Ορεινή Κορινθία

Ορεινή Κορινθία

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

Ορεινή Κορινθία

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

 

1n ημέρα : Μ. Παρασκευή | Αναχώρηση για Δελφούς – Αράχωβα – Κόρινθος

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη στους Δελφούς, τον Ομφαλό της Γης και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Τόπος γνωστός από το 1400 π.Χ. µε μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την Κόρινθο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Μ. Σάββατο | Κόρινθος – Τρίκαλα Κορινθίας – Φενεός – Λίμνη Δόξας – Στυμφαλία – Κόρινθος

Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την εντυπωσιακή Ορεινή Κορινθία. Ανεβαίνοντας το βουνό Ζήρεια και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια, φτάνουμε στα Τρίκαλα (τρεις συνοικίες) και συνεχίζοντας την πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή μας φτάνουμε στο Φενεό και τη λίμνη της Δόξας. Το Ποντικονήσι της Δόξας με τον Άγιο Φανούριο και λίγο πιο πάνω ο Άγιος Γεώργιος του Φονιά συνθέτουν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Αναχώρηση για τη Στυμφαλία, την αρχόντισσα της περιοχής και επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Κατόπιν, θα γευματίσουμε με τις παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές στην Καστανιά. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα πιούμε τον καφέ μας στο χωριό Κάλιανοι, που αποτελεί πραγματικό στολίδι της φύσης. Η ανθρώπινη παρουσία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και στη συνέχεια μας περιμένει το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Κόρινθος – Παναγία Κανδήλα – Λεβίδι – Κόρινθος

Πρωινό και αναχωρούμε για την Παναγιά Κανδήλα, η οποία είναι σφηνωμένη μέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου. Εντυπωσιάζει, χτισμένη όχι εκεί που σκόπευαν οι άνθρωποι αλλά εκεί που υπέδειξε το Άγιον Φως. Έχει μείνει στην ιστορία γνωστή για την προσφορά και τη συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, λόγω του οχυρού της θέσης της και της αγωνιστικότητας των μοναχών της (το 1937 έγινε γυναικεία μονή). Συνεχίζουμε για το Λεβίδι, κωμόπολη της Αρκαδίας, χτισμένο στις ανατολικές πλευρές του Μαίναλου σε υψόμετρο 850 μέτρων. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στο γραφικό χωριό και στη συνέχεια να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στους κεντρικούς πεζόδρομους της Κορίνθου για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.

4n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Κόρινθος – Ακρόπολη Αρχαίας Κορίνθου – Λουτράκι – Χαλκίδα – Επιστροφή στην πόλη μας

Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη μας στο βράχο της Ακροκορίνθου σε ύψος 575 μέτρων. Στο εσωτερικό του υπάρχουν απομεινάρια ναών από όλες σχεδόν τις χρονικές περιόδους. Η θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι εκπληκτική. Ανάλογα με την καθαρότητα της ατμόσφαιρας διακρίνουμε τη νέα πόλη της Κορίνθου, τη θάλασσα του Κορινθιακού και του Σαρωνικού αλλά και τις πεδιάδες της Κορινθίας όπως και το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, το οποίο θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παραλία και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για τη Χαλκίδα, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ και φαγητό εξ ιδίων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300