Περού - Machu Picchu - Λίμνη Τιτικάκα

Περού - Machu Picchu - Λίμνη Τιτικάκα

Στην ιερή γη των Ίνκας | 13 ημέρες

Περού - Machu Picchu - Λίμνη Τιτικάκα

Στην ιερή γη των Ίνκας | 13 ημέρες

 

Από όλα όσα ταξίδια έχουμε κάνει, το Περού σίγουρα είναι ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς. Ίσως είναι η ιστορία των Ίνκας που μας γοητεύει, τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία που συνεχώς εναλλάσσονται, η παγκοσμίου φήμης περουβιανή κουζίνα με τα πολυβραβευμένα εστιατόριά της, οι δραστηριότητες που σε εξιτάρουν, το μεγαλειώδες Μάτσου Πίκτσου και οι ντόπιοι που δεν ξεχνούν την κουλτούρα και την παράδοσή τους. Αν και ακούγεται κλισέ, πίστεψέ μας δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στη λίστα με τα ταξίδια που θέλει και πρέπει να κάνει κάθε αληθινός ταξιδιώτης. Σε όσα μέρη του κόσμου και να έχεις ταξιδέψει, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συγκίνηση που θα σου προκαλέσει το Περού!

  • Δείτε τον χάρτη, μελετήστε τα αξιοθέατα και θα καταλάβετε, γιατί το πρόγραμμα αυτό είναι ιδανικό
  • Αναχώρηση από Θεσ/νίκη, Αθήνα, Λάρνακα
  • 3 αποκλειστικές εγγυημένες αναχωρήσεις (07/05, 25/08 & 17/10)
  • Επιλέξτε τιμή no flight και ταξιδέψτε μαζί μας από το αεροδρόμιο που επιθυμείτε
  • Περιλαμβάνονται 2 εσωτερικές πτήσεις στο Περού για την αποφυγή χλμ με λεωφορείο.

 

Ημέρα 1η: 17 Οκτωβρίου | Αναχώρηση για Περού

 
Αν είσαι travel addicted, σίγουρα ξέρεις τι πάει να πει ενθουσιασμός πριν από το ταξίδι! Πόσο μάλλον όταν αυτό το ταξίδι είναι στο Περού. Εμείς σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ντύσου άνετα για το μακρινό ταξίδι κι ετοιμάσου να ζήσεις το ταξίδι της ζωής σου! Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα.

Ημέρα 2η: 18 Οκτωβρίου | Άφιξη στη Λίμα - Πτήση για Cuzco - Ollantaytambo - El Sapo

 
Πολύ νωρίς το πρωί φτάνουμε στη Λίμα. Μιας και δε μπορείς να κάνεις check-in στο ξενοδοχείο, αλλά και για να αποφύγεις χιλιόμετρα και ταλαιπωρία, παίρνουμε πτήση εσωτερικού και φεύγουμε απευθείας για Κούσκο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 3.399 μέτρων. Στο αεροδρόμιο του Cusco θα μας περιμένει ο local friend. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και κατευθυνόμαστε προς το Ollantaytambo, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2,792 μέτρων. Έτσι θα μπορέσεις να προσαρμοστείς καλύτερα στο υψόμετρο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν τα φύλλα κόκας, που μπορείς είτε να τα μασήσεις είτε να τα πιεις ως τσάι. Το γραφικό χωριό του Ollantaytambo, γνωστό στους ντόπιους και στους επισκέπτες και ως Ollanta, μας αποκαλύπτει τον τρόπο σχεδιασμού μιας πόλης των Ίνκας, με στενά πλακόστρωτα δρομάκια που κατοικούνται από τον 13ο αιώνα. Το Ollantaytambo ήταν επίσης ένα εξαιρετικό φρούριο, αλλά και τελετουργικό κέντρο των Ίνκας. Το υπόλοιπο της ημέρας σου θα είναι ελεύθερο για ξεκούραση. Φυσικά, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τη διεθνούς φήμη περουβιάνικη κουζίνα. Το βράδυ θα παίξουμε το παιχνίδι El Sapo, το οποίο προέρχεται από τον μύθο των Ίνκας, όπου οι φρύνοι ήταν μαγικά ζώα που εκπλήρωναν ευχές σε όποιον του έδινε ένα νόμισμα να φάει και μετέτρεπε το νόμισμα σε χρυσό.

Ημέρα 3η: 19 Οκτωβρίου | Machu Picchu - Ollantaytambo

 
Σήμερα απολαμβάνουμε το πρωινό μας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και.. τσάι από φύλλα κόκας! Μην ανησυχείς όμως.. Η μόνη επίδραση που έχει πάνω σου είναι να σε βοηθήσει με το υψόμετρο, αφού πρόκειται για ακατέργαστο προϊόν. Κατευθυνόμαστε προς το σταθμό των τρένων, όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο για να μας πάει στο χωριό Aguas Calientes. Ως ταξιδιώτες κι εμείς, έχουμε πάρει πολλά τρένα.. Κανένα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Τα υπέροχα τοπία που θα αντικρίσεις βοηθούν στο να απολαύσεις ακόμα περισσότερο τη διαδρομή προς το Μάτσου Πίκτσου (κι όχι Ματσου Πίτσου), όπως μας έχουν διορθώσει οι ντόπιοι. Το Machu Picchu είναι ο τόπος μιας αρχαίας πόλης των Incas, ψηλά στις Άνδεις του Περού. Βρίσκεται στα 2430μ., και αναφέρεται συχνά ως “Η χαμένη πόλη των Incas”. Είναι ένα από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο, που όσες φορές κι αν πήγαμε μας προκαλεί το ίδιο δέος με την πρώτη φορά. Από το 1983 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, λαμβάνει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως και είναι ένα από τα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου. Ο local friend μας θα σου πει τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον συναρπαστικό πολιτισμό των Ίνκας που θα σε κάνουν να ενθουσιαστείς ακόμα πιο πολύ με το Machu Picchu. Εκεί γύρω θα δεις και χαριτωμένα αλπάκα να βόσκουν ανέμελα.. Μάλιστα αν νιώσουν ενοχλημένα, να είσαι σίγουρος ότι  θα σε φτύσουν!

Ημέρα 4η: 20 Οκτωβρίου | Chocolate workshop - Ελεύθερος χρόνος στο Ollantaytambo - Cusco

 
Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του πολιτισμού είναι και το… κακάο! Εδώ, προαιρετικά, μπορείς να συμμετέχεις σε ένα εργαστήρι σοκολάτας. Θα μάθουμε όλα τα βήματα, από τη συγκομιδή του κακάο έως ότου γίνει σοκολάτα. Φυσικά, θα φτιάξεις και τη δική σου την οποία θα πάρεις μαζί σου μετά. Πριν επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε προς το Cusco, όπου θα διανυκτερεύσουμε, θα έχεις ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθείς στην αγορά του Ollantaytambo και να αγοράσεις αναμνηστικά. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Chinchero, όπου θα μάθεις πώς βάφουν με φυσικό τρόπο την κλωστή, αλλά και όλη τη διαδικασία για τη δημιουργία χειροποίητων υφαντών. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να ταΪσεις alpaca και να δεις τα χαριτωμένα ινδικά χοιρίδια cuy.

Ημέρα 5η: 21 Οκτωβρίου | Λίμνη Humantay

 
Εάν σου αρέσουν οι πεζοπορίες και τα ιδιαίτερα τοπία, τότε προαιρετικά, μπορείς σήμερα να ακολουθήσεις τους τοπικούς ξεναγούς που θα σε οδηγήσουν στη λίμνη Humantay. Η λίμνη Humantay πήρε το όνομά της από το κοντινό βουνό (Humantay, 5.473 μ.) και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και ιερές λίμνες στο Κούσκο. Τα τιρκουάζ νερά του με τα χιονισμένα βουνά του Salkantay (6.270 μ.) στο βάθος, δημιουργούν ένα απίστευτο θέαμα. Είναι ένα από τα πολλά κρυμμένα διαμάντια της ορεινής περιοχής του Περού.  Η αναχώρηση είναι πολύ νωρίς το πρωί  για να κατευθυνθούμε προς τη λίμνη Humantay (122 χλ, περίπου 3μιση ώρες από Κούσκο). Η πεζοπορία αυτή σε άλλους φαίνεται πιο εύκολη από το rainbow mountain και σε άλλους πιο δύσκολη. Ως ένα σημείο μπορείς να πάρεις άλογο. Την τιμή τη διαπραγματεύεστε εκεί. Αν το.. έχεις με τις πεζοπορίες, αξίζει να πας σε αυτήν τη δραστηριότητα. Εναλλακτικά, θα έχεις ελεύθερο χρόνο στο Κούσκο.

Ημέρα 6η: 22 Οκτωβρίου | Rainbow Mountain

 
Το Rainbow Mountain θα πρέπει να βρίσκεται στην checklist όλων όσων επισκέπτονται το Cusco. Έχει μάλιστα αναφερθεί στα “100 Places To Visit Before You Die” του National Geographic. Το βουνό βρίσκεται σε υψόμετρο 5.200 μέτρων και προσφέρει ένα τοπίο γεμάτο χρώματα από τα ορυκτά της περιοχής. Ανακαλύφθηκε πρόσφατα λόγω των πάγων που λιώνουν στα βουνά. Ένας από τους λόγους που θεωρούμε το Περού έναν υπέροχο προορισμό, σίγουρα είναι και το Rainbow Mountain. Το Vinicunca Mountain προσφέρει ένα ονειρικό τοπίο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο θυμίζοντας έναν πολύχρωμο μανδύα ή μια αντανάκλαση του ουράνιου τόξου στη Γη. Νωρίς το πρωί, θα οδηγήσουμε για περίπου 1μιση ώρα, όπου θα σταματήσουμε για λίγο στην περιοχή Cusipata (3310 μέτρα υψόμετρο). Θα συνεχίσουμε προς την Fulawasipata για μια ακόμη ώρα (4660 μέτρα υψόμετρο). Από εκεί, στους πρόποδες του ιερού βουνού Ausangate, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, όπου θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες μέχρι τον προορισμό μας Vinicunca (5200 μέτρα). Κατά μήκος του δρόμου έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αλπάκα, λάμα και βικούνες. Αν μάλιστα δεν το έχεις πολύ με την πεζοπορία, με μερικές soles μπορείς να ιππεύσεις άλογο για να φτάσεις στην κορυφή. Όταν φτάσουμε στην κορυφή, θα έχεις χρόνο για να ξεκουραστείς, να απολαύσεις το εντυπωσιακό τοπίο και να τραβήξεις φωτογραφίες του βουνού με τα συναρπαστικά χρώματα: κόκκινο, ροζ, τυρκουάζ και κίτρινο. Η κάθοδός μας θα διαρκέσει μία ώρα περίπου. Ύστερα από αυτήν τη μοναδική μας εμπειρία επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστρέφουμε στο Cusco. Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν σε αυτήν την εκδρομή μπορούν να έχουν ελεύθερο χρόνο στο Κούσκο.

