Αίγυπτος – Κάιρο – Κρουαζιέρα στο Νείλο

Ταξίδι στην Αίγυπτο

7 ημέρες

Αεροπορική εκδρομή στην Αίγυπτο

For real Travellers!

 

Ένας προορισμός που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.. Ξέρεις ήδη πως εδώ βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου, αλλά και του σύγχρονου κόσμου, η πυραμίδα της Γκίζα, η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, η Έρημος Σαχάρα, αλλά και ο μακρύτερος ποταμός στον κόσμο, ο Νείλος. Αν και η Βραζιλία διαφωνεί με αυτό, καθώς ισχυρίζεται ότι ο Αμαζόνιος κατέχει τον τίτλο αυτόν. Τις ημέρες που θα είμαστε εκεί θα ζήσουμε την Αίγυπτο, όπως θα πρέπει κάθε αληθινός ταξιδιώτης να την ζει. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να δούμε τις Πυραμίδες και το  Μουσείο της Αιγύπτου, αλλά θα μπούμε ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε κάποιο αρχαίο κείμενο. Θα κάνουμε quad bike, θα μάθουμε τα μυστικά της τοπικής κουζίνας και την τοπική κουλτούρα, αλλά και θα σαλπάρουμε με φελούκα στο Νείλο, τον ευεργέτη αυτού του τόπου και θα έρθουμε σε επαφή με τον Ελληνισμό αυτής της χώρας, γιατί .. όποια πέτρα και αν σηκώσεις όλο και κάποιον Έλληνα θα βρεις! Εδώ μάλιστα μπορείς να βρεις πολλούς! Η κάθε ημέρα θα βάλει την πινελιά της για έντονες εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις. Εσύ χαλάρωσε και απόλαυσε άλλο ένα υπέροχο ταξίδι που ετοιμάσαμε για εσένα.

 

1η ημέρα: Αναχώρηση για Κάιρο

 
Ήδη δημιουργήσαμε και πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας ταξίδι σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Είπαμε λοιπόν, να επαναλάβουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι, καθώς τώρα είναι ιδανική περίοδος να επισκεφτείς την Αίγυπτο. Αυτό γιατί δεν έχει τους πολύωρους χρόνους αναμονής στα must see αξιοθέατα της, ούτε το συνωστισμό που επικρατούσε που έκανε αδύνατο να βγάλεις τις πολυπόθητες φωτογραφίες. Εντύπωση μας έκανε επίσης, ότι οι πόλεις ήταν πολύ πιο καθαρές από το συνηθισμένο και αυτό πάλι λόγω της έλλειψης πολυκοσμίας στους δρόμους. Αργά το βράδυ συναντιόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για το Κάιρο.

2η ημέρα: Πυραμίδες Giza – Sphinx – Αιγυπτιακό μουσείο

 
Σήμερα θα έχουμε όλη την ημέρα να ανακαλύψουμε την Junhuriyah Misr al-Arabiya, όπως είναι το επίσημο όνομα της Αιγύπτου («Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου» στα αγγλικά). Με εκτιμώμενο πληθυσμό 22 εκατομμυρίων, το Κάιρο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Αφρική, αλλά και τη Μέση Ανατολή. Τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις έχεις σίγουρα ακουστά και ο local friend μας θα σου πει όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις γι’ αυτές. Για παράδειγμα, ίσως δεν ξέρεις ότι παρά την κοινή αντίληψη ότι έχουν χτιστεί από σκλάβους, στην πραγματικότητα ισχύει κάτι άλλο. Ήταν αμειβόμενοι εργάτες, και οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν με μεγάλη τιμή προς τον Φαραώ και εκείνοι που πέθαναν ήταν θαμμένοι στους τάφους κοντά στις ιερές πυραμίδες. Φυσικά, θα έχεις χρόνο να βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες, για να νοσταλγείς ελεύθερα αυτό σου το ταξίδι, όταν με το καλό επιστρέψεις στην Ελλάδα! Φυσικά δε μπορούμε να φύγουμε από εδώ εάν δεν κάνουμε μια βόλτα με καμήλα. Σχεδόν σε όποιο αρχαιολογικό μουσείου του κόσμου κι αν πας, θα δεις ευρήματα του ελληνικού, ρωμαΪκού και αιγυπτιακού πολιτισμού.. και τώρα είμαστε στην πηγή του αιγυπτιακού πολιτισμού, επομένως από τη σημερινή ημέρα δεν γίνεται να παραλείψουμε μία επίσκεψή στο Αιγυπτιακό Μουσείο.

