Ισλανδία

Ταξίδι στην Ισλανδία

8 ημέρες

Ταξίδι στην Ισλανδία - Στα χνάρια του Βόρειου Σέλαος!


Γίνε ο συνοδηγός μας, σε ένα road trip στην Ισλανδία που δεν θα πιστεύεις! Αναζήτησε το Βόρειο Σέλας και τις μαγευτικές ομορφιές του πιο ιδιαίτερου τοπίου του πλανήτη! Θα ζήσουμε μαζί την περιπέτεια όπως μόνο η ομάδα μας ξέρει και έχει ήδη δοκιμάσει αρκετές φορές με τους τολμηρούς εξερευνητές! Ετοιμάσου για εξερεύνηση μέσα σε παγετώνες, σπηλιές και καταρράκτες, για καυτές βουτιές σε φυσικές πισίνες και περιηγήσεις σε ηφαίστεια! Υποσχόμαστε ότι θα αντικρίσεις τις πιο ιδιαίτερες εικόνες και θα ζήσεις τις πιο αντιφατικές εμπειρίες… Η άγρια ομορφιά της Ισλανδίας θα σε αφήσει άφωνο… Μπορεί να κρυώσεις λιγάκι αλλά τι νόημα θα είχε αν ήταν όλα εύκολα! Άλλωστε, σε αυτό το ταξίδι θα βγεις από την comfort zone!

 

Εκδρομή στην Ισλανδία:

Ημέρα 1η, 27 Οκτωβρίου | Αναχώρηση για Ρέικιαβικ

 
Η ομάδα του γραφείου μας, κατεβαίνει στο εργαστήριό της κι έχοντας αφαιρέσει οποιονδήποτε κίνδυνο σας παρουσιάζει την Ισλανδία, ένα ταξίδι με κύρια χαρακτηριστικά την περιπέτεια, την εξερεύνηση και την ομαδικότητα! Προσοχή! Τυχόν πονοκέφαλοι από την υπερπληθώρα εμπειριών και εικόνων, βαρύνουν εξ΄ ολοκλήρου τον ταξιδιώτη! Ξεκινάμε από το αεροδρόμιο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρνακας προς την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ. Μόλις φτάσουμε, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και πηγαίνουμε προς το ξενοδοχείο για να τακτοποιηθείς και να ξεκουραστείς.

2η ημέρα: Whale watching – Περιήγηση στο Ρέικιαβικ – Reykjavik night ou Ημέρα 2η, 28 Οκτωβρίου | Περιήγηση στο Ρέικιαβικ – Whale watching (Προαιρετικό) – Reykjavik night out

 
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ισλανδία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς spotting φαλαινών στην Ευρώπη. Από ένα ταξίδι στην Ισλανδία, δεν θα μπορούσε να λείπει το Βόρειο Σέλας, οι θερμές πηγές, οι παγετώνες, αλλά και η παρακολούθηση των φαλαινών. Κατευθυνόμαστε προς το Παλιό Λιμάνι στο κέντρο του Ρέικιαβικ, από όπου θα ξεκινήσουμε. Οι φάλαινες που μπορούμε να εντοπίσουμε στην περιήγησή μας στον κόλπο Faxaflói είναι κυρίως 4 τύποι φαλαινών. Ο οδηγός θα σε βοηθήσει να τα εντοπίσεις, αλλά θα ζητηθεί και η βοήθειά σου! Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ακολουθείται ο κώδικας δεοντολογίας της IceWhale για την υπεύθυνη παρακολούθηση των φαλαινών, καθώς υπάρχει μεγάλος σεβασμός για την άγρια ​​φύση στον κόλπο. Αφήνουν τις φάλαινες να μας πλησιάσουν, αλλά κρατούν κάποια απόσταση ώστε να μην ενοχλήσουμε την καθημερινότητά τους. Πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη. Από αξιοθέατα εδώ που τα λέμε δεν έχει και πολλά! Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σημασία, καθώς πιστεύουμε ότι παντού υπάρχει κάτι που θα σου αρέσει. Εδώ θα συναντήσουμε για παράδειγμα την εκκλησία Hallgrimur, ο σχεδιασμός της οποίας είναι εμπνευσμένη από τα απόκοσμα τοπία της Ισλανδίας. Τα πανέμορφα πολύχρωμα κτίρια της πόλης, με την χαριτωμένη  αρχιτεκτονική τους, σίγουρα θα σου τραβήξουν την προσοχή και θα βγάλεις όμορφες φωτογραφίες. 

Ημέρα 3η, 29 Οκτωβρίου | Golden Circle tour – Gullfoss – Geysir – Pingvellir – Καταρράκτης Skogafoss

 
Ξυπνάμε το πρωί μέσα στη χιονισμένη πεδιάδα και ετοιμάζουμε το πρωινό μας εκεί. ‘Oσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το πρωινό θεραπευτικό λουτρό τους στις θερμές πηγές. Αν ο καιρός το επιτρέψει θα κάνουμε μια πεζοπορία στη γύρω περιοχή. Φεύγουμε από το καταφύγιο, διασχίζουμε και πάλι τα Highlands.  Σήμερα, θα βγάλεις πολλές ωραίες φωτογραφίες, που με το δίκιο σου κάθε φορά που θα τις βλέπεις, θα αναπολείς αυτό το υπέροχο ταξίδι σου. Η Ισλανδία έχει καταρράκτες, πολλούς καταρράκτες. Εμείς επίσης έχουμε πάει σε καταρράκτες της Ισλανδίας, πολλούς καταρράκτες. Στο ταξίδι αυτό όμως επιλέξαμε να σε πάμε στους καλύτερους. Ένας λοιπόν από αυτούς είναι ο Gullfoss, που κανείς δεν τον παραλείπει όταν επισκέπτεται την χώρα. Ακολουθεί μια στάση στα Γκέιζερ, όπου το νερό εκτοξεύεται με τη μορφή πίδακα από το έδαφος, καυτό και ορμητικό, δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες. Η πρώτη μας στάση σε αυτό το tour θα είναι το σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής διαχωρίζονται, δημιουργώντας ένα πανέμορφο φαράγγι μέσα στο οποίο θα περπατήσουμε και θα σας πείσει ότι η Ισλανδία είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχετε δει! Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιήθηκε σαν τοποθεσία του Game Of Thrones. Από την ημέρα μας αυτή δεν θα λείψει και μια στάση στον Skogafoss, όπου θα ζήσουμε μια φανταστική εμπειρία.. Να περπατήσουμε ακριβώς πίσω από έναν καταρράκτη!

Ημέρα 4η, 30 Οκτωβρίου | Diamond Beach – Skaftafel – Vik

 
Μετακινούμαστε ακόμη πιο νότια, για να αντικρίσουμε τα κύματα του παγωμένου Ατλαντικού, στη Diamond Beach, εκεί που τεράστια κομμάτια πάγου θα σε δελεάσουν να κάτσεις πάνω τους. Μία μάλλον κακή ιδέα, καθώς είναι επικίνδυνο! Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την παγωμένη λιμνοθάλασσα Jökulsárlón, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να πλεύσεις, προαιρετικά, ανάμεσα στα τεράστια παγόβουνα. Στο σκάφος θα μπορέσεις να δοκιμάσεις πάγο 1000 ετών και εάν είσαι τυχερός ίσως δεις μερικές φώκιες. Ο αγγλόφωνος οδηγός θα σου εξηγήσει για τη γεωλογία της περιοχής και τα γεγονότα της λιμνοθάλασσας.
Απόψε θα διανυκτερεύσουμε στην περιοχή. Αν δεν έχεις δει ακόμα το Βόρειο Σέλας, μην απογοητεύεσαι! Είναι φυσικό φαινόμενο και παρόλο που δεν μπορούμε να σου υποσχεθούμε ότι θα το δεις, όσες φορές ταξιδέψαμε μακριά από το Ρέικιαβικ, σταθήκαμε τυχεροί και το θαυμάσαμε.

