Ρομαντικός Δρόμος Γερμανίας
Αλσατία - Μέλανας Δρυμός

Ρομαντικός Δρόμος Γερμανίας - Αλσατία - Μέλανας Δρυμός

Καλοκαίρι '24 | 7 ημέρες

Ρομαντικός Δρόμος Γερμανίας - Αλσατία - Μέλανας Δρυμός

Καλοκαίρι '24 | 7 ημέρες

 

3 αποκλειστικές αναχωρήσεις με περιορισμένες θέσεις στην καρδιά του Καλοκαιριού στο μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τα υπέροχα μέρη του περίφημου ρομαντικού δρόμου με την Αλσατία & το Μέλανα Δρυμό

 

ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΊΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΡΌΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΤΙΛΚΕΝ ΣΠΥΛ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

Ένα υπέροχο 7ήμερο το οποίο ξεκινά από τη Ρομαντική Γερμανία, που μας αποκαλύπτει την πιο όμορφη πλευρά της χώρας όπως έχουν υμνήσει οι σπουδαιότεροι της ποιητές, συνεχίζει με την περίφημη Αλσατία και κλείνει με τον Μέλανα Δρυμό. Μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Ευρώπης όπου κάθε μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη! Σε συνδυασμό με αυτές τις ιδανικές για αυτό το πρόγραμμα πτήσεις της Aegean, την πολυτελή διαμονή στα Ramada και Μarriott και αυτή την τιμή δεν πρέπει να περιμένετε καθόλου γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί σας προσφέρουμε..

  • Απευθείας πτήσεις της Aegean airlines, με αναχώρηση για Μόναχο και επιστροφή από Στουτγκάρδη ιδανικά αεροδρόμια για αυτό το πρόγραμμα
  • Αναχώρηση πτήσης πρωί και επιστροφή βράδυ για να έχουμε 7 “γεμάτες” μέρες.
  • Μικρή και μεγάλη βαλίτσα για να μην σας απασχολεί το βάρος των αποσκευών σας 
  • Πολυτελέστατη διαμονή με την εγγύηση των δημοφιλών αλυσίδων Marriott  & Ramada hotels
  • Επίσκεψη στα παραμυθένια Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ και Ντίνκελσμπιλ.
  • Eπίσκεψη στο κουκλίστικο Ρέγκενσμπουργκ στο βορειότερο τμήμα του ποταμού Δούναβη, στο γεωλογικό σταυροδρόμι τεσσάρων διαφορετικών περιοχών.
  • Επίσκεψη στο Βίρτσμπουργκ, την πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας.
  • Επίσκεψη στη Χαϊδελβέργη , την πόλη που ερωτεύτηκαν ο Γκαίτε και ο Μαρκ Τουέιν
  • Επίσκεψη στα χωριά της Αλσατίας με highlight το Κολμάρ
  • Επίσκεψη στο Μέλανα Δρυμό, σε μία διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς
  • Μοναδική τιμή , στα υψηλότερα δυνατά ποιοτικά στάνταρ!

 

1η ημέρα: : Πτήση για Μόναχο – Ρέγκενσμπουργκ  – Νυρεμβέργη

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 06.10 το πρωί και πτήση για το Μόναχο. Με την άφιξή μας αναχωρούμε για το Ρέγκενσμπουργκ, στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανία. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Το πανεπιστήμιο είναι από τα δημοφιλή στη Γερμανία με 20.000 φοιτητές. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης το “DOM” Το ιστορικό της κέντρο, την Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας.
Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίας χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τον Δούναβη στο δρόμο τους για τους Αγίους Τόπους, Το Δημαρχείο, χρονολογούμενο κατά ένα μέρος από τον 14ο αιώνα, περιλαμβάνει τα δωμάτια που χρησιμοποιούνταν από την Αυτοκρατορική Δίαιτα από το 1663 μέχρι και το 1806 και διάφορα άλλα. Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη. Άφιξη και περιήγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας. Νυρεμβέργη , γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντύρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχθηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νυρεμβέργη – Βίρτσμπουργκ – Μπάμπεργκ – Νυρεμβέργη

 
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το μοναδικής ομορφιάς Βίρτσμπουργκ,που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Βαυαρίας, αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία (ή το τέλος), καθώς και την μεγαλύτερη πόλη του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας. Από το ορόσημο της πόλης, το κάστρο του Marienberg, που αποτέλεσε την κατοικία των Πριγκίπων-Επισκόπων για περισσότερα από 500 χρόνια, μέχρι και το Πανεπιστήμιο, η πόλη περιβάλλεται από εντυπωσιακούς αμπελώνες, οι οποίοι την καθιέρωσαν ως μια από τις σημαντικότερες στάσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει το παλάτι του Residenz, ένα υπέροχο μπαρόκ αριστούργημα του Μπαλτάζαρ Νόιμαν (Balthasar Neumann), μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα παλάτια ολόκληρης της Γερμανίας. Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνεται από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Κίλιαν, το παλιό Δημαρχείο, την Κεντρική Αγορά, πολλά ιστορικά κτίρια και μουσεία. Στο ελεύθερο χρόνο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις περίφημες ποικιλίες κρασιών της περιοχής και να κάνετε μια βόλτα στην παλιά πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μάιν, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το μαγευτικό Μπάμπεργκ, τη "Ρώμη της Φρανκονίας", