Ζάκυνθος

Ζάκυνθος 

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

 

Πάσχα στο "Φιόρο του Λεβάντε"

Η Ζάκυνθος είναι ένα καταπράσινο νησί προικισμένο με εύφορες κοιλάδες, εύκρατο κλίμα, αμμώδεις παραλίες σε απομονωμένα σπήλαια, βαθυγάλαζα νερά και απόκρημνες ακτές. Οι Βενετοί, που κατείχαν το νησί από το 1484 ως το 1797, ονόμασαν τη Ζάκυνθο «Φιόρο του Λεβάντε» (άνθος της Ανατολής) και άφησαν μια κληρονομιά η οποία είναι εμφανέστατη μέχρι σήμερα. Το Πάσχα έχει ένα διαφορετικό χρώμα από αυτά που έχετε συνηθίσει, καθώς διατηρεί ένα ξεχωριστό τυπικό στις θρησκευτικές της τελετές και έχει δικά της πανάρχαια έθιμα, που οι κάτοικοί της σέβονται και τηρούν με μοναδική φροντίδα και ευλάβεια. Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμά μας και θα καταλάβετε..

 

Ελάτε μαζί μας αυτό το Πάσχα στη Ζάκυνθο γιατί :

  • Τα ξενοδοχεία που προσφέρουμε είναι απολύτως ελεγμένα ως προς την ποιότητα της διαμονής και της διατροφής
  • Οι τιμές του πακέτου είναι ιδιαίτερα ελκυστικές γιατί όλες οι κρατήσεις (ξενοδοχείο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια κλπ) έχουν γίνει ως γκρουπ
  • Το πρόγραμμα είναι ανανεωμένο & ειδικά προσεγμένο ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες επισκέψεις τη σωστή μέρα, για να αποφύγουμε προβλήματα όπως ο μεγάλος συνωστισμός, κίνηση, κλειστά μουσεία κλπ
  • Έχουμε επισκέψεις στα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού και παράλληλα αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας
  • Διοργανώνουμε εκδρομές στο Φιόρο του Λεβάντε από το 1988!

 

1n ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ & ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Κυλλήνη με απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο για Ζάκυνθο το μεσημέρι, άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.. Ένα υπέροχο τετραήμερο αρχίζει! Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερο. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Επιτάφιου γίνεται κανονικά. Στην πόλη όμως στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων αυτό δεν γίνεται! Η Ακολουθία αυτή, σύμφωνα με παμπάλαιο τοπικό έθιμο, δεν γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 02.00 το πρωί. Στις 04.00 περίπου το πρωί γίνεται η έξοδος του χρυσωμένου και ξυλόγλυπτου Επιταφίου, ενώ χιλιάδες κόσμου παρακολουθούν τις μοναδικές αυτές στιγμές. Είναι η εμπειρία που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε! Ο ωραιότατος ύμνος “Τον κύριο υμνείτε...”, τονισμένος στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική και που ψάλλεται από όλους, η ξακουστή “Gloria”, το ¨κομμάτι” (Πρώτη Ανάσταση) και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών που διαδραματίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σας εντυπωσιάσουν. Ακόμα ένα παμπάλαιο έθιμο που θα δούμε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου είναι οι “Μάντζιες”, η αλλαγή ή “κλοπή” των επιγραφών των καταστημάτων που στο τέλος συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δημαρχείου. Το ξενοδοχείο “μας περιμένει” για πρωινό και λίγη ξεκούραση γιατί έπεται μια πραγματικά υπέροχη μέρα!

2n ημέρα : ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ - ΝΑΥΑΓΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ - ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ - ΛΑΓΑΝΑΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

Αναχώρηση (λίγο πιο αργά!) για την βόρεια πλευρά του νησιού και το παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Νικολάου, όπου θα έχουμε χρόνο για προαιρετική μίνι κρουαζιέρα 1 ώρας, στις φημισμένες Γαλάζιες Σπηλιές. Οι Γαλάζιες Σπηλιές έχουν πάρει το όνομά τους από το χρώμα του νερού που είναι πολύ έντονο και αντανακλάται στους τοίχους των σπηλιών. Ανακαλύφθηκαν το 1897 και κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελούνται από διαδοχικούς θαλάμους που καταλήγουν στην Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Θα συνεχίσουμε με μια όμορφη πανοραμική διαδρομή μέχρι την παραλία του Ναυαγίου. Θα σταματήσουμε σε ένα σημείο από το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε την μοναδική θέα της παραλίας από ψηλά και να βγούμε φωτογραφίες. Επόμενη μας στάση η Μονή της Παναγίας της Αναφωνήτριας, γνωστή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η παράδοση θέλει την εικόνα της Θεοτόκου να έχει έρθει με θαυματουργό τρόπο στο μοναστήρι από την Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά την άλωση. Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή συνδέεται με τον βίο του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου. Συνεχίζουμε, προς το χωριό Μαχαιράδο όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Αγίων Μαύρας και Τιμοθέου μια από τις ομορφότερες εκκλησίες του νησιού, αλλά και σημαντικό τόπο προσκυνήματος. Τελευταίο πέρασμα για σήμερα ο Λαγανάς, το μέρος που κάθε καλοκαίρι νεαροί τουρίστες από κάθε μεριά του πλανήτη, μετατρέπουν σε ένα ξέφρενο πάρτι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στην κεντρική πλατεία Αγίου Μάρκου. Η βραδιά συνεχίζεται με Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα.

3n ημέρα : ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ - ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΠΟΧΑΛΗ - ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Σήμερα η μέρα μας θα είναι λίγο πιο χαλαρή! Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στον ξακουστό λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Στη συνέχεια θα πάμε σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Ζακύνθου την αριστοκρατική Μπόχαλη. Μια περιοχή κατάφυτη από ελαιόδεντρα και πεύκα, η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πόλης. Η θέα είναι μαγευτική καθώς μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά όχι μόνο την πόλη αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Θα κάνουμε και μια επίσκεψη στο βενετσιάνικο κάστρο το οποίο έχει μεγάλη ιστορική σημασία καθώς στο εσωτερικό του τα χρόνια της Ενετοκρατίας υπήρχε η πρωτεύουσα του νησιού. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο γιατί μας περιμένει ένα παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με μουσική. Λίγη ξεκούραση θα χρειαστεί γιατί το συγκεκριμένο απόγευμα στην πόλη είναι μοναδικό, κοσμοπολίτικο με πλήθος κόσμου. Ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε να αφεθείτε στην ρομαντική ατμόσφαιρα και την νυχτερινή ζωή της γραφικής πόλης.

4n ημέρα : ΚΥΛΛΗΝΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν..κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Ζακύνθου από όπου θα πάρουμε το πλοίο που θα μας μεταφέρει πίσω στην Κυλλήνη. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας αργά το απόγευμα.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

03 Μαϊ 2024
4 ημέρες PLANOS BAY 4* - Ημιδιατροφή
295,00 €
129,00 €
399,00 €
SOLD OUT
4 ημέρες STRADA MARINA 4* - Ημιδιατροφή
340,00 €
135,00 €
445,00 €
SOLD OUT