Ντουμπάι

Ντουμπάι

28η Οκτωβρίου '24 | 6 ημέρες

Ντουμπάι

28η Οκτωβρίου '24 | 6 ημέρες

Mε ιδανικές πτήσεις της AEGEAN AIRLINES από Θεσ/νίκη

 

Habibi come to Dubai

Τα πάντα είναι εξαιρετικά, εντυπωσιακά στο Ντουμπάι, από το υπερσύγχρονο Μπουρτζ Χαλίφα μέχρι τα παζάρια και τα εμπορικά κέντρα. Είναι ένα μέρος όπου αν μπορείτε να ονειρευτείτε κάτι, μπορείτε και να το κάνετε πραγματικότητα. Είτε αυτό σημαίνει σκι σε κλειστό χώρο, σερφινγκ σε αμμόλοφους στην έρημο ή εναέρια τροχαλία (zipline) πάνω από την πόλη. Αλλά δεν θα βρείτε μόνο λάμψη και αδρεναλίνη. Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη του Dubai, την Deira. Κάντε safari με τα Jeep μέσα στην μαγευτική έρημο και απολαύστε το bbq δείπνο σας με την συνοδεία μουσικής και χορού. Επισκεφτείτε την πρωτεύουσα των ΗΑΕ το Abu Dhabi.

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ονειρικό ταξίδι στο Ντουμπάι γιατί σας προσφέρουμε..

  • Ιδανικές πτήσεις Aegean Airlines, με άμεση ανταπόκριση από Αθήνα 
  • Διαμονή σε κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία της επιλογής σας, σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση στα σημεία ενδιαφέροντος (Jumeirah, world trade center, Dubai frame).
  • ΔΩΡΟ Safari με Jeep στην Έρημο
  • Απογευματινή κρουαζιέρα στην ειδυλλιακή μαρίνα του Dubai.
  • Δυνατότητα επίσκεψης στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, το Abu Dhabi.
  • Ειδικές προτάσεις για τον ελεύθερο σας χρόνο από τον τοπικό μας φίλο.
  • Άριστη γνώση του προορισμού με έμπειρη ομάδα συνεργατών.
  • Αποκλειστικό Ελληνόφωνο ξεναγό για τις ξεναγήσεις και τις δραστηριότητες σας.

 

1η ημέρα : Πτήση για Ντουμπάι - Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - Ελεύθερος χρόνος ή Προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 22/10, ώρα 04.30 και αναχώρηση μέσω Αθηνών για το μαγευτικό Ντουμπάι. Άφιξη το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο του Dubai και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, όπου θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας στις γύρω περιοχές ή σας προτείνουμε να μας ακολουθήστε στην προαιρετική κρουαζιέρα στη Μαρίνα του Ντουμπάι. Η κρουαζιέρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Φανταστείτε ένα δείπνο πάνω σε ένα Dhow με τα εκπληκτικά φώτα γύρω σας, ακούγοντας μουσική, βλέποντας παραδοσιακούς χορούς και πίνοντας το αγαπημένο σας ποτό ενώ απολαμβάνετε το δροσερό αεράκι του Περσικού Κόλπου. Η εκδρομή της κρουαζιέρας ξεκινάει με την αναχώρησή μας από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο, σε μια διαδρομή περίπου μισής ώρας. Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε σε μια παραδοσιακή αραβική βάρκα (dhow) με πάνω και κάτω κατάστρωμα όπου θα απολαύσουμε δείπνο σε μπουφέ με απεριόριστα αναψυκτικά, νερό, τσάι και καφέ. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα : Ξενάγηση στο Ντουμπάι

