Βουδαπέστη - Βιέννη

Βουδαπέστη - Βιέννη

Πάσχα '24 | 6 ημερες (4 διαν/σεις)

Βουδαπέστη - Βιέννη

Πάσχα '24 | 6 ημερες (4 διαν/σεις)

 

Στην πρώτη σας επίσκεψη στην ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο. Σας έχουμε ετοιμάσει ένα 6ήμερο οδικό πρόγραμμα με εκδρομές στην Βιέννη αλλά και στα Παραδουνάβια χωριά με την συνοδεία των πλέον έμπειρων και καταρτισμένων συνοδών μας. Η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη μας “συνήθεια”, καθώς κάθε χρόνο μας εμπιστεύεται μεγάλος αριθμός Ελλήνων ταξιδιωτών για να γνωρίσουν την Ουγγρική πρωτεύουσα.

 

  Ελάτε μαζί μας στη Βουδαπέστη γιατί προσφέρουμε..

  • Tαξιδεύουμε βράδυ για να κερδίσουμε χρόνο στη Βουδαπέστη
  • Mεταφορά με πολυτελές λεωφορείο με 2 οδηγούς 
  • Δυνατότητα επιλογής διαμονής σε 3* και 4* ξενοδοχεία
  • Ανανεωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει τις σημαντικότερες επισκέψεις αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο
  • ΔΩΡΟ επίσκεψη στα παραδουνάβια χωριά
  • Ημερήσια προαιρετική εκδρομή στη Βιέννη 
  • Eμπειρία 35 ετών..διοργανώνουμε ταξίδια στη Βουδαπέστη από το 1988!

 

1η-2η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη την ημερομηνία αναχώρησης, στις 21.30 για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην μεγάλη μας διαδρομή, περνώντας από Σκόπια και Βελιγράδι, φτάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και βόλτα με τον συνοδό μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - BY NIGHT & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Αγ. Ανδρέας, τόπος  πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα και πορσελανες σε πολύ καλές τιμές . Θα επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη για τη ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με τα καλοδιατηρημένα κτίρια και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να συμμετέχετε στο by night που οργανώνουμε για να επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα εντυπωσιακά φωτισμένα. Στο τέλος θα απολαύσετε μια κρουαζιέρα με ποτό στο Δούναβη για να δείτε τα εντυπωσιακά κτίρια της Βούδας και της Πέστης.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στην πόλη της Βιέννης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου), όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν, το θερινό ανάκτορο της Μαρίας Θηρεσίας και των Αψβούργων,  με τους υπέροχους κήπους,  και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην Ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη. Το απόγευμα επιστροφή στην Βουδαπέστη.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ - ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ

Στάση για καφέ, περίπατος στο χωριό και συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου. Έπειτα θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων το Έστεργκομ, για να επισκεφτούμε τον τεράστιο καθεδρικό ναό, όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων και την πινακοθήκη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Απόψε μπορείτε προαιρετικά να πάρετε μια γεύση από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα παρέα με τα φημισμένα τσιγγάνικα βιολιά πίνοντας «αίμα του ταύρου» το πασίγνωστο κρασί τις Ουγγαρίας.

6η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Νωρίς τα ξημερώματα παίρνουμε πρωινό σε πακέτο και αναχωρούμε για την  επιστροφή. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή