Κωνσταντινούπολη
Η Βασίλισσα των πόλεων

Οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Αγίου Πνεύματος '24 | 5 ημέρες (4 διαν/σεις)

Κωνσταντινούπολη - Η Βασίλισσα των πόλεων

Αγίου Πνεύματος '24 | 5 ημέρες (4 διαν/σεις)

 

Η μοναδική διηπειρωτική πόλη στον κόσμο, το σύνορο Δύσης και Ανατολής, η Ευρώπη και η Ασία. Ένας τόπος ιστορικός αλλά και σύγχρονος, που κρατά τις παραδόσεις αλλά εξελίσσεται και σύμφωνα με το ρεύμα της εποχής. Τόπος που θα σε συναρπάσει με την πολύβουη καθημερινότητα του αλλά θα σε κερδίσει με την αύρα του. Τόπος συνδυαστικός με χρώματα και αρώματα, πολυπολιτισμικός που θα σε κάνει εγγυημένα να τον αγαπήσεις. Καμία λέξη δε μπορεί να περιγράψει τη μαγεία που νιώθει κανείς όταν περπατά στη γέφυρα του Γαλατά το σούρουπο, με τους δεκάδες ψαράδες να δολώνουν τα αγκίστρια τους στη θάλασσα του Βοσπόρου και τους γλάρους να «στολίζουν» τον ουρανό σαν λευκά, ιπτάμενα λουλούδια. Καμία λέξη δε μπορεί να περιγράψει την αίσθηση του να χάνεσαι στα απέραντα παζάρια του Sultanahmet, τα γεμάτα αρώματα, ή να απολαμβάνεις ένα χαλαρωτικό ατμόλουτρο σε ένα από τα παραδοσιακά χαμάμ. Το πρόγραμμα που σας προσφέρουμε είναι ανανεωμένο και ειδικά σχεδιασμένο για τα νέα δεδομένα της ιστορικής Κωνσταντινούπολης, εσείς απλά ετοιμάστε βαλίτσα και απολαύστε ένα ταξίδι που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας..
 Υπάρχουν μέρη που όταν φεύγεις ένα κομμάτι του εαυτού σου μένει πίσω..

 

Ταξιδέψτε μαζί μας στην Κωνσταντινούπολη γιατί..

  • Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της Πόλης των εκατομμυρίων κατοίκων, με άρτια κατανομή χρόνου, χωρίς περιττά χιλιόμετρα
  • Περιλαμβάνεται επίσκεψη και στο ανάκτορο DolmaBahce το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
  • Περιλαμβάνεται επίσκεψη και στις 2 φημισμένες αγορές της Πόλης το Καπαλί Τσαρσί και την Αιγυπτιακή αγορά
  • Χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα προσεγμένα πολυτελή λεωφορεία
  • Ο συνοδός της εκδρομής είναι έμπειρος & γνώστης της ιστορικής Πόλης με τα εκατομμύρια πληθυσμού
  • H διαμονή μας γίνεται μόνο στην κεντρική πλατεία Ταξίμ
  • Μπορείτε να επιλέξετε ξενοδοχείο από οικονομική λύση έως κατηγορία 5*
  • Διοργανώνουμε εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη από το 1988

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Κάνοντας μια πρώτη στάση πριν την Καβάλα, συνεχίζουμε για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη και στο ύψος της Ραιδεστού, σημερινό Tekirdag, θα κάνουμε μια τελευταία στάση πριν τον τελικό προορισμό μας για να γευτείτε τα φημισμένα παραδοσιακά σουτζουκάκια! Άφιξη αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας. Για αυτή την πρώτη νύχτα, σας προτείνουμε μια βόλτα στην υπέροχη πλατεία Ταξίμ για να γνωρίσετε τη ξακουστή Μεγάλη Οδό του Πέραν. Κατά μήκος αλλά και στα γύρω στενά του πεζόδρομου θα βρείτε πλήθος εμπορικών καταστημάτων και ιστορικών κτιρίων. Θα έχετε μια πρώτη γνωριμία με το Ελληνικό στοιχείο, καθώς ο πεζόδρομος φιλοξενεί το Σισμανόγλειο Μέγαρο, ένα μεγαλοπρεπές κτίριο του 19ου αιώνα. Η στοά των λουλουδιών ή στοά Χρηστάκη, γνωστή ως Cité de Péra, είναι το κτίριο που οικοδομήθηκε το 1876 από τον Χρηστάκη Ζωγράφο και σήμερα φιλοξενεί πλήθος εστιατορίων. Η επιβλητική εκκλησία της Αγίας Τριάδας αλλά και η Παναγιά του Πέραν (Εισόδια της Θεοτόκου) βρίσκονται σε κάθετα στενά στην αρχή και το τέλος του πεζοδρόμου. Μην απορήσετε αν ακούσετε να χτυπούν οι καμπάνες τους. Επίσης το Ζωγράφειο Λύκειο, το Ζάππειο και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψετε περπατώντας στα σοκάκια. Φιλοξενεί το ερυθρόλευκο νοσταλγικό τραμ της οδού Ιστικλάλ που ανεβοκατεβαίνει τον εμπορικό πεζόδρομο και συνδέεται με τον σταθμό του καλωδιοκίνητου σιδηρόδρομου που κατηφορίζει μέχρι την γέφυρα του Γαλατά.

2η ημέρα: ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ - ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, κατοικία σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το οποίο αποτέλεσε την τελευταία κατοικία του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο χώρος του παλατιού με την αυτοκρατορική πύλη, τον περίτεχνο πύργο του ρολογιού και μια υπαίθρια καφετέρια με εξαιρετική θέα στον Βόσπορο περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους. Στο εσωτερικό του θα θαυμάσετε τους τεράστιους πολυελαίους και την κρυστάλλινη σκάλα φτιαγμένη από κρύσταλλο μπακαρά. Στη συνέχεια και προαιρετικά θα έχουμε την κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου όπου εν πλω θα θαυμάσουμε τις ακτές με τα αξιόλογα οικοδομήματα (“ γιαλί “) από μια διαφορετική οπτική γωνία. Έπειτα επισκεπτόμαστε μια από τις σημαντικότερες ατραξιόν της Πόλης, την Σκεπαστή αγορά, όπου θα επιδοθείτε και στο απαραίτητο παζάρι με τους Τούρκους εμπόρους για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής. Στον χρόνο που θα έχετε στη διάθεση σας θα προτείναμε να επισκεφθείτε και την Αιγυπτιακή αγορά, η οποία απέχει περίπου 800 μέτρα και βρίσκεται απέναντι από την γέφυρα του Γαλατά, ίσως την καλύτερη βόλτα της Πόλης ειδικά το σούρουπο, ένας κόσμος χρωμάτων και αρωμάτων από την Ανατολή. Επιστρέφουμε το απόγευμα στα δωμάτια μας για ξεκούραση, και το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Galataport, ένα νέο συγκρότημα στην περιοχή του Karakoy. Εκτός από εμπορικό κέντρο με τα πολυάριθμα καταστήματα, περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης και ποικιλία εστιατορίων και καφέ. Εδώ βρίσκεται και το εστιατόριο του παγκοσμίου φήμης Τούρκου σεφ Nusr-Et, γνωστού και ως Salt Bae. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το τραμ είτε όλα τα λεωφορεία που κατευθύνονται προς το Karakoy.

3η ημέρα: ΒΛΑΧΕΡΝΑ - ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ - ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Πρωινό και αναχώρηση για έναν ναό υψίστης σημασίας ανά τους αιώνες, την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο το 626 μ.Χ. αποδίδοντας την λύση της πολιορκίας από τους Αβάρους και τους Πέρσες στην Παναγία. Συνεχίζουμε με το αγιαστικό κέντρο της Πόλης, την Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί όπου θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών και τον υπόγειο ναό που βρίσκεται το αγίασμα. Επόμενος σταθμός μας ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο αλλά και στον εσωτερικό χώρο του ναού και θα υποκλιθούμε στο γιγάντιο αυτό δημιούργημα του Ισίδωρου και Αρτέμιου. Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο ηλικίας 3500 χρόνων και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Σε απόσταση λίγων μέτρων θα επισκεφθούμε την Βασιλική Κινστέρνα, την μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε για την ύδρευση της Πόλης κατά την Βυζαντινή περίοδο, και σήμερα πέρα από τουριστικό αξιοθέατο χρησιμοποιείται για κονσέρτα λόγω της εξαιρετικής ακουστικής της. Επιστροφή το απόγευμα στα ξενοδοχεία μας. Χρόνος στην διάθεσή σας για βόλτα και ψώνια στον πεζόδρομο του Πέραν.

4η ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ - ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε προαιρετικά για την Ασιατική πλευρά της Πόλης. Από την περιοχή Bostanci θα πάρουμε το πλοίο για την προαιρετική μας κρουαζιέρα στα ξακουστά Πριγκηπόννησα. Στα νησιά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και οι συγκοινωνίες εκτελούνται αποκλειστικά με άμαξες και ποδήλατα. Σημαντικού ελληνικού ενδιαφέροντος είναι η Μονή του Αγίου Γεωργίου στο υψηλότερο σημείο της Πριγκήπου και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Θα επιστρέψουμε στη συνέχεια στα ξενοδοχεία μας και θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για την τελευταία μας νύχτα για βόλτα, ψώνια και ότι άλλο θελήσετε. Για το βράδυ, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική έξοδο στην περιοχή του Kumkapi. Κλείσαμε για σας τραπέζι σε ένα όμορφο εστιατόριο (το μόνο στην περιοχή με ζωντανή μουσική, χορό και oriental πρόγραμμα), για να κλείσει όμορφα η βραδιά μας.

5η ημέρα: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Τελευταία ημέρα της εκδρομής μας και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου βρίσκεται ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της πατροπαράδοτης εκκλησίας μας. Αφού τελειώσει ο εκκλησιασμός μας και καθ οδόν θα δούμε την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Από εκεί θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Επόμενη μας στάση θα είναι στην περιοχή της Ραιδεστού, και φτάνοντας στα σύνορα, μετά τον έλεγχο πλέον κατευθυνόμαστε μέσω της Εγνατίας Οδού στην πόλη μας. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες των αναμνήσεων.

Σημειώσεις: 

  • Μπορείτε να δηλώσετε τις προαιρετικές με την εγγραφή σας στο γραφείο 
  • Μην ξεχάσετε με την κράτησή σας να δώσετε απαραιτήτως τα στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου για να αποφύγετε άσκοπη καθυστέρηση στα σύνορα!

 

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Και για εσάς που η επίσκεψή στην Πόλη δεν είναι για πρώτη φορά, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μια σειρά από υπέροχα αξιοθέατα και malls όπως το Cevahir Mall, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου! Βρίσκεται στην περιοχή Sisli απέναντι από το Ελληνικό νεκροταφείο.Σας παραθέτουμε επίσης μια σειρά από αξιοθέατα / μέρη και χρήσιμες πληροφορίες:

  • Hodjapasha Culture Center, κοντά στο Τοπ Καπί, με τον εκστατικό χορό των περιστρεφόµενων Δερβίσηδων, ένα θέαµα που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε κατά την παραµονή σας στην πανέµορφη Βασιλεύουσα. 
  • Istanbul Sapphire ή όπως το αποκαλούν “το Ζαφείρι της Κωνσταντινούπολης” ένας ουρανοξύστης 56 ορόφων στην περιοχή Λεβέντ. Με ύψος 238 μέτρων ήταν το ψηλότερο κτίριο στη Τουρκία μέχρι το 2017 και το 4ο ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, όταν εγκαινιάστηκε το 2010. Αξίζει μια επίσκεψη για καφέ ή φωτογραφίες στην ταράτσα του. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Ή ακόμα και μια βόλτα στο mall με τα πολλά καταστήματα!
  • Rahmi M. Koç Museum, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον Κεράτιο κόλπο, και είναι ένα ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των μεταφορών, της βιομηχανίας και των επικοινωνιών. Ιδιοκτήτης του είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της γειτονικής χώρας Ραχμί Κοτς. Ανάμεσα στα χιλιάδες αντικείμενα της συλλογής είναι και η εκπληκτική συλλογή παλιών αυτοκινήτων, αεροπλάνα μιας άλλης εποχής και μαχητικά, ιππήλατα τραμ, ξύλινα σκαριά, πλοία και ένα υποβρύχιο.

Και πολλά ακόμα που δεν θα σας φτάνει ο χρόνος να επισκεφθείτε. Μπορείτε όμως με μια βόλτα στον πεζόδρομο του Πέραν να επισκεφθείτε το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds, τμήμα της Merlin Entertainments, της μεγαλύτερης εταιρίας ψυχαγωγίας στην Ευρώπη. Βρίσκεται στο κτίριο Grand Pera και διαθέτει περισσότερες από 60 φιγούρες διάσημων προσωπικοτήτων από την ιστορία και τον πολιτισμό αλλά και καλλιτέχνες, σταρ του αθλητισμού και πολιτικούς από το παρελθόν και το παρόν. Μπορείτε ακόμα να δείτε Museum of Illusions. Ανακαλύψτε τον κόσμο των συναρπαστικών ψευδαισθήσεων! Επισκεφθείτε το και βιώστε το αδύνατο! Μια βόλτα για φαγητό και ρακί στο Cicek Pasaji (Στοά των λουλουδιών), μπύρα ή ποτό στο περίφημο Nevizade Sokak, ναργιλέ στο παραδοσιακό καφενείο Corlulu Ali Pasha Medreseci και φυσικά μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε χάρτη μετρό - τραμ και την Istanbul Card για τις μετακινήσεις σας με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*