Ημέρα 5η, 31 Οκτωβρίου | Reynisfjara Black Sand Beach – Καταρράκτης Seljalandsfoss – Glacier Hiking (Προαιρετικό) – Διαμονή στο Καταφύγιο – BBQ – Northern Lights

 
Η σημερινή ημέρα ξεκινάει με ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ισλανδίας, τη  Reynisfjara, όπου θα θαυμάσουμε μια απέραντη παραλία μαύρης ηφαιστειακής άμμου. Συνεχίζουμε προς τον καταρράκτη Seljalandsfoss, όπου θα τραβήξουμε μαγευτικές φωτογραφίες. Σήμερα, οι πιο ενεργοί ταξιδιώτες θα μπορέσουν, προαιρετικά, να πάρουν μαθήματα πεζοπορίας πάνω στον παγετώνα, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τον εξοπλισμό, αλλά και για τη γεωλογία της περιοχής. Απόψε θα διανυκτερεύσουμε στο Vik. Σήμερα θα διασχίσουμε ποτάμια και κοιλάδες, προκειμένου να φτάσουμε σε ένα οργανωμένο καταφύγιο… στη μέση του πουθενά! Η διαμονή στο καταφύγιο, υπόσχεται μία εμπειρία που όμοιά της δεν έχετε ξαναζήσει! Σχετικά οργανωμένο, με κουζίνα, θέρμανση, ζεστό νερό και μπάνιο, βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια, χωρίς να έχει ποτέ την πόρτα του κλειδωμένη, έτσι ώστε σε περίπτωση χιονοθύελλας, να μπορεί κανείς να μπει μέσα για να προστατευτεί. Μετά την άφιξη και την τακτοποίηση, θα ετοιμάσουμε τα κάρβουνα για ένα παραδοσιακό BBQ, ενώ όλοι θα βοηθήσουμε στην διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού. Μη ξεχνάς, είμαστε στη μέση του πουθενά! Εδώ δεν υπάρχει room service, θα χρειαστεί να συμβιώσουμε ως ομάδα! Μετά το γεύμα, έρχεται επιτέλους η ώρα της χαλάρωσης. Μπύρες, κρασί και κουβεντούλα, χαζεύοντας το χιονισμένο τοπίο τριγύρω μας, κι αν είμαστε τυχεροί θα δούμε το Βόρειο Σέλας..!

Ημέρα 6η, 01 Νοεμβρίου | Επιστροφή στο Reykjavik – Blue lagoon

 
Σήμερα επιστρέφουμε προς το Reykjavik. Στο δρόμο μας βρίσκεται ένα από τα 25 θαύματα της φύσης, το Blue Lagoon, το ιδανικό μέρος για χαλάρωση σε αυτά τα ιαματικά λουτρά με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις του κόσμου.  Δεν είναι υπερβολή ότι υπάρχουν φυσικές πισίνες σχεδόν παντού στην Ισλανδία. Κάθε πόλη, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι, έχει μια πισίνα.  Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις πισίνες θερμαίνονται γεωθερμικά. Κατά τη διάρκεια των μακρών, σκοτεινών χειμώνων και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται μακριά από την πρωτεύουσα, όπου δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις, οι πισίνες γίνονται σημεία συνάντησης για τους φίλους και την οικογένεια. Στο Blue lagoon, σε αυτό το σπα της ηφαιστειακής γης, θα αναζωογονηθείς, πίνοντας το smoothie σου, φορώντας τη μάσκα προσώπου σου, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνεις την εκπληκτική θέα του παγωμένου τοπίου.

Ημέρα 7η, 02 Νοεμβρίου Ελεύθερη ημέρα – Snorkelling ανάμεσα από τεκτονικές πλάκες (προαιρετικό) – Snowmobile (προαιρετικό) – Πεζοπορία σε παγετώνα (προαιρετικό)