3η ημέρα: Αναχώρηση για Ασουάν – Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο – Ξενάγηση στην Ασουάν

 
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας προς Ασουάν. Τη σημερινή ημέρα , μετά το check- in στο πλοίο, θα ανακαλύψουμε τη μεγάλη πόλη του Ασουάν, ενώ θα περάσουμε και από το παλιό φράγμα. Μετά από αυτό, επιβιβαζόμαστε σε μηχανοκίνητο σκάφος, για να απολαύσουμε τον ποταμό Νείλο μέχρι να φτάσουμε στο νησί Αγκίλικα, όπου θα επισκεφθούμε τον Ναό των Φιλών, ο οποίος χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαιοκορωμαϊκής περιόδου και ήταν αφιερωμένος στη θεά Ίσι (μητέρα του θεού Horus). Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα θαυμάσια αξιοθέατα στο Aswan, τον Ημιτελή Οβελίσκο, ο οποίος ήταν φτιαγμένος από κόκκινο γρανίτη και ήταν αφιερωμένος στον θεό Amun Ra.  Απόψε θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε στο Aswan.

4η ημέρα: Ναός Kom Ombo – Ένφου

 
Σήμερα ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γη των μυστικών. Αυτή η ξενάγηση σήμερα ξεκινά με το Υψηλό Φράγμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσσερ το 1960 μ.Χ. για να προστατεύσει την Αίγυπτο από την πλημμύρα του Νείλου. Στη συνέχεια, πλέουμε προς την πόλη Kom Ombo, για να εξερευνήσουμε το Ναό του Kom Ombo, όπου λατρεύονταν οι δύο θεοί Sobek & Haroeris. Επιστρέφουμε στο πλοίο και απολαμβάνουμε το μεσημεριανό γεύμα στο κατάστρωμα, βλέποντας το μοναδικό τοπίο του υπέροχου ποταμού Νείλου, στις όχθες του οποίου, ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός δημιουργήθηκε και άκμασε. Κατευθυνόμαστε προς την Ένφου όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Ναός Ούρου – Λούξορ

 
Σου γράφουμε ένα σωρό ονόματα, που ενδεχομένως πρώτη φορά συναντάς στη ζωή σου. Όμως εμπιστεύσου μας.. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρουαζιέρας θα δεις μοναδικά αξιοθέατα που θα χαραχτούν στη μνήμη σου. Πριν πλεύσουμε προς το Λούξορ, θα επισκεφθούμε έναν από τους πιο θαυμάσιους ναούς στην Αίγυπτο, τον Ναό του Ούρου στην Ένφου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο καλά διατηρημένους ναούς στην Αίγυπτο.  

6η ημέρα: Προαιρετική ξενάγηση στο Λούξορ – Ναός Καρνάκ – Κολοσσός του Μέμνονα – Αναχώρηση για Κάιρο

 
Μετά το πρωινό πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, προαιρετικά μπορείς να ξεκινήσεις την περιήγηση στην ιερή γη της δυτικής όχθης του Λούξορ. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσεις το Ναό της Βασίλισσας Χατσεπσούτ στο Deir El Bahari, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα πιο υπέροχα παραδείγματα της Αρχιτεκτονικής στην αρχαία Αίγυπτο, γιατί ήταν εντελώς λαξευμένος μέσα στο βουνό. Τελευταία στάση ο Κολοσσός του Μέμνονα, ο οποίος ανήκει στον βασιλιά Αμενότσεπ Γ. Μετά από αυτό θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο του Λούξορ, για να πάρουμε την πτήση μας προς Κάιρο.

7η ημέρα: Αγορά Khan El Khalili – Ελεύθερη ημέρα στο κάιρο – Προαιρετική εκδρομή στην Αλεξάνδρεια

 
Τόσες ημέρες στο κρουαζιερόπλοιο, είχες ξεχάσει πόσο τρελή είναι η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Αλλά περίμενε μέχρι να πάμε στην αγορά Khan el Khalili. Είναι γεμάτη από ανθρώπους, πάγκους, φαγητό και πολλά άλλα. Ο καλύτερος και πιο διασκεδαστικός τρόπος για να εξοικειωθείς με την τοπική κουλτούρα, είναι να επισκεφθείς μία αγορά και η Khan el Khalili είναι μια αυθεντική ανατολίτικη αγορά, που δημιουργήθηκε ως «καραβάν-σεράι» το 1832. Εδώ θα δείξεις τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες. Προετοιμάσου λοιπόν να παζαρευτείς σκληρά. Το υπόλοιπο της ημέρας σου θα είναι ελεύθερο να το απολαύσεις όπως εσύ θέλεις. Μπορείς να επισκεφθείς το Μουσείου Παπύρου ή να περιπλανηθείς στο Κοπτικό Κάιρο, το γραφικότερο ίσως κομμάτι του παλαιού Καΐρου, με τα λιθόκτιστα σοκάκια και με ό,τι έχει απομείνει από τα τείχη του οχυρού που οι Ρωμαίοι λέγαν Βαβυλώνα.  Εάν όμως αντί για όλα τα παραπάνω, προτιμάς να επισκεφθείς την Αλεξάνδρεια, μπορούμε να το κανονίσουμε φυσικά! Η ιστορία της Αιγύπτου συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ιστορία της Ελλάδας από τα αρχαία κιόλας χρόνια. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Αίγυπτο κατά το πρώιμο στάδιο των εκστρατειών του, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Περσών την εποχή εκείνη, η οποία του παραδόθηκε χωρίς μάχη. Σεβάστηκε τις φαραωνικές θρησκείες και τις τοπικές παραδόσεις και έθιμα, και ανακηρύχθηκε από το Αιγυπτιακό ιερατείο ως Φαραώ της Αιγύπτου. Η Αλεξάνδρεια ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαιότητας. Ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ όταν κατέκτησε την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, προτού αναχωρήσει ο Μέγας Αλέξανδρος από την Αίγυπτο για να συνεχίσει την εκστρατεία του στα βάθη της Ανατολής, αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη στα παράλια της Μεσογείου, στην οποία χάρισε το όνομά του. Ήθελε να κάνει την Αλεξάνδρεια το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο. Ο Πτολεμαίος ο Α´ίδρυσε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εκπληρώνοντας το όνειρο του Μ. Αλέξανδρου, που και αυτός με τη σειρά του το είχε εμπνευστεί από τον Αριστοτέλη. Έτσι άρχισε η συγκέντρωση όλου του επιστημονικού και πολιτιστικού πλούτου που ήταν σκορπισμένος σε διάφορες συλλογές και βιβλιοθήκες. Λέγεται  ότι τοποθέτησε αρχικά 200.000 τόμους. Στο πέρασμα των αιώνων η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του αρχαίου κόσμου. Ο πλούτος της ανερχόταν στις 700.000 χειρόγραφες περγαμηνές. Διανοούμενοι της εποχής, επιστήμονες, μαθηματικοί, ποιητές, πήγαιναν εκεί για να μελετήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες. Ήταν δηλαδή σαν το πρώτο αρχαίο πανεπιστήμιο. Έφτασε η ημέρα της επιστροφής, επομένως τα μεσάνυχτα κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο.  Κι αν δεν έχεις παρέα για να ταξιδέψεις, μην ανησυχείς! Εμείς την έχουμε.. Εσύ φέρε μόνο τα θετικά σου vibes!  

 

Απαιτούμενα Έγγραφα

 • Διαβατήριο με ισχύ μεγαλύτερη των 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής
 • Αρνητικό μοριακό τεστ από/προς Ελλάδα
 • Συμπληρωμένο PLF προς Ελλάδα (θα δοθούν οδηγίες στην κλειστή ομάδα του Facebook, την οποία θα δημιουργήσουμε 10 ημέρες πριν την αναχώρησή μας για Αίγυπτο)
 • Συμπληρωμένη φόρμα  προς Αίγυπτο (θα δοθούν οδηγίες στην κλειστή ομάδα του Facebook, την οποία θα δημιουργήσουμε 10 ημέρες πριν την αναχώρησή μας για Αίγυπτο)

 

Extra/ Προαιρετικές Δραστηριότητες

  • Ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια 70€
  • Βόλτα με καμήλα 20€
  • Abu Simbel tour (οδικώς) 185€
  • Half day ξενάγηση στο Λούξορ 80€

* Οι προαιρετικές δραστηριότητες δηλώνονται κατά την κράτηση και εξοφλούνται πριν την αναχώρηση. Μετά την τελική πληρωμή δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

 


 • Πυραμίδες, ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου
 • Ξενάγηση στο Κάιρο
 • Ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια (προαιρετική)
 • Camel ride
 • Κρουαζιέρα στο Νείλο
 • Τοπική αγορά Khan el Khalili

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance
 • Χειραποσκευή και αποσκευές όπως αναγράφονται παρακάτω στην πολιτική αποσκευών
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και σε κρουαζιερόπλοιο 5*
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Full board διατροφή, κατά την κρουαζιέρα μας στο Νείλο.
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • World Party Traveller Τeam leader
 • Τοπικός ξεναγός
 • Σύνολο φόρων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Το κόστος και οι μεταφορές για τις προαιρετικές δραστηριότητες
 • Φιλοδωρήματα και tips σε οδηγό και ξεναγούς
 • Τοπικός φόρος διανυκτέρευσης (6€ στο σύνολο, για τη διαμονή στο Κάιρο)
 • Visa 25$
 • Οι είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία, εθνικά πάρκα και αξιοθέατα
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.