Ημέρα 7η: 23 Οκτωβρίου | San Pedro - Cuzco

 
Σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας από την αγορά του San Pedro για να δεις πώς είναι η καθημερινή ζωή στο Κούσκο. Μόλις μπεις στην αγορά, οι αισθήσεις σου θα βρεθούν σε έξαρση. Ντόπιες γυναίκες θα φωνάζουν την πραμάτεια τους για να σου κεντρίσουν την προσοχή! Εδώ θα βρεις χειροτεχνήματα, αναμνηστικά, αλλά και πάγκους από όπου αγοράζουν τα τρόφιμά τους οι Περουβιανοί. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις ένα φρεσκοστυμμένο χυμό! Στη συνέχεια θα έχουμε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, τον κεντρικό καθεδρικό ναό, το μοναστήρι του Santo Domingo, αλλά και στην Plaza San Francisco. Λίγα τετράγωνα μακριά, βρίσκεται η Plaza de Armas, όπου θα βρεις πολλά ωραία μαγαζιά που πωλούν ενδύματα, αλλά και σουβενίρ. Εκτός από την ιστορική της σπουδαιότητα, το Cusco είναι μια πόλη με ζωντανή κουλτούρα και με εξαιρετικά φημισμένη κουζίνα στην παγκόσμια σκηνή, που δε θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε!

Ημέρα 8η: 24 Οκτωβρίου | Αναχώρηση για Πούνο

 
Σήμερα το πρωί οδεύουμε προς το Πούνο. Μόλις 45 χιλιόμετρα έξω από το Κούσκο, έχουμε την πρώτη μας στάση στο χωριό Andahuaylillas. Το χωριό είναι γνωστό για την εκκλησία του, την Iglesia de San Pedro, γνωστή και ως Cusquenian Sixtine Chapel ή αλλιώς Sistine Chapel της Αμερικής. Το μπαρόκ εσωτερικό είναι γεμάτο γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής. Πολλοί είναι “φορτωμένοι” με φύλλα χρυσού. Η εκκλησία έχει φρουρά όλο το εικοσιτετράωρο για να προστατεύσει όλους τους θησαυρούς χρυσού και αργύρου που λέγεται ότι κρατούνται στην εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Puno θα κάνουμε όμορφες στάσεις για φωτογραφίες.

Ημέρα 9η: 25 Οκτωβρίου | Λίμνη Τιτικάκα

 
Το όνομα Titicaca προέρχεται από δύο λέξεις Quechua, Titi που σημαίνει Puma και Caca που σημαίνει βουνό. Αυτό το όνομα είναι μια υπενθύμιση των αιλουροειδών που έζησαν εδώ και πολλούς αιώνες κοντά στην περιοχή. Η λίμνη Titicaca βρίσκεται στο οροπέδιο των κεντρικών Άνδεων, με υψόμετρο 3812 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μεταξύ του Περού και της Βολιβίας, με επέκταση 8562 χιλιόμετρα, βάθους 281 μέτρων. Η λίμνη χωρίζεται σε δύο μέρη: τη μεγαλύτερη λίμνη που ονομάζεται Chucuito, με επιφάνεια 6450 χιλιόμετρα, και τη μικρή λίμνη που ονομάζεται Huiñamarca με επιφάνεια 2112 χιλιόμετρα. Είναι η ψηλότερη πλωτή λίμνη στον κόσμο και το σπίτι για μια από τις πιο συναρπαστικές αυτόχθονες ομάδες στην ήπειρο. Οι Uros είναι μια μοναδική γηγενής φυλή που μετανάστευσε στη λίμνη Titicaca περίπου 3700 χρόνια πριν. Λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην περιοχή, ειδικά με την άφιξη των Incas, οι Uros έχτισαν μια κινητή πλωτή πόλη για να αποφύγουν τους εχθρούς τους. Δυστυχώς, οι Ίνκας βρήκαν τελικά την αποικία τους και ανάγκασαν πολλούς Uros να δουλέψουν γι’ αυτούς. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Uros έχουν μαύρο αίμα που τους προστατεύει από το κρύο και από τον πνιγμό. Ενώ η ιστορία του αίματος μπορεί να μην είναι αλήθεια, οι Uros έχουν μια απίστευτη ανοχή στο κρύο, αφού τα αποξηραμένα καλάμια που συνθέτουν τα σπίτια τους δεν τους επιτρέπει να θερμαίνουν τα σπίτια τους λόγω κινδύνου πυρκαγιάς. Εκεί θα μάθουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των ντόπιων, ενώ οι εικόνες που θα δεις θα σου μείνουν αξέχαστες! Στη συνέχεια συνεχίζουμε προς την Αρεκίπα όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 10η: 26 Οκτωβρίου | Arequipa - Lima