 
Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη, για να την εκμεταλλευτείς όπως θέλεις. Μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι το snowmobile. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι στην Ισλανδία, όπου η χιονισμένη φύση είναι μαγευτική. Φόρεσε την ειδική στολή και κράνος και επιβιβάσου στο όχημα που ίσως λατρεύουν πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο οι Ισλανδοί. Αφού σου δώσει τις οδηγίες χρήσης του snowmobile, ετοιμάσου για μια αξέχαστη διαδρομή.
Η πεζοπορία στον παγετώνα είναι ακόμα ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις τη φύση της Ισλανδίας και μια περιήγηση στον παγετώνα Sólheimajökull είναι ένας ιδανικός τρόπος για να περάσεις τη μέρα σου. Δύο ώρες οδικώς από το Ρέικιαβικ, θα περάσεις ακριβώς κάτω από το περίφημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull που προκάλεσε τόσο μεγάλο πρόβλημα την άνοιξη του 2010. Ακριβώς ανατολικά του ηφαιστείου βρίσκεται ο Sólheimajökull, ένας παγετώνας κοντά στο Mýrdalsjökull, τον τέταρτο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας. Εκεί, ο έμπειρος οδηγός μας θα σε καθοδηγήσει σε έναν ασφαλή και εύκολο περίπατο στον παγετώνα με κραμπόν πάνω στο παγωμένο τοπίο. Εκεί θα θαυμάσουμε τις κορυφογραμμές και τις βαθιές ρωγμές, ενώ θα μάθουμε περισσότερα για αυτούς τους «γίγαντες» που εξαφανίζονται. Αν θέλεις να δοκίμασεις μια άλλη να κολυμπήσεις ανάμεσα από τεκτονικές πλάκες. Ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις, σιγουρα θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Εάν δε θέλεις να συμμετέχεις σε καμία από τις παραπάνω δραστηριότητες, τότε θα έχεις ελεύθερο χρόνο στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 8η, 03 Νοεμβρίου | Επιστροφή στην Ελλάδα |

 
Πολύ νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο. Οι εικόνες και οι εμπειρίες που θα ζήσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα είναι τόσο έντονες, που κανείς από εμάς δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην δουλειά του με ευκολία!

 

Διαμονή

 • Reykjavik: Fosshotel Baron 3*

  Vik: Vik y Myrdal

  The hut. Μια διανυκτέρευση διαφορετική! Το καταφύγιο που μένουμε σε κάθε μας ταξίδι, βρίσκεται σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και δεν παρέχει καμία πολυτέλεια..sleeping bag, εξωτερικό μπάνιο, μπάρμπεκιου που θα φτιάξουμε μόνοι μας, βουτιά στην ζεστή πηγή στο χιόνι και όλοι μια τέλεια παρέα!

  Σημείωση: τα παραπάνω καταλύματα μπορούν να διαφοροποιηθούν με αντίστοιχα της ίδιας κατηγορίας / περιοχής αν κριθεί απαραίτητο. Σε περίπτωση που λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι εφικτή η προσβαση στο καταφύγιο, η διαμονή θα γίνει στο Skogafoss.

 

Must Have

 • Πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολίου, καθώς είναι απαραίτητο γαι να μην υπάρξει 5ημερη καραντινα στην Ισλανδία
 • Περιπετειώδη διάθεση, καθώς θα βγούμε από την comfort zone μας!
 • Αδιάβροχα μποτάκια & ισοθερμικές κάλτσες, sleeping bag, αδιάβροχα γάντια, κασκόλ, σκουφάκι
 • Ένα αδιάβροχο, πουπουλένιο κατά προτίμηση, πολύ ζεστό μπουφάν
 • Ωτοασπίδες (για τη διαμονή στο καταφύγιο)
 • Φακός (κατά προτίμηση κεφαλής)
 • Τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε μόλις φτιάξουμε ομάδα στο Viber / Facebook!

 

Extra/ Προαιρετικές Δραστηριότητες

Δηλώνονται κατά την εγγραφή
 •  Blue lagoon: 75€
 •  Glacier hiking: 95€
 • Ice cave: 110€
 • Whale watching: 85€
 • Snowmobile: 215€
 • Snorkelling: 120€

* Οι προαιρετικές δραστηριότητες δηλώνονται κατά την κράτηση και εξοφλούνται τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού.

Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, ενώ δεν περιλαμβάνεται και το κόσότος μεταφοράς από/προς τα εκεί.

 

Αναχώρηση/Επιστροφή

Θα ανακοινωθούν σύντομα

Πολιτική αποσκευών: 

1 αποσκευή έως 20 κιλά με μέγιστες διαστάσεις 149 x 119 x 171 cm

Εάν πετάτε από Θεσσαλονίκη ή Λάρνακα επιτρέπεται μια αποσκευή έως 15 κιλά

1 προσωπικό αντικείμενο με μέγιστες διαστάσεις 40 x 30 x 20 cm

Κάντε τώρα την κράτησή σας για να εξασφαλίσετε την τιμή που μετά θα ανέβει έως και 500€ ανά άτομο!


