Καππαδοκία - Ένα ταξίδι στο χρόνο

Καππαδοκία - Ένα ταξίδι στο χρόνο

Πάσχα '24 | 6 ημέρες

Καππαδοκία - Ένα ταξίδι στο χρόνο

Πάσχα '24 | 6 ημέρες

 

Σεληνιακό τοπίο, “νεραϊδοκαμινάδες”, αερόστατα και υπόγειες πόλεις

Ένα ταξίδι στον τόπο και τον χρόνο, σε τοπίο σεληνιακό με νεραϊδοκαμινάδες και υπόγειες πόλεις σε ένα τοπίο που μοιάζει σχεδόν εξωγήινο. Θα δείτε αυτά τα γλυπτά της φύσης ταξιδεύοντας με αερόστατο. Μπορεί η φύση να είναι αυτή που έφτιαξε αυτό το μοναδικό τοπίο όμως είναι οι αρχαίοι και οι νεότεροι πολιτισμοί που το διαμόρφωσαν. Είναι η Καππαδοκία, η περιοχή της Μικράς Ασίας, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Σε αυτό ταξίδι θα επισκεφτούμε, το Παμούκαλε που αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στον κόσμο και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία, θα θαυμάσουμε τη Σμύρνη - την αρχόντισσα του Αιγαίου - με την πολυτάραχη και μακραίωνη ιστορία.

 

Επιλέξτε να ταξιδέψετε με το γραφείο μας γιατί σας προφέρουμε :

  • Απευθείας αποκλειστικές ναυλωμένες πτήσεις με την Aegean Airlines για πρώτη φορά απευθείας από Θεσσαλονίκη
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ 
  • Αποσκευές 20 κιλών + χειραποσκευή και προσωπικό αντικείμενο
  • Απευθείας πτήση Καισάρεια – Σμύρνη για να κερδίσετε χρόνο και να επισκεφτείτε ακόμη περισσότερα αξιοθέατα
  • Μοναδικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5*
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Έμπειρο αρχηγό του γραφείου μας
  • Επίσημους ξεναγούς καθημερινά
  • Εμπειρία στον προορισμό. Ταξιδεύουμε στην Καππαδοκία από το 1988!

 

1η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ

 

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Σμύρνης και πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το Παμούκαλε, όπου θα επισκεφτούμε τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές, και αποτελούν ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Το κάστρο του βαμβακιού όπως μαρτυρά η ονομασία του, οφείλεται στα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σ΄ένα κατάλευκο σκηνικό. Πρόκειται για ένα από τα τουριστικά κέντρα της περιοχής λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα.. Eν συνεχεία αναχώρηση για το Αφιόν Καραχισάρ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Το όνομα στα τουρκικά σημαίνει όπιο μαύρο-Κάστρο, από το κάστρο που δεσπόζει στην πόλη, χτισμένο πάνω σε μαύρο βράχο. Μια βόλτα στην παλιά συνοικία θα σάς “μεταφέρει” στην παλιά εποχή. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

2η ημέρα: ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ - ΙΚΟΝΙΟ - ΠΡΟΚΟΠΙ

 

Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Το όνομα της πόλης προέρχεται από την ελληνική λέξη εικόνιο. Σύμφωνα με τον μύθο εδώ αφιέρωσε ο Περσέας ένα ομοίωμα του αποτρόπαιου κεφαλιού της Μέδουσας. Στα ρωμαϊκά χρόνια έγινε Iconium με τους βυζαντινούς αργότερα να το εξελληνίζουν σε Ικόνιο, μέχρι την άφιξη των Σελτζούκων λίγο μετά την μάχη του Ματζικέρτ, που μετενόμασαν σε το Ικόνιο σε Konya.Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Μαυσωλείο τον Τεκέ Μεβλάνα, δηλαδή τον τάφο του μυστικιστή Jala Al Dinar Rumi, γνωστού ως Μελβάνα, ιδρυτή της τάξης των Δερβίσηδων. Στη συνεχεία, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Καππαδοκίας, για μια  μοναδική εξερεύνηση, ξεκινώντας από το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μία μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο φυσικής κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΑΣΑΜΠΑΓΚ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για τη Βόρεια πλευρά της Καππαδοκίας ξεκινώντας από το Γκιόρεμε, τη Ματιανή των Βυζαντινών και το Κόραμα της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς από ηφαιστειακή τέφρα που συνθέτουν ένα εξωγήινο τοπίο. Η περιοχή διαθέτει πάνω από 360 λαξευτές/υπόσκαφες εκκλησίες. Αφού επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων, θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασαμπαγκ, γνωστή για τα περίφημα τρωγλοδυτικά σπίτια κυριολεκτικά χωμένα στα βράχια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου μπορείτε να απολαύσετε hammam και σάουνα στις εγκαταστάσεις του spa τμήματος του ξενοδοχείου . Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΟΣ- ΜΕΛΑΝΘΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΛΑKΟΠΗΣ

 

Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο-εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες-, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά κανάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα σπουδαίο δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής είναι το αρχοντικό του λόγιου Ρίζου, χώρος κατοικίας ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έγραψε το βιβλίο Καππαδοκία.  Επόμενος μας σταθμός, η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πχ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζηνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Πρωινό και αναχώρηση για την Καισάρεια. Άφιξη και περιήγηση στην "πόλη των μαυσωλείων", που είναι κτισμένη σε ύψος 1.055 μέτρων στο κέντρο σχεδόν της Ανατολίας, σε μια εύφορη γεωργική ζώνη με ήπιο κλίμα. Το γραφικό μεσαιωνικό της κάστρο περιβάλλεται από ογκώδη τείχη και κλείνει την παλιά πόλη, που χαρακτηρίζεται από στενοσόκακα και χαμηλά σπιτάκια με ταράτσες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σμύρνη όπου θα κάνουμε μια  σύντομη  περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλιό ρολόι και την περίφημη προκυμαία. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο  και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟ – ΣΜΥΡΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την Αρχαία Έφεσο. Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Τα ερείπια του Αρτεμισίου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου, αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα. Οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, θα μας συγκινήσουν. Το απόγευμα μετάβαση στην Σμύρνη όπου θα ξεναγηθούμε πάλι στην πόλη, θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την προκυμαία της πόλης με όλη την ιστορία που τη συνοδεύει , θα περπατήσουμε στο κορδόνι στην παραλία της πόλης όπου μέσα από τη γραφικότητα της περιοχής ξεδιπλώνεται το παρελθόν της πόλης  και εν συνεχεία μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

   Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines προς/από Σμύρνη
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση Καισάρεια – Σμύρνη  με την Pegasus Airlines/ Sun Express
  • Αποσκευές: 20 κιλά κατά άτομο + 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 8κ (55x40x20cm)
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο με πρωινό και δείπνο ( ημιδιατροφή ) καθημερινά στο ξενοδοχείο 
  • Μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Τοπικός φίλος - συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   Δεν περιλαβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 195€
  • Φόροι διαμονής & εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

02 Μαϊ 2024
6 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5* - Ημιδιατροφή
645,00 €
0,00 €
915,00 €
Σύνολο φόρων: 195,00 €