Αίγυπτος - έρημος Fayoum - Αλεξάνδρεια

Ταξίδι στην Αίγυπτο

6ήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο

Ταξίδι στην Αίγυπτο

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΡΗΜΟΣ FAYOUM - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
η χώρα των μυστηρίων για αληθινούς ταξιδιώτες..

Αίγυπτος για Real Travellers
Ένας προορισμός που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις..ξέρεις ήδη πως εδώ βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου, αλλά και του σύγχρονου κόσμου, η πυραμίδα της Γκίζα, η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, η Έρημος Σαχάρα, αλλά και ο μακρύτερος ποταμός στον κόσμο, ο Νείλος. Αν και η Βραζιλία διαφωνεί με αυτό, καθώς ισχυρίζεται ότι ο Αμαζόνιος κατέχει τον τίτλο αυτόν. Τις ημέρες που θα είμαστε εκεί θα ζήσουμε την Αίγυπτο, όπως θα πρέπει κάθε αληθινός ταξιδιώτης να την ζει. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να δούμε τις Πυραμίδες και το Μουσείο της Αιγύπτου, αλλά θα μπούμε ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε κάποιο αρχαίο κείμενο. Θα μάθουμε ακόμα περισσότερα για το λαό της Αιγύπτου, θα σαλπάρουμε με φελούκα στο Νείλο, τον ευεργέτη αυτού του τόπου και θα έρθουμε σε επαφή με τον Ελληνισμό αυτής της χώρας, γιατί .. όποια πέτρα και αν σηκώσεις όλο και κάποιον Έλληνα θα βρεις! Εδώ μάλιστα μπορείς να βρεις πολλούς! Η κάθε ημέρα θα βάλει την πινελιά της για έντονες εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις.

Έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε πως όταν ακούς έναν προορισμό με τέτοια παγκόσμια φήμη, με τεράστια ιστορική βαρύτητα και ιδιαίτερα τοπία πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Παγίδες κρύβονται παντού! Ιδίως όταν η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ο κίνδυνος να βιώσεις κάτι ανούσιο ή να την πατήσεις από χαμηλού επιπέδου μαζικό τουρισμό είναι μεγάλος. Το πρόγραμμα που σας προτείνουμε είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένο για να δούμε και να βιώσουμε τα καλύτερα του ιστορικού αυτού λαού σαν αληθινοί ταξιδιώτες. Εσείς χαλαρώστε και απολαύστε άλλο ένα υπέροχο ταξίδι που ετοιμάσαμε για εσάς..

 

1η ημέρα: Αναχώρηση για Κάιρο - Γνωριμία με την πόλη - Αγορά Khan el Khalili

 
Και ναι, έφτασε η ημέρα που θα αναχωρήσουμε για την Junhuriyah Misr al-Arabiya, όπως είναι το επίσημο όνομα της Αιγύπτου ("Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου" στα αγγλικά). Με εκτιμώμενο πληθυσμό 22 εκατομμυρίων, το Κάιρο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Αφρική, αλλά και τη Μέση Ανατολή. Με το που φτάσεις στο Κάιρο, θα δεις ότι η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι τρελή, αλλά περίμενε μέχρι να πάμε στην αγορά Khan el Khalili. Είναι γεμάτη από ανθρώπους, πάγκους, φαγητό και πολλά άλλα. Ο καλύτερος και πιο διασκεδαστικός τρόπος για να εξοικειωθείς με την τοπική κουλτούρα, είναι να επισκεφθείς μία αγορά και η Khan el Khalili είναι μια αυθεντική ανατολίτικη αγορά, που δημιουργήθηκε ως «καραβάν-σεράι» το 1832. Εδώ θα δείξεις τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες. Προετοιμάσου λοιπόν για σκληρό παζάρι!.

2η ημέρα: Πυραμίδες Giza - Camel ride - Αιγυπτιακό μουσείο - ancient challenge

 
Τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις έχεις σίγουρα ακουστά και ο local friend μας θα σου πει όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις γι’ αυτές. Για παράδειγμα, ίσως δεν ξέρεις ότι παρά την κοινή αντίληψη ότι έχουν χτιστεί από σκλάβους, στην πραγματικότητα ισχύει κάτι άλλο. Ήταν αμειβόμενοι εργάτες, και οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν με μεγάλη τιμή προς τον Φαραώ και εκείνοι που πέθαναν ήταν θαμμένοι στους τάφους κοντά στις ιερές πυραμίδες. Φυσικά, θα έχεις χρόνο να βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες, για να νοσταλγείς ελεύθερα αυτό σου το ταξίδι, όταν με το καλό επιστρέψεις στην Ελλάδα! Ο.. expert μας σε αρχαία κείμενα, θα μας δείξει πώς μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε ένα κείμενο. Όποιος καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει πιο γρήγορα το κείμενο κερδίζει αυτό το challenge. Φυσικά δε μπορούμε να φύγουμε από εδώ εάν δεν κάνουμε μια βόλτα με καμήλα. Σχεδόν σε όποιο αρχαιολογικό μουσείου του κόσμου κι αν πας, θα δεις ευρήματα του ελληνικού, ρωμαΪκού και αιγυπτιακού πολιτισμού.. και τώρα είμαστε στην πηγή του αιγυπτιακού πολιτισμού, επομένως από τη σημερινή ημέρα δεν γίνεται να παραλείψουμε μία επίσκεψή στο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1902.

