Γνωρίστε 5 πρωτεύουσες σε 1 ταξίδι

Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα, Μπρατισλάβα, Βελιγράδι

Εκδρομή σε Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα, Μπρατισλάβα, Βελιγράδι, Πάσχα 2020

Παρακολούθηση της Ανάστασης σε Ορθόδοξη εκκλησία
Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επειδή συνδυάζει υπέροχα μέρη και χαμηλή τιμή. Με προσεγμένο σχεδιασμό στις μετακινήσεις καταφέρνουμε να επισκεφτούμε 5 από τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μόλις 8 ημέρες, διάρκεια που θεωρούμε πως είναι η ελάχιστη που μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι χωρίς βιαστικές ξεναγήσεις και απώλειες σε σημαντικές επισκέψεις. Σας προσφέρουμε ξενοδοχεία που συνδυάζουν ποιότητα και λογική τιμή, καινούρια πολυτελή λεωφορεία και συνοδό που όχι μόνο έχει πραγματοποιήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο ταξίδι αλλά έχει ζήσει στις πόλεις αυτές, ώστε να σας μεταδώσει με τον καλύτερο τρόπο την τοπική κουλτούρα και καθημερινότητα σε κάθε πόλη. Εσείς καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τις μοναδικές 5 πρωτεύουσες.

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 
Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή και περνώντας από πανέμορφα τοπία, φτάνουμε στην πανέμορφη Βουδαπέστη αργά το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 
Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στην πόλη για βόλτα, καφέ και ψώνια και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ

 
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την Πράγα και κατά μήκος του Δούναβη θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων —το Έστεργκομ όπου θα θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό και την πινακοθήκη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την γραφική Μπρατισλάβα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγ. Μιχαήλ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Πράγα. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση.

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 
Πρωινή αναχώρηση για ξενάγηση στην χρυσή πόλη των 100 πύργων, το σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τα καταστήματα επώνυμων οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνουμ (Klementinum), θα δούμε τη βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία του Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ – ΒΑΡΥ – ΒΙΕΝΝΗ

 
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πασίγνωστη λουτρόπολη του βασιλιά Καρόλου IV, το θέρετρο της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αιώνα, το πασίγνωστο Κάρλοβυ Βάρυ. Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη “Βασιλική Πόλη”, τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α΄, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ κ.α. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού Tepla θαυμάζουμε το γραφικό αρχιτεκτονικό στυλ των κτιρίων που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες του Τσέχικου κινηματογράφου. Χρόνος ελεύθερος. Δοκιμάστε τις τσέχικες σπεσιαλιτέ της περιοχής και κάντε βόλτα στα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα από τα ιαματικά νερά της περιοχής. Συνεχίζουμε για την όμορφη και γραφική πόλη της Βιέννης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 
Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε τους κήπους στο παλάτι του Σέμπρουν, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη. Το απόγευμα επίσκεψη στον Πύργο του Δούναβη.

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 
Πρόγευμα και αναχώρηση για το το Βελιγράδι, τον τελευταίο μας προορισμό σε αυτό το ταξίδι. Πριν την άφιξη μας στο Βελιγράδι θα έχουμε τη δυνατότητα για μια στάση στην πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα, το όμορφο Νόβισαντ και θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το κάστρο του Petrovaradin και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Βελιγράδι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος και δείπνο στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 
Μετά το πρωινό μας, και αφού βεβαιωθούμε ότι δεν αφήσαμε τίποτα στα δωμάτια, αναχωρούμε για μια τελευταία περιήγηση στην όμορφη πόλη του Βελιγραδίου. Αφού θαυμάσουμε τα υπέροχα τοπία της πόλης, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στην πόλη μας, έχοντας μαζί μας τις καλύτερες των εντυπώσεων.


Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - 2 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο

15 Απρ 2020
5 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ
485,00 €
195,00 €
730,00 €

26 Απρ 2020
5 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ
485,00 €
195,00 €
730,00 €

 • Μια βόλτα στην μποέμ περιοχή του Βελιγραδίου, την περίφημη Skadaelija.
 • Το Παλάτι και οι κήποι του Σέμπρουν στην Βιέννη.
 • Απολαύστε τον καφέ σας με φόντο την Όπερα της Βιέννης. Υπέροχα καφέ όπως το “Mozart Cafe” ή το “Aida Cafe”. Και φυσικά μην παραλείψετε τις μοναδικές  πάστες  Esterhazy torte ή Sacher Torte.
 • Το κοινοβούλιο στην Βουδαπέστη και  η κρουαζιέρα κατά μήκος του Δούναβη απολαμβάνοντας την φωταγωγημένη πανέμορφη πόλη.
 • Μια βόλτα στο υπέροχο “New York Cafe” και μια περιήγηση με το “Hop On - Hop Off” λεωφορείο για να θαυμάσεις τα τοπία της Βουδαπέστης.
 • Το μαύρο θέατρο και την υπέροχη πλατεία με το αστρονομικό ρολόι στην Πράγα.
 • Την υπέροχη πλατεία με τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια στην Μπρατισλάβα.
 • Βόλτα στον υπέροχο κήπο του Μπάντεν με τα άπειρα λουλούδια.
 • Τόσα ακόμα που δεν μας φτάνουν οι μέρες για να τα θαυμάσουμε και να τα γευτούμε……

Περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.