 
Ύστερα από ένα καλό πρωινό ξεκινάμε την περιήγησή μας στην Arequipa,  γνωστή και ως λευκή πόλη. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού, χτισμένη με λευκή ηφαιστειακή πέτρα που προέρχεται από τα τέσσερα γύρω ηφαίστεια, ενώ φημίζεται για την αρχιτεκτονική της.  Περισσότερα από 500 μεγάλα σπίτια της αποικιακής εποχής στο ιστορικό κέντρο μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Η Arequipa προσφέρει επίσης πολλές  γαστρονομικές επιλογές στα διάσημα παραδοσιακά εστιατόρια του, ή «picanterías», όπου πήλινα δοχεία χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των καλύτερων γεμιστών πιπεριών, γαρίδας, αλλά και άλλων τοπικών εδεσμάτων. Στη συνέχεια, οδεύουμε προς το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση για Λίμα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 11η: 27 Οκτωβρίου | Ballestas Islands - Ica - Buggies - Sandboarding - Lima

 
Η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαιτέρως κουραστική, αλλά αξίζει τον κόπο! Θα αναχωρήσουμε στις 04.30 για το Paracas και η επιστροφή μας πίσω στη Λίμα ίσως να είναι κοντά στα μεσάνυχτα. Η εκδρομή αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ωστόσο εάν κάποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει, μπορεί να απολαύσει την ημέρα του στη Λίμα. Μόλις φτάσουμε στο Paracas παίρνουμε speed boat, για να φτάσουμε στα νησιά Ballestas, γνωστά και ως μικρά Γκαλαπάγκος. Στο δρόμο προς τα νησιά, θα δεις το “The Candelabro”, ένα τεράστιο γεωγλυφικό με τη μορφή τρίαινας. Φήμες λένε ότι τη δημιούργησαν εξωγήινοι. Οι ναυτικοί το χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες χρόνια ως παράκτιο σημείο αναφοράς. Μόλις φτάσουμε στα νησιά Ballestas θα δεις σκηνές βγαλμένες από το National Geographic. Αυτή η μοναδική περιοχή είναι το σπίτι για εκατοντάδες είδη ψαριών, πολλών ειδών μεταναστευτικών πουλιών και απειλούμενων ειδών, όπως η θαλάσσια αγριόγατα, οι πιγκουίνοι Humboldt και τα θαλάσσια λιοντάρια του Ειρηνικού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Ica και την όαση Huacachina. Αφού χαλαρώσουμε και φάμε το μεσημεριανό μας γύρω από την όαση, βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα επιβιβαστούμε σε 9θέσια buggies. Έχοντας στην παρέα μας έναν έμπειρο οδηγό, θα ανεβάσει τη ταχύτητα και θα μας κάνει κόλπα στους χρυσούς αμμόλοφους. Σε έναν από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους του κόσμου, θα κάνεις sandboarding. Πίστεψέ μας.. η σημερινή ημέρα θα σου μείνει αξέχαστη!

