Ταξίδι στην χώρα των Βάσκων

8 ημέρες

Χώρα των Βάσκων - Βόρειος Ισπανία

Ένα ταξίδι όπου τον μοναδικό συνδυασμό των νερών του Βισκαϊκού κόλπου και του πρασίνου της Χώρας των Βάσκων μπορείς να τον γευτείς μέσα από την γαστρονομία της …!!!

 

1η ημέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπιλμπάο. Άφιξη και αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό το άλλοτε βασιλικό θέρετρο San Sebastián. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αργότερα θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πόλη. ξεκινάμε την βόλτα μας στην πόλη από το Πάρκο Miramar και στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο Monte Igueldo όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και της καταπληκτικής παραλίας La Concha . Kατεβαίνοντας θα δούμε το Χτένι του Ανέμου ,  ένα γλυπτό στην άκρη του κόλπου του διάσημου Βάσκου γλύπτη Eduardo Chillida. Κατόπιν θα περιπλανηθούμε στην πόλη του San Sebastián όπου θα δούμε το Δημαρχείο (πρώην καζίνο), τον Καθεδρικό ναό , την γέφυρα πάνω στον ποταμό Urumea, κλειστές και ανοιχτές πλατείες, το διάσημο ξενοδοχείο Maria Christina , το θέατρο Victoria Eugenia και το σύγχρονο Μέγαρο μουσικής – συνεδριακό κέντρο Kursaal. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον οποίον καλούμαστε να εντρυφήσουμε στη γαστρονομία της πόλης.

2η ημέρα : ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

 

Μετά το πρωινό  αναχωρούμε για την Γαλλία και συγκεκριμένα για την Γαλλική Χώρα των Βάσκων, πρώτα θα σταματήσουμε στο όμορφο Saint Jean de Luz και από εκεί θα καταλήξουμε στο Biarritz. Μεγαλοπρεπή κτήρια ,παραλίες, διάσημοι επισκέπτες και σέρφερ από όλο τον κόσμο συνθέτουν το παζλ του κοσμικού θέρετρου στα σύνορα με την Ισπανία. Βασική επιλογή της Ρωσικής αριστοκρατίας μέχρι το έτος 1917 η οποία άφησε το στίγμα της με την Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία απέναντι από το διάσημο Hôtel du Palais ένα παλάτι - ξενοδοχείο που κοσμεί την Λουτρόπολη.

Βόλτα και χρόνος για φαγητό, καφέ και για όποιον επιθυμεί επίσκεψη στο μουσείο Musée de la Mer.  Ελεύθερο απόγευμα στο San Sebastián.

3η ημέρα : ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΡΙΟΧΑ ΑΛΑΒΕΣΑ – ΒΙΤΟΡΙΑ

 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την περιοχή της  Rioja Alavesa, η οποία είναι διάσημη για την παραγωγή κρασιού κάτω από την Π.Ο.Π Rioja, την διεθνώς διάσημη και πιο παλιά της Ισπανίας. Επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο.

Κατόπιν φεύγουμε για την Vitoria-Gasteiz την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. 

Η πόλη ανακηρύχτηκε  <<Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα>> για το 2012. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα περπατήσομε στο ιστορικό  της κέντρο όπου θα περάσουμε από  την Plaza de la Virgen Blanca , τον Kαθεδρικό της Santa Maria και την Plaza España την κλασσική κλειστή πλατεία της πόλης.

4η ημέρα : ΒΙΤΟΡΙΑ - ΠΑΜΠΛΟΝΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

 
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την Pamplona, την πρωτεύουσα της Navarra, την οποία έκανε διάσημη ο Έρνεστ Χέμινγουέη για την γιορτή San Fermines που γίνεται από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου. Είναι το γνωστό τρέξιμο των ταύρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης , διαδρομή που κι εμείς θα διανύσουμε με τα πόδια κάνοντας την επίσκεψή μας και θα καταλήξουμε όπως και οι ταύροι στην Αρένα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό το Bilbao. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αργότερα μία πρώτη επαφή με το ιστορικό κέντρο.

