Ρώμη - City Break | 4 ημέρες

Ρώμη

City Break | 4 ημέρες

Ρώμη

City Break | 4 ημέρες

 

VIA VENETO, PIAZZA VENEZIA, TRASTEVERE, VILLA BORGHESE, ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ, ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Η Αιώνια Πόλη δεν είναι απλά ένας must προορισμός, είναι μια ζωντανή περιήγηση στην πορεία της Ιστορίας και των Τεχνών, ενώ κάθε βόλτα στους δρόμους της ένα μάθημα αισθητικής και στυλ. Καλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφέ, αξιοθέατα, shopping, διασκέδαση. Ζήστε την “αιώνια πόλη” μαζί μας για να αποφύγετε τυχόν παγίδες του διαδικτύου (πχ παραπλανητικές φωτογραφίες δωματίων), να μην ασχοληθείτε με προκρατήσεις σε μουσεία, να γλυτώσετε πολύωρες αναμονές (ιδίως στο Βατικανό) και να έχετε μια μοναδική “τοπική φίλη” την Δώρα, την ελληνόφωνη επίσημη ξεναγό μας που μένει μόνιμα στη Ρώμη. Προσοχή! Στο ταξίδι αυτό περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα. Αν υπολογίσετε σωστά θα δείτε πως είναι ότι πιο ποιοτικό και ταυτόχρονα οικονομικό μπορείτε να επιλέξετε για αυτό το weekend break..εσείς απλά ετοιμάστε βαλίτσες και διάθεση!

 

Γνωρίστε τη Ρώμη μαζί μας γιατί προσφέρουμε..

  • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα με διαμονή στη καρδιά της Ρώμης στο ιστορικό κέντρο δίπλα στην Piazza Navona και το Pantheon 
  • Μόνο απευθείας πτήσεις AEGEAN με ιδανικά ωράρια πτήσεων!
  • Όλες τις αποσκευές! Προσωπικό αντικείμενο & χειραποσκευή & μεγάλη βαλίτσα 23κ !
  • Μουσεία Βατικανού – ΔΩΡΟ το κόστος εισόδου, εξασφαλισμένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναμονή 
  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο της Ρώμης στο ξενοδοχείο και αντίστροφα στην επιστροφή 
  • Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας 
  • Kαθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες
  • Ελληνόφωνη τοπική συνοδό, μόνιμη κάτοικο Ρώμης 
  • Rome walking tour..περπατήστε με την τοπική συνοδό στα σοκάκια της πόλης και γνωρίστε τις πιο εντυπωσιακές πλατείες και μνημεία της Ρώμης
  • Επίσκεψη στο Τραστέβερε το πιο ρομαντικό κομμάτι της Ρώμης

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ - PIAZZA NAVONA - ROMA BY NIGHT

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 11:40, έλεγχος και πτήση για την αιώνια πόλη. Μόλις φτάσουμε θα μας περιμένει η συνοδός για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και να κατευθυνθούμε προς την πόλη για να τακτοποιηθούμε στα ξενοδοχεία. Το απόγευμα που αρχίζει να πέφτει το φως, σας προσκαλούμε σε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση συναντώντας την αυθεντική πλευρα της Ιταλικής Πρωτεύουσας. Έτσι από τη Piazza Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους θα θαυμάσουμε τις τρεις Κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη του Μπερνίνι, των τεσσάρων ποταμών με καθένα από τα αγάλματα να αντιπροσωπεύουν ένα ποτάμι από διαφορετική Ήπειρο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη περιοχή του Campo de Fiori το όποιο θα σας συναρπάσει με τη ζωντάνια, την πολυχρωμία, και τα γραφικά δρομάκια. Έπειτα διασχίζοντας τον Τιβερη θα καταλήξουμε στην εκκλησία Santa Maria, στη καρδιά της περιοχής Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης. Εδώ σας προτείνουμε να γευματίσετε η να απολαυσετε ενα ποτό δίπλα στις όχθες του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο την ώρα που εσείς επιθυμείτε.

2η Μέρα: ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

 

Σε αυτή την πόλη μια μέρα ξενάγησης σίγουρα δεν είναι αρκετή. Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο πηγαίνουμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χτισμένο πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης καθώς και την περίφημη αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου. Τελειώνοντας αυτή την ιδιαίτερη επίσκεψη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατεία Del Popolo και το περίφημο Κάστρο των Αγγέλων (Castel Sant'Angelo). Στην οροφή του Κάστρου υψώνεται επιβλητικά άγαλμα που απεικονίζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να βάζει το σπαθί στη θήκη του, που, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε στην κορυφή του φρουρίου το έτος 590 και ως εκ θαύματος έληξε μια σοβαρή επιδημία πανούκλας που είχε πλήξει την πόλη της Ρώμης. Επιστρέψτε στο ξενοδοχείο εξ ιδίων όποια ώρα θέλετε, άλλωστε είναι πολύ κοντά.