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε ξενάγηση στην πόλη, με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας. Στην αρχή θα περπατήσουμε στις παραδοσιακές αγορές Souq της Deira (Gold Souk / Spice Souq – αγορές χρυσαφικών και μπαχαρικών αντίστοιχα). Με arba, παραδοσιακή ξύλινη βάρκα, θα περάσουμε απέναντι στο Bur Dubai, περιοχή Al Fahidi. Θα διασχίσουμε το Textile Souk (αγορά υφασμάτων, όπου μπορείτε να αγοράσετε και σουβενίρ σε καλές τιμές) και θα περπατήσουμε ως το Dubai Museum (το πιο παλιό κτίριο στο Dubai, Al Fahidi Fort) μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό παζάρι. Έπειτα με το λεωφορείο μας αναχωρούμε από το Dubai Museum και φεύγουμε για τη συνέχεια της διαδρομής, περνώντας από την περιοχή Bastakiya με τα αυθεντικά ανακαινισμένα κτίριά της. Κατευθυνόμαστε προς τα νότια, διασχίζοντας την εντυπωσιακή λεωφόρο Sheikh Zayed, βλέποντας το υπέργειο δίκτυο μετρό, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα γραμμών μετρό χωρίς οδηγό στον κόσμο. Στη διαδρομή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε το World Trade Centre, τα Emirates Towers και το εντυπωσιακό Museum of the Future, φημισμένους ουρανοξύστες όπως ο Burj Khalifa, το τεχνητό κανάλι Dubai Water Canal, το Mall of the Emirates και το Dubai Internet City. Επίσης, θα επισκεφθούμε την Dubai Marina, ένα τεχνητό κανάλι 3 χλμ. περίπου που περνάει ανάμεσα από ουρανοξύστες και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες μπροστά στον ψηλότερο στριφογυριστό ουρανοξύστη στον κόσμο (Cayan Tower). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο Palm Jumeirah, ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα, το νησί σε σχήμα φοίνικα. Διασχίζουμε το νησί για να φτάσουμε στον κυματοθραύστη, βλέποντας μοναδικά, πολυτελή κτίρια και ξενοδοχεία, όπως το εμβληματικό ξενοδοχείο Atlantis, με το Aquaventure, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με νεροτσουλήθρες στη Μέση Ανατολή και τις βίλες που βρίσκονται στα φύλλα του Φοίνικα, πολλές από τις οποίες ανήκουν σε διάσημους σταρ και πολιτικούς, όπως ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί, η Μαντόνα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρίκι Μάρτιν, ο Μπιλ Κλίντον κ.α. Συνεχίζουμε στην περιοχή της Τζουμέιρα (Jumeirah), την πιο ακριβή περιοχή του Dubai και θα κινηθούμε στον παραλιακό δρόμο με τελική κατεύθυνση το Τζαμί της Τζουμέιρα (Jumeirah Mosque). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο στο εντυπωσιακό παραλιακό συγκρότημα La Mer. Στη συνέχεια της διαδρομής μας περνάμε από το Τζαμί της Τζουμέιρα (στάση για φωτογραφία) και από το Σπίτι της Ένωσης (Union House), το σημείο όπου υπογράφτηκε η συνθήκη Ένωσης των Εμιράτων το 1971 και το Etihad Museum, ένα εντυπωσιακό μουσείο που εξιστορεί την ιστορία της Ένωσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Safari με Jeep στην έρημο

 