5η ημέρα : MΠΙΛΜΠΑΟ

 

Πρωινό και επίσκεψη στο αριστουργηματικό Μουσείο  Μοντέρνας Τέχνης  Guggenheim που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Nervion. Το οποίο από το 1997 αποτέλεσε την κορωνίδα της μετάλλαξης της πόλης του Bilbao από μία άκρως βιομηχανική πόλη σε μία πόλη παροχής υπηρεσιών και τουρισμού.

To Bilbao κατάφερε να <<παντρέψει >>  τα παλαιά νεοκλασικά κτήρια αναδεικνύοντάς τα, με τις μοντέρνες  αρχιτεκτονικές κατασκευές των διάσημων αρχιτεκτόνων Norman Foster, Frank Gery , Calatrava , Isozaki και Fillip Stark.

Απόγευμα ελεύθερο.

6η μέρα : ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΚΑΝΤΑΜΠΡΙΑ (προαιρετικά )

Πρωινό και σας προτείνουμε προαιρετικά την εκδρομή στην Cantabria.  Αναχώρηση για το  Comillas όπου θα επισκεφτούμε το Capricho του Gaudí, ένα από τα λίγα αρχιτεκτονικά έργα που έχει κάνει εκτός της Καταλονίας. Στη συνέχεια  θα πάμε στην Santillana del Mar (την πόλη των τριών ψεμάτων ) όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο και κέντρο έρευνας της Altamira που βρίσκεται αντίγραφο του σπηλαίου της, που περιέχει σημαντικές ιστορικές σπηλαιογραφίες . Μετά χρόνος για φαγητό στην γραφική Santillana del Mar.

Κατόπιν θα επισκεφτούμε την χερσόνησο της Magdalena όπου είναι ένα δημοτικό πάρκο στο οποίο βρίσκεται κι ένα βασιλικό ανάκτορο – θερινή κατοικία με καταπληκτική θέα στην Κανταβρική θάλασσα και την πόλη Santander πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας Cantabria. Στάση για καφέ στο κέντρο του Santander.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

7η μέρα : MΠΙΛΜΠΑΟ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Gernika όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το χωριό το οποίο έγινε διάσημο από τον πίνακα - Σύμβολο Παγκόσμιας Ειρήνης του Pablo Picasso με τον ομώνυμο τίτλο. Το θέμα του είναι ο βομβαρδισμός της πόλης κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου και συγκεκριμένα το 1937 από την λεγεώνα Κόνδορ της  Λούφτβαφφε που ήταν στην υπηρεσία των Φρανκικών στρατευμάτων. Εκεί θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε και την αίθουσα σύγκλισης της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης της Βισκαΐας και το ιστορικό σύμβολο που είναι το δέντρο της Gernika όπου από τον εντέκατο αιώνα έως και σήμερα τοπικοί φεουδάρχες, βασιλείς και πρόεδροι της Χώρας των Βάσκων ορκίζονται σεβασμό προς τους νόμους της.

Απόγευμα ελεύθερο στο Μπιλμπάο.

8η μέρα : ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό  στο ξενοδοχείο  και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα.

  

Photo gallery • ΜΠΙΛΜΠΑΟ 
 • ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ
 • GUERNICA 
 • VITORIA
 • ZARAUTZ 
 • SEBASTIAN
 • ST JEAN DE LUZ-BIARRITZ

   Περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την AEGEAN
 • Διαμονή  σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά   
 • Μεταφορές από  / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο  πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το
 • πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρός αρχηγός / σύνοδός τού γραφείου μας
 • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια ταξιδιού  (αστικής ευθύνης)
 • Ειδική ασφάλεια COVID-19

    Δεν περιλαμβάνει:

 • Ότι δεν αναφέρεταιστο πρόγραμμα
 • Είσοδοι  στα μουσεία
 • Η προαιρετική εκδρομή  στην Καντάμπρια

 

  H σειρά  των ξεναγήσεων μπορεί  να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από  αυτές.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Λίγα λόγια για τους Βάσκους

Οι Βάσκοι είναι ένας ιδιαίτερος και περήφανος λαός. Προσέχουν την χώρα τους, την χώρα των Βάσκων και όχι την Ισπανία, σαν τα μάτια τους και την έχουν μετατρέψει σε έναν παγκόσμιο δημοφιλή προορισμό, όπου μπορείς να γευτείς μοναδικές γεύσεις και να θαυμάσεις ανεπανάληπτα αξιοθέατα. Η ιστορία τους είναι μεγάλη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Τα παρακάτω 1ο πράγματα είναι μερικά από αυτά που πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτούς.