3η ημέρα: Όαση Fayoum - λίμνη Qarun - Τunis Village - Magic Lake - Safari 4x4 - Sandboarding

 
Όπου έρημος, εκεί και μία όαση! Κοντά στο Κάιρο, βρίσκεται μια αρχαία αγροτική πόλη, που πλαισιώνεται από έρημους και λίμνες, η Fayoum και η όαση της. Ακριβώς απέναντι από την λίμνη Qarun, το Tunis Village είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για την περιπέτειά μας στην εξοχή. Ένας περίπατος γύρω από το χωριό αποκαλύπτει ένα κομμάτι της αιγυπτιακής γεωργικής ζωής, τα σχολεία κεραμικής και τα μαγαζάκια της. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε μια βόλτα στη Magic Lake. Επιβιβαζόμαστε στα 4Χ4 για να διασχίσουμε τους αμμόλοφους. Αυτή η πανέμορφη λίμνη είναι κρυμμένη ανάμεσα σε γιγάντιους αμμόλοφους και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αν θέλεις μπορείς να πάρεις μια σανίδα άμμου και να “γλιστρήσεις” στους αμμόλοφους.

4η ημέρα: Αλεξάνδρεια - Περιήγηση πόλης

 
Η σημερινή ημέρα είναι όλη αφιερωμένη στην φημισμένη αυτή πόλη. Η ιστορία της Αιγύπτου συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ιστορία της Ελλάδας από τα αρχαία χρόνια. Είναι γνωστό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Αίγυπτο κατά το πρώιμο στάδιο των εκστρατειών του, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Περσών την εποχή εκείνη, η οποία του παραδόθηκε χωρίς μάχη. Σεβάστηκε τις φαραωνικές θρησκείες και τις τοπικές παραδόσεις και έθιμα, και ανακηρύχθηκε από το Αιγυπτιακό ιερατείο ως Φαραώ της Αιγύπτου. Η Αλεξάνδρεια ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαιότητας. Ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ όταν κατέκτησε την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, προτού αναχωρήσει ο Μέγας Αλέξανδρος από την Αίγυπτο για να συνεχίσει την εκστρατεία του στα βάθη της Ανατολής, αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη στα παράλια της Μεσογείου, στην οποία χάρισε το όνομά του. Ήθελε να κάνει την Αλεξάνδρεια το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο. Ο Πτολεμαίος ο Α´ίδρυσε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εκπληρώνοντας το όνειρο του Μ. Αλέξανδρου, που και αυτός με τη σειρά του το είχε εμπνευστεί από τον Αριστοτέλη. Έτσι άρχισε η συγκέντρωση όλου του επιστημονικού και πολιτιστικού πλούτου που ήταν σκορπισμένος σε διάφορες συλλογές και βιβλιοθήκες. Λέγεται ότι τοποθέτησε αρχικά 200.000 τόμους. Στο πέρασμα των αιώνων η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του αρχαίου κόσμου. Ο πλούτος της ανερχόταν στις 700.000 χειρόγραφες περγαμηνές. Διανοούμενοι της εποχής, επιστήμονες, μαθηματικοί, ποιητές, πήγαιναν εκεί για να μελετήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες. Ήταν δηλαδή σαν το πρώτο αρχαίο πανεπιστήμιο. Θα διανυκτερεύσουμε για να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο στην σημαντική και όμορφη αυτή πόλη.

5η ημέρα: Αλεξάνδρεια - Κάιρο - Φελούκα sailin

 
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην Αλεξάνδρεια. Τώρα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο Κάιρο! Η σημερινή μέρα είναι στη διάθεσή σας για να την αξιοποιήσετε με όποιο τρόπο εσείς επιθυμείτε, φυσικά με την καθοδήγηση της συνοδού μας. Το απόγευμα προτείνουμε μια βόλτα στο Νείλο με φελούκα, ένα ξύλινο παραδοσιακό ιστιοφόρο όπου βλέπεις την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Το βράδυ περπατήστε στα φωταγωγημένα αξιοθέατα και δείτε για τελευταία φορά σε αυτό ταξίδι την βραδινή ζωή της πρωτεύουσας της Αιγύπτου.

6η ημέρα: Επιστροφή στην Ελλάδα

 

Έφτασε η ημέρα της επιστροφής, επομένως σήμερα κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο. Κι αν δεν έχεις παρέα για να ταξιδέψεις, μην ανησυχείς! Εμείς την έχουμε.. Εσύ φέρε μόνο τα θετικά σου vibes!


 • Πυραμίδες, ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου
 • Ξενάγηση στο Κάιρο
 • Ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια
 • Θεραπευτικές πηγές Ain Bishmu
 • Τοπική αγορά Khan el Khalili
 • Φελούκα sailing

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την EGYPT AIR τον κρατικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου
 • Χειραποσκευή και αποσκευές όπως αναγράφονται παρακάτω στην πολιτική αποσκευών
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τeam leader
 • Τοπικοί ξεναγοί - Αιγυπτιολόγοι
 • Σύνολο φόρων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Το κόστος και οι μεταφορές για τις προαιρετικές δραστηριότητες
 • φόροι αεροδρομίων 165ε 
 • Φιλοδωρήματα και tips σε οδηγό και ξεναγούς
 • Visa 25$
 • Οι είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία, εθνικά πάρκα και αξιοθέατα
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Must Have

 • Διαβατήριο με ισχύ μεγαλύτερη των 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής
 • Αρνητικό μοριακό τεστ από/προς Ελλάδα
 • Συμπληρωμένο PLF από/προς Ελλάδα
 • Συμπληρωμένη φόρμα  από/προς Αίγυπτο

Extra / Προαιρετικές Δραστηριότητες

 •  Felucca sailing: 25€
 • Camel ride: 20€
 • Jeep tour: 45€
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.