Το πρωινό μας είναι ελεύθερο για να ξεκουραστούμε και το μεσημέρι θα συγκεντρωθούμε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για την εκδρομή μας. Εκεί θα έρθουν Jeep 4x4 να μας παραλάβουν για την αγαπημένη εκδρομή μικρών και μεγάλων στην έρημο, το λεγόμενο “Jeep safari”. Μια μέρα που ανεβάζει την αδρεναλίνη, προσφέρει γέλιο, διασκέδαση και φυσικά την εμπειρία να βρεθείτε στη μέση της απέραντης ερήμου, εκεί που μερικά χρόνια πριν ζούσαν οι βεδουίνοι που ταξίδευαν στην έρημο με οδηγό τα αστέρια, το φεγγάρι και τον ήλιο. Φεύγουμε από το ξενοδοχείο με κλιματιζόμενα Jeep 4x4 κλειστού τύπου και μετά από διαδρομή μιας ώρας περίπου φτάνουμε στο σημείο εκκίνησης του σαφάρι. Βάζουμε ζώνες και ξεκινάμε για να απολαύσουμε τη μαγεία της οδήγησης μέσα στην έρημο από έμπειρους οδηγούς. Θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στη μέση της ερήμου, σε φάρμα με καμήλες και φυσικά για να απαθανατίσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της ερήμου, μια μαγευτική ώρα που ο ήλιος παίζει με τα χρώματα της άμμου. Τότε γίνεται αισθητή η διαφορά της θερμοκρασίας που αρχίζει να πέφτει μαζί με τον ήλιο. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε και το περίφημο sandboard (κατάβαση σε αμμόλοφο με σανίδα ), μια δραστηριότητα εύκολη για όλους που θα μας προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου. Τέλος, καταλήγουμε στις τέντες των βεδουίνων, όπου μας υποδέχονται με αραβικό καφέ, τσάι και χουρμάδες. Και επειδή η περιπέτεια ανοίγει την όρεξη, μέχρι να ετοιμαστεί το δείπνο μας περιμένουν κάποια πρώτα παραδοσιακά ορντέβρ, ενώ μπορείτε να δροσιστείτε με νερό και αναψυκτικά. Κάντε παραδοσιακό τατουάζ με χένα, καπνίστε ναργιλέ, ενώ μετά το δείπνο η έμπειρη χορεύτρια της κοιλιάς και ο Δερβίσης πραγματικά θα σας μαγέψουν! Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Ελεύθερη μέρα για Shopping & επίσκεψη στο Dubai Mall & Burj Khalifa & Dubai Aquarium

 

Σήμερα η μέρα είναι ελεύθερη για να κάνετε τα ψώνια σας και μπορείτε φυσικά να ξεκινήσετε από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, το Dubai Mall, όπου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και το περίφημο ενυδρείο. Το Aquarium & Underwater Zoo Ντουμπάι στεγάζεται στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, ενώ μέρος της βιτρίνας του είναι εμφανές για όλους τους επισκέπτες. Περπατήστε μέσα στο υδάτινο τούνελ, περιηγηθείτε στον υδρο- ζωολογικό κήπο και στο τροπικό δάσος και θαυμάστε σπάνια είδη ψαριών. Κλείστε το κατάλληλο εισιτήριο (ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας) και απολαύστε μια ευχάριστη υδάτινη εμπειρία. Προτείνεται ιδιαίτερα σε οικογένειες με παιδιά. Το απόγευμα, κατά τη δύση του ηλίου, σας προτείνουμε να ανεβείτε στο Burj Khalifa. Πρόκειται για τον ψηλότερο πύργο του Ντουμπάι και το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2009. Το κόστος άγγιξε τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ύψος του φτάνει τα 828 μέτρα και από πολλούς θεωρήθηκε ως ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, καθώς ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ ύψους που το κατείχε ο ουρανοξυστης Ταϊπέι 101 με ύψος 509,2 μέτρα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει 160 ορόφους, το γρηγορότερο ασανσέρ που λειτουργεί με ταχύτητα 64 χλμ. την ώρα και πισίνα στον 76ο όροφο, που θεωρείται η ψηλότερη στον κόσμο. Ένα επιπλέον δημοφιλές χαρακτηριστικό είναι το συντριβάνι, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του πύργου και το κόστος της κατασκευής του ανήλθε στα 217 εκατομμύρια δολάρια. Το όνομά του οφείλεται στον Σεΐχη του Αμπού Ντάμπι και δεύτερο πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Χαλιφά Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν και σύμφωνα με την ηγεσία αποτελεί το καμάρι του Εμιράτου. Σήμερα λειτουργεί κατά μεγάλο ποσοστό ως το οικονομικό κέντρο της πόλης, αφού φιλοξενεί πλήθος εταιρειών και συνολικά περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους. Η τουριστική πλευρά του οικοδομήματος είναι εξίσου σημαντική, καθώς σε ετήσιο επίπεδο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες που το επιλέγουν για να θαυμάσουν την μοναδική θέα της ευρύτερης περιοχής. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην περίπτωση που θέλετε να νιώσετε και να αντικρίσετε τον ορισμό της πολυτέλειας σε τεράστιες διαστάσεις, θα πρέπει να συμπεριλάβετε την επίσκεψη στον πύργο αρκετά ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων σας. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα διάσημα μπαρ που λειτουργούν μέσα σε πολυτελή ξενοδοχεία, με το “Celavi” να ξεχωρίζει, καθώς προσφέρει μοναδική θέα και είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των instagrammers.

5η ημέρα : Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο ή Προαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Abu Dhabi

 

Σήμερα η μέρα είναι ελεύθερη και σας προτείνουμε να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο στην παραλία της Jumeirah. Ο «όμορφος φοίνικας» όπως είναι η ονομασία του Jumeirah Palm είναι ένα τεχνητό νησί σε σχήμα φοίνικα. Στα «φύλλα» του δεσπόζουν οι βίλες των επωνύμων, ενώ στην κορυφή του βρίσκεται το περίφημο Atlantis Hotel. Ξεναγηθείτε στο ξενοδοχείο, κάντε μια βουτιά στην ιδιωτική παραλία του (White beach) και διασκεδάστε σε κάποιο από τα πάρτι που διοργανώνονται καθημερινά. Δίπλα από το Atlantis Hotel βρίσκεται το υδάτινο πάρκο Aquaventure Waterpark. Το πάρκο προσφέρεται για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και αδρεναλίνης, με τον σωλήνα που περνάει από τους καρχαρίες να κόβει την ανάσα. Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 90€ (360 dirham). Επίσης, σας προτείνουμε ένα μπάνιο στην Jumeirah Beach Residence (JBR) παρέα με ουρανοξύστες και φόντο το ξενοδοχείο Burj Al Arab. Στον περσικό κόλπο τα νερά είναι συνεχώς ζεστά και καθαρά, εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φορέσετε το μαγιό και την καλή σας διάθεση. Τώρα, αν ανάμεσά σας περνάνε καμήλες μην παραξενευτείτε, βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον! Ενημερωτικά οι παραλίες με τον περισσότερο κόσμο και δωρεάν πρόσβαση είναι οι JBR και η La Mer. Σήμερα σας προτείνουμε επίσης να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα ανεβαίνοντας στο The View, το οποίο βρίσκεται στον φοίνικα. Η θέα είναι εκπληκτική και αξίζει τα περίπου 60€ που θα πληρώσετε για την είσοδο.
Εναλλακτικά σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μία μοναδική ημερήσια εκδρομή μας στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Αραβικών Εμιράτων. Μετά από περίπου 2 ώρες διαδρομή θα φτάσουμε στο Αμπού Ντάμπι. Η πρώτη στάση της διαδρομής μας θα είναι στο περίφημο θεματικό πάρκο της Φεράρι, στο νησί Γιαζ, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Formula 1. Συνεχίζουμε για το κέντρο της πόλης, διασχίζοντας την κοσμοπολίτικη παραλιακή λεωφόρο Corniche. Θα θαυμάσουμε από τη μαρίνα του Άμπου Ντάμπι, το 6* ξενοδοχείο Emirates Palace, υπόδειγμα πολυτελούς αραβικής αρχιτεκτονικής και το White Palace, τη νέα κατοικία της βασιλικής οικογένειας και έπειτα ακολουθεί η επίσκεψη του Μεγάλου Λευκού Τζαμιού, κατασκευασμένου από μάρμαρο και χρυσό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντουμπάι αργά το απόγευμα

6η ημέρα : Ντουμπάι - Πτήση επιστροφής

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο Ντουμπάι για μία τελευταία βόλτα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για την πτήση της επιστροφής μέσω Αθηνών. Εκεί θα έχετε ελεύθερο χρόνο για αγορές στα αφορολόγητα (duty free) που αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Σημειώσεις για το ταξίδι στο Ντουμπάι:

  • Τα  Ελληνικά διαβατήρια ΔΕΝ χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στα Η.Α.Ε. Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό Παρακαλούμε ελέγξτε προσεκτικά τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, το γραφείο μας δεν φέρει ευθύνη για τα προσωπικά σας έγγραφα.
  • Τα ξενοδοχεία ζητούν πιστωτική κάρτα ή ένα ποσό συνήθως για εγγύηση με το check in
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή.
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή):  -120€/άτομο.
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 25€/άτομο

 

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*