 1. Οι Βάσκοι είναι ένας από τους παλαιότερους λαούς της Ευρώπης. Η γλώσσα τους δεν μοιάζει σχεδόν με καμία άλλη στον κόσμο, ενώ ζουν στην ίδια περιοχή για πάνω από 2.000 χρόνια.
 2. Οι Βάσκοι είναι ένα έθνος χωρίς κράτος, που φτάνει τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι επτά ιστορικές εκτάσεις της χώρας εκτείνονται στην γαλλική και την ισπανική πλευρά των Πυρηναίων. Τουλάχιστον, αυτή είναι η εθνικιστική άποψη, την όποια όμως ενστερνίζονται, περισσότεροι από τους μισούς Βάσκους.
 3. Οι δυο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής είναι η Ατλέτικο Μπιλμπάο και η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στην πρώτη παίζουν μόνο Βάσκοι, ή όσοι γεννήθηκαν στην Χώρα των Βάσκων, στην δεύτερη παίζουν μόνο Βάσκοι και ξένοι, όχι Ισπανοί.
 4. Το μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο είναι το ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, που μετέτρεψε την πανέμορφη πόλη από βιομηχανική σε μια μητρόπολη τέχνης, τεχνολογίας και γαστριμαργικής φαντασίας.
 5. Ένα γνωστό πάθος άλλωστε των Βάσκων που ξεπερνά τα σύνορά τους, είναι το φαγητό και το ποτό. Η χώρα των Βάσκων, έχει τα περισσότερα αστέρια Michelin ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.
 6. Η ΕΤΑ μέχρι το Μάιο του 2018, όταν και ανακοίνωσε την παύση των ενεργειών της, υπήρξε μια από της μεγαλύτερες εθνικιστικές και αυτονομιστικές οργανώσεις στον κόσμο. Τα αρχικά της προέρχονταν από τις λέξεις Euskadi Ta Askatasuna, που σημαίνει Βασκική Γη και Ελευθερία. Χρησιμοποίησε πολλές φορές βίαιες μεθόδους, σκοτώνοντας περισσότερους από 700 ανθρώπους από το 1959 μέχρι το 2018.
 7. Η χώρα των Βάσκων είναι πανέμορφη, με το Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν να θεωρούνται δυο από τις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας. Το δάσος Otzaretta, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα δάση του κόσμου, ενώ στην χώρα μπορείς να θαυμάσεις και μερικές από τις πιο όμορφες τοιχογραφίες σπηλαίων.
 8. Η γλώσσα των Βάσκων δεν μοιάζει με την Ισπανική όπως την ξέρουμε εμείς. Η τελευταία δεν είναι τίποτα άλλο από την επικρατούσα διάλεκτο της χώρας, τα Castellano. Υπάρχει όμως και η Καταλανική, η Γαλικιανή και η Βασκική διάλεκτος. Η Βασκική από μόνη της αποτελείται από άλλες επτά διαλέκτους!
 9. Έχουν ένα ποτό μοναδικό στον κόσμο. Τα κρασιά τους είναι ξακουστά, αλλά ξεχωρίζει το txakoli, ένας αφρώδης λευκός ξηρός οίνος, με πολύ ιδιαίτερη γεύση.
 10. Λέγεται πως οι Βάσκοι κάνουν στους εαυτούς τους τρεις ερωτήσεις κάθε μέρα: Ποιοι είμαστε; Από που ερχόμαστε; και Που θα πάμε για φαγητό το βράδυ;

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.