3η Μέρα: ΡΩΜΗ WALKING TOUR - FONTANA DI TREVI - PIAZZA DI SPAGNA - ΚΑΠΙΤΏΛΙΟ - VIA DEL CORSO

 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την περιπατητική περιήγησή μας από τη Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna) η αλλιώς Πλατεία της Ισπανίας καθώς είναι μία από τις πιο διάσημες πλατείες της Ρώμης, ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και συνάμα ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.Θα περάσουμε  από τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη και θα θαυμάσουμε το Παλάτσο Μοντετσιτόριο ή αλλιώς το κοινοβούλιο της Ρώμης όπου βρίσκεται και η αυθεντική στήλη του Αδριανού. Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον, ένας ναός 2000 ετών, αφιερωμένος σε όλους τους θεούς,  τόσο καλοδιατηρημένος που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίρια του Δυτικού κόσμου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μνημείο ενώσεως της Ιταλίας και περνώντας από τις Ρωμαϊκές αγορές θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το περιφημο Κολοσσαίο. Στη συνέχεια σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια εκπληκτική ξενάγηση στο Καπιτώλιο με τον ομώνυμο λόφο, ο οποίος είναι κατώτερος σε μέγεθος από τους άλλους έξι λόφους της Ρώμης, ωστόσο, μπορεί να ονομαστεί η καρδιά της Αιώνιας Πόλης. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ρωμύλος αποφάσισε να χτίσει τη Ρώμη ξεκινώντας από αυτόν τον λόφο. Ο Ρεμ διάλεξε έναν άλλο λόφο - τον Αβεντίν, αλλά στη φωτιά της διαμάχης, ο αδερφός του τον σκότωσε και άρχισε να χτίζει από το Καπιτώλιο. Αργότερα, οι κύριοι ναοί της αρχαίας Ρώμης στάθηκαν εδώ και στη συνέχεια ο λόφος έγινε το κέντρο της χριστιανικής Ρώμης. Και τώρα το Καπιτώλιο εξακολουθεί να θεωρείται ο πιο σημαντικός λόφος της Ρώμης: εδώ βρίσκεται το δημαρχείο, μια από τις πιο σημαντικές εκκλησίες της Ρώμης, τα περίφημα μουσεία του Καπιτωλίου και άλλα αξιοθέατα. Προσφέρει επίσης ένα όμορφο πανόραμα των Ρωμαϊκών Φόρουμ. Οι Σκάλες του Καπιτωλίου, η πλατεία D "Aracoeli", οι Ναοί του Καπιτωλίου και τα μουσεία του, είναι κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Ξεχωρίζουν βέβαια, τα αγάλματα των Διόσκουρων στην κεντρική και το άγαλμα του έφιππου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την κεντρική οδό Via del Corso για να ζήσετε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε. Μετά το τέλος της βόλτας, εκμεταλλευτείτε το χρόνο για να γνωρίσετε την Ιταλική Κουζίνα, να αγοράσετε αναμνηστικά ή να επισκεφτείτε ακόμη περισσότερα αξιοθέατα και σημεία προσωπικού ενδιαφέροντος.

4η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 
Μετά το πλούσιο πρωινό μας, έχετε λίγο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στη Ρώμη. Αγοράστε αναμνηστικά και πιείτε αυθεντικό Ιταλικό καφέ στη Piazza Navona. To μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
  • Τιμοκατάλογος : 

    • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
    • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
    • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
    • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
    • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
    • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

     

    Διατροφή :

    • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
    • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
    • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
    • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

     

    • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
    • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
    • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
    • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
    • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
    • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
    • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

     

    Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι


ΡΩΜΗ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

07 Ιουν 2024
4 ημέρες HOTEL PACE HELVEZIA 4* - Πρωινό
495,00 €
350,00 €
645,00 €
SOLD OUT
4 ημέρες BOUTIQUE HOTEL TREVI 4* - Πρωινό
595,00 €
370,00 €
715,00 €

14 Ιουν 2024
4 ημέρες HOTEL GENIO 4* - Πρωινό
495,00 €
350,00 €
645,00 €
SOLD OUT
4 ημέρες BOUTIQUE HOTEL TREVI 4* - Πρωινό
595,00 €
370,00 €
715,00 €
SOLD OUT
Σύνολο φόρων: 145,00 €