Τζουμέρκα

Τζουμέρκα

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

Τζουμέρκα

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

 

1n ημέρα : Μ. Παρασκευή | Αναχώρηση για Πηγές Αχέροντα – Ζάλογγο – Άρτα

 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, θα καταλήξουμε στη Γλυκή, το ιστορικό χωριό στις όχθες του Αχέροντα ποταμού, μέσα στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά. Εκεί θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα, του ποταμού που είναι συνυφασμένος από την αρχαιότητα με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Συνεχίζουμε την πορεία μας για το Ζάλογγο, τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίμησαν να πεθάνουν, παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά. Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης του 4ου π.Χ. αιώνα, της Κασσώπης. Στον δρόμο μας για την Άρτα, θα σταματήσουμε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Άραχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και το θρύλο του πρωτομάστορα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Μ. Σάββατο | Άρτα – Ροδαυγή – Καταρράκτης – Ιερά Μονή Κηπίνας – Καλαρρύτες – Άρτα

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε κάνοντας την πρώτη µας στάση σε ένα από τα ορεινά χωριά της περιοχής, τη Ροδαυγή, με την περίφημη πλακοσκέπαστη εκκλησία της Αγ. Παρασκευής και το πέτρινο κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το χωριό Καταρράκτης. Στο κέντρο του χωριού θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα δρομάκια γύρω από την όμορφη πλατεία και θα δούμε τον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Έπειτα θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου. Πιθανότατα το όνομα της οφείλεται στους κήπους τους οποίους καλλιεργούσαν οι μοναχοί και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται χτισμένο μέσα σε έναν βράχο. Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες. Αποτελεί το διαμάντι που λάμπει στα Τζουμέρκα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και είναι πατρίδα ξακουστών αργυροχρυσοχόων. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εξ ιδίων. Επιστροφή στην Άρτα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και θα ακολουθήσει το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Άρτα – Πέτα – Βουργαρέλι – Άρτα

Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ορεινής Άρτας. Πρώτη στάση μας στο Πέτα, που έγινε η ιστορική μάχη το 1822. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, πάνω σε λόφο κατάφυτο από ελιές και εσπεριδοειδή ατενίζοντας το φράγμα Πουρναριού και  την τεχνητή λίμνη του Άραχθου. Ανηφορίζοντας, θα συναντήσουμε το μυστικό χωριό της Άρτας, το Βουργαρέλι, με τα αμφιθεατρικά σπίτια, την υπερυψωμένη πλατεία και τις πετρόχτιστες βρύσες «Αρχόντω» και «Κρυστάλλω» με τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι-στοιχείο της ταυτότητας του χωριού. Θα επισκεφτούμε και την κόκκινη εκκλησία στον οικισμό Παλαιοχώρι γνωστή και ως Παναγία Βελλάς και τη Μονή Αγ. Γεωργίου του 1714. Επιστροφή στην Άρτα για το Πασχαλινό γεύμα μας. Ξεκούραση και το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη της Άρτας, με το κάστρο και τις Βυζαντινές εκκλησίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Παναγίας της Παρηγορίτισσας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.

4n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Άρτα – Γεφύρι Πλάκας – Ανεμότρυπα – Πράμαντα – Συρράκο – Επιστροφή στην πόλη μας

Πρωινό και αναχωρούμε για την Πλάκα, όπου θα δούμε το αναστηλωμένο πλέον  ιστορικό πέτρινο μονότοξο γεφύρι της. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, θα συναντήσουμε τα Άγναντα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Τζουμέρκων και λίγα χιλιόμετρα βορειότερα θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Ανεµότρυπα, µε τα τρία επίπεδα και τον θάλαμο της Κόκκινης λίμνης. Επόμενη στάση μας στα Πράμαντα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια, μεταβαίνουμε στο εκπληκτικό Συρράκο, γαντζωμένο στην απότομη πλαγιά, πετρόχτιστο και επιβλητικό με μοναδική αρχιτεκτονική. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

 • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
 • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
 • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
 • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
 • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
 • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

 • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
 • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
 • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
 • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
 • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
 • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
 • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
 • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300