 • Blue Lagoon
 • Glacier boat
 • Diamond beach
 • Pingvellir – Gullfoss – Geysir
 • BBQ
 • Πεζοπορία σε παγετώνα
 • Διαμονή σε Καταφύγιο
 • Βουτιά στις θερμές πηγές
 • Καταρράκτης Seljalandsfoss
 • Reynisfjara Black Sand Beach
 • Βουτιά σε θερμές πηγές (καταφύγιο)
 • Πεζοπορία στο καταφύγιο (εάν το επιτρέψει ο καιρός)
 • Whale watching
Περιλαμβάνονται:  
 • Αεροπορικά εισιτήρια για το σύνολο των πτήσεων όπως αναφέρονται παρακάτω
 • 1 προσωπικό αντικείμενο (40 cm x 30 cm x 20 cm) και 1 αποσκευή έως 20kg (149 Χ 119 Χ 171) ανά άτομο
 • Διαμονή όπως αναφέρεται παρακάτω
 • Πρωινό καθημερινά (εκτός από τη διαμονή στο καταφύγιο)
 • Μεταφορές με λεωφορείο ή τοπικά μέσα για την εκτέλεση του προγράμματος
 • Σύνολο φόρων
 • Βarbeque στο καταφύγιο
 • World Party Traveller Team leader
 • Τοπικός φίλος
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις και για νόσηση από Covid.


Δεν περιλαμβάνονται:

 • Κόστος εισόδων σε φυσικά πάρκα και δραστηριότητες.
 • Δημοτικός φόρος διανυκτέρευσης (10€ κατ’ άτομο, στο σύνολο των διανυκτερεύσεων).

Τιμές (κατ’ άτομο):

από Αθήνα:
Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 1650€
Σε μονόκλινο: 2000€

από Θεσ/νίκη:
Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 1750€
Σε μονόκλινο: 2100€

από Λάρνακα:
Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 1820€
Σε μονόκλινο: 2170€

Τιμές No Flight:
Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 1250€
Σε μονόκλινο: 1600€

Πληρωμή:

Προκαταβολή 800€ με την επιβεβαίωση της κράτησης. Εξόφληση το αργότερο 15 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.

Πληρωμή μέσω κατάθεσης ή πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

Σημειώσεις για τις τιμές: 

Όλες οι τιμές είναι ανά άτομο για το σύνολο των περιλαμβανομένων

Σε δίκλινο / τρίκλινο: εσύ και η παρέα σου σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.

Solo Traveller: Ειδικότητα μας! Αν δεν μπορεί να έρθει η παρέα σου μην ανησυχείς καθόλου! Έτσι κ αλλιώς θα γίνουμε αμέσως μια ομάδα – παρέα που δεν τελειώνει την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Το δωμάτιο σου θα είναι δίκλινο (σπάνια τρίκλινο) με άτομο του ίδιου φύλου. Τώρα η απόφαση για ένα ονειρικό ταξίδι είναι μόνο δική σου.. Join us!

Μονόκλινο: Θέλεις να έρθεις στην παρέα μας αλλά να έχεις αποκλειστικά δικό σου δωμάτιο? Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά γίνεται!

Νο flight: περιλαμβάνουν όλες τις παροχές εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια και τη μεταφορά από/προς αεροδρόμιο. Ταξίδεψε από όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς, βγάλε μόνος σου ή με τη βοήθεια μας τα αεροπορικά εισιτήρια και συνάντησέ μας την 1η ημέρα του ταξιδιού! Πριν προχωρήσεις σε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, επικοινώνησέ μαζί μας, για να σου επιβεβαιώσουμε ότι η αναχώρηση είναι εγγυημένη.

Οι πτήσεις θα ανακοινωθούν σύντομα!

Πολιτική αποσκευών: 

1 αποσκευή έως 20 κιλά με μέγιστες διαστάσεις 149 x 119 x 171 cm

1 προσωπικό αντικείμενο με μέγιστες διαστάσεις 40 x 30 x 20 cm

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.