Ημέρα 12η: 28 Οκτωβρίου | Λίμα - Paratriking - Surfing - Plaza del Armas

 
Η ημέρα μας ξεκινάει δυναμικά. Εάν θέλεις να δεις τη Λίμα από ψηλά και να πετάξεις πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, τότε ετοιμάσου για paratriking. Θυμίζει λίγο παραπέντε, μόνο που έχεις τη βοήθεια μιας μηχανής. Θα πάμε σε μια παραλία όπου μαζί με έναν εκπαιδευτή θα περιμένεις για τον κατάλληλο άνεμο. Τα υπόλοιπα άφησέ τα πάνω στον οδηγό σου κι εσύ απλώς απόλαυσε τη θέα. Στην αρχή θα νιώσεις την αδρεναλίνη να διαπερνά το σώμα σου, ενώ αυτό που θα αντικρίσεις στη συνέχεια, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Αν επιζητάς κι άλλη αδρεναλίνη, τότε ετοιμάσου να δαμάσεις τα κύματα του Ειρηνικού. Θα φορέσεις τη στολή, θα πάρεις τη σανίδα και ένας εκπαιδευτής θα σου δείξει πώς να … σερφάρεις! Ακόμα και αν είσαι πρωτάρης, μπορείς να συμμετέχεις σε αυτήν τη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, έχουμε βόλτα στο ιστορικό κέντρο και την πανέμορφη πολύχρωμη Πλατεία των Όπλων όπου βρίσκονται το Κυβερνητικό Μέγαρο και ο εκπληκτικός μπαρόκ καθεδρικός ναός, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη.

Ημέρα 13η: 29 Οκτωβρίου | Επιστροφή στην Ελλάδα

 
Επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, νωρίς το πρωί πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Είμαστε σίγουροι πως αυτός ο προορισμός δε θα σε απογοητεύσει και θα το αναπολείς για πολύ καιρό. Κράτησε λοιπόν τις αναμνήσεις από αυτό το μοναδικό ταξίδι και ετοιμάσου για το επόμενο Dream trip σου!

 

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
  • Machu Picchu
  • Rainbow Mountain
  • Λίμνη Humantay
  • Λίμνη Τιτικάκα
  • Surfing
  • Εργαστήριο σοκολάτας
  • Paratriking
  • Ballestas Islands
  • ‘Ερημος Huacachina
  • Buggies
  • Sandboarding
  • Αεροπορικά εισιτήρια προς/από Λίμα
  • Δύο πτήσεις εσωτερικού 
  • Διαμονή
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο για την εκτέλεση του προγράμματος 
  • Μεταφορά προς/από το Machu Picchu
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Έμπειρος συνοδός από την ομάδα μας
  • Τοπικοί ξεναγοί (αγγλόφωνοι)
  • Αναλυτικές οδηγίες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού (Group στο Facebook)

  ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

  • Κόστος εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, μουσεία, δραστηριότητες.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην ενότητα «Περιλαμβάνονται»
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Απαιτούμενα Έγγραφα

  • Διαβατήριο με ισχύ μεγαλύτερη των 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής
  • Δεν απαιτείται η έκδοση Visa 
  • Εμβόλια: Δεν απαιτείται κάποιο εμβόλιο. Ωστόσο, καθώς το ιατρικό ιστορικό διαφέρει από ταξιδιώτη σε ταξιδιώτη, σε παροτρύνουμε να απευθυνθείς στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Γραφείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής https://eody.gov.gr/taxidiotiki-iatriki/  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105212184 Ώρες επικοινωνίας: 08.30 ως 15.00
Οι προαιρετικές δραστηριότητες δηλώνονται κατά την κράτηση και εξοφλούνται την πρώτη ημέρα του ταξιδιού. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, ενώ δεν περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς από/προς τα εκεί.
 
  • Rainbow mountain 60€
  • Paratriking 80€
  • Buggies and sandboarding 35€
  • Surfing 30€
  • Chocolate workshop 30€
  • Lake Titicaca 35€
  • Humantay lake 60€
  • Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο του Machu Picchu 70 €

Από Αθήνα:

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 2550€
  • Σε μονόκλινο: 2950€

Από Θεσσαλονίκη:

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 2770€
  • Σε μονόκλινο: 3170€

Από Λάρνακα

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 2890€
  • Σε μονόκλινο: 3290€

Τιμές No Flight:

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 1550€
  • Σε μονόκλινο: 1950€

Από οποιοδήποτε μέρος βρίσκεσαι, συνάντησέ μας στο Περού. Η τιμή αφορά τη διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο.

Περιλαμβάνει όλες τις αναγραφόμενες παροχές εκτός από αεροπορικά εισιτήρια και μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο του Περού. Οι εσωτερικές πτήσεις Lima-Cusco-Lima περιλαμβάνονται.

*Σε περίπτωση που κλείσετε το ταξίδι No Flight, επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας για επιβεβαίωση.  

 

Σημειώσεις για τις τιμές:

  • Πληρωμή: Προκαταβολή 1200€ με την επιβεβαίωση της κράτησης και εξόφληση το αργότερο 20 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού. Εάν είσαι No flight, η προκαταβολή είναι 500 ευρώ κι εξόφληση το αργότερο 20 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.. Πληρωμή μέσω κατάθεσης ή πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας
  • Όλες οι τιμές είναι ανά άτομο για το σύνολο των περιλαμβανομένων
  • Σε δίκλινο / τρίκλινο : εσύ και η παρέα σου σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.
  • Solo Traveller: Ειδικότητα μας! Αν δεν μπορεί να έρθει η παρέα σου μην ανησυχείς καθόλου! Έτσι κι αλλιώς θα γίνουμε αμέσως μια ομάδα – παρέα που δεν τελειώνει την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Το δωμάτιο σου θα είναι δίκλινο (σπάνια τρίκλινο) με άτομο του ίδιου φύλου. Τώρα η απόφαση για ένα ονειρικό ταξίδι είναι μόνο δική σου.. Join us!
  • Μονόκλινο: Θέλεις να έρθεις στην παρέα μας αλλά να έχεις αποκλειστικά δικό σου δωμάτιο? Είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά γίνεται!
  • Νο flight: Περιλαμβάνουν όλες τις παροχές εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια και τη μεταφορά από/ προς αεροδρόμιο. Ταξίδεψε από όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς, βγάλε μόνος σου ή με τη βοήθεια μας τα αεροπορικά εισιτήρια και συνάντησέ μας την 1η ημέρα του ταξιδιού! Η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη για πτήσεις εσωτερικού/εξωτερικού που έχουν κλειστεί από πλευράς του ταξιδιώτη.

Αναχώρηση από Αθήνα

17/10 Πέμπτη | Αθήνα (ATH) – Μαδρίτη (MAD) | 15.55 – 18.55 |  IB 3151 | Iberia

18/10 Παρασκεύη | Μαδρίτη (MAD) – Lima ( LIM) | 00.10 – 05.10 |   IB 6653 | Iberia

Επιστροφή

29/10 Τρίτη | Lima (LIM ) – Μαδρίτη (MAD) | 12.25 – 05.45 | IB 124 | Iberia

30/10 Τετάρτη | Μαδρίτη (MAD)  – Αθήνα (ATH) |  10.40 – 15.15 | IB 833 | Iberia

 

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

17/10 Πέμπτη | Θεσσαλονίκη (SKG) – Αθήνα (ATH) | 12.10 – 13.05 | GQ 383 | Sky Express

17/10 Πέμπτη | Αθήνα (ATH) – Μαδρίτη (MAD) | 15.55 – 18.55 |  IB 3151 | Iberia

18/10 Παρασκευή | Μαδρίτη (MAD) – Lima ( LIM) | 00.10 – 05.10 |   IB 6653 | Iberia

Επιστροφή

29/10 Τρίτη | Lima (LIM ) – Μαδρίτη (MAD) | 12.25 – 05.45 | IB 124 | Iberia

30/10 Τετάρτη | Μαδρίτη (MAD)  – Αθήνα (ATH) |  10.40 – 15.15 | IB 833 | Iberia

30/10 Τετάρτη | Αθήνα (ATH) – Θεσσαλονίκη (SKG) | 16.25 – 17.20 | Α3 120 | Aegean Airlines

 

Αναχώρηση από Λάρνακα

17/10 Πέμπτη Λάρνακα (LCA) – Αθήνα (ATH) | 11.50  – 13.35 | Α3 601 | Aegean Airlines

17/10 Πέμπτη | Αθήνα (ATH) – Μαδρίτη (MAD) | 15.55 – 18.55 |  IB 3151 | Iberia

18/10 Παρασκεύη | Μαδρίτη (MAD) – Lima ( LIM) | 00.10 – 05.10 |   IB 6653 | Iberia

Επιστροφή

29/10 Τρίτη | Lima (LIM ) – Μαδρίτη (MAD) | 12.25 – 05.45 | IB 124 | Iberia

30/10 Τετάρτη | Μαδρίτη (MAD)  – Αθήνα (ATH) |  10.40 – 15.15 | IB 833 | Iberia

30/10 Τετάρτη | Αθήνα (ATH) – Λάρνακα (LCA) | 19.10 – 20.45 | GQ 602 | Sky Express

 

**Σε περίπτωση που κλείσετε το ταξίδι No Flight, επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας για την επιβεβαίωση.

Από Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα:

  • 1 αποσκευή έως 23 kg ανά άτομο. Το άθροισμα των διαστάσεων (ύψος + πλάτος + βάθος) να μην υπερβαίνει τα 158 cm
  • 1 χειραποσκευή έως 8 κg με μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 35 cm x 25 cm.
  • 1 προσωπικό αντικείμενο (όπως μια μικρή τσάντα χειρός/πλάτης ή τσάντα φορητού υπολογιστή) με μέγιστο μέγεθος 40cm x 30cm x 15cm

Ollantaytambo

Check – in:  18/10 | Check out: 20/10

 

Cusco

Check – in: 20/10 | Check out: 24/10

 

Puno

Check – in:  24/10 | Check out: 25/10

 

Arequipa

Check – in: 25/10 | Check out: 26/10

 

Lima

Check – in: 26/10 | Check out: 29/10

 

Σε ξενοδοχεία 3* και 4* ….. Θα ανακοινωθούν σύντομα. 

  • Σημείωση : τα παραπάνω καταλύματα μπορούν να διαφοροποιηθούν με αντίστοιχα της ίδιας κατηγορίας / περιοχής αν κριθεί απαραίτητο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

  • Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο για να ταξιδέψετε. (Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα)
  • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών από το ταξίδι
  • Δεν απαιτείται η έκδοση Visa
  • Δεν απαιτείται κάποιο εμβόλιο. Ωστόσο, καθώς το ιατρικό ιστορικό διαφέρει από ταξιδιώτη σε ταξιδιώτη, σε παροτρύνουμε να απευθυνθείς στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). (Γραφείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής https://eody.gov.gr/taxidiotiki-iatriki/)
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται το αργότερο μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι
  • Για την επίσκεψή μας στο Machu Picchu απαιτείται το διαβατήριο.
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 12 ατόμων
  • Σας προτείνουμε να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή Viber, καθώς θα δημιουργηθεί ομάδα με όλους τους συνταξιδιώτες σας για την εύκολη επικοινωνία μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300

ΠΕΡΟΥ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

17 Οκτ 2024
ΠΕΡΟΥ 13ΗΜ NO FLIGHT ΣΤΙΣ 17/10
1.550,00 €
0,00 €
1.950,00 €
ΠΕΡΟΥ 13ΗΜ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 17/10
2.550,00 €
0,00 €
2.950,00 €
ΠΕΡΟΥ 13ΗΜ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 17/10
2.770,00 €
0,00 €
3.170,00 €
ΠΕΡΟΥ 13ΗΜ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΤΙΣ 17/10
2.890,00 €
0,00 €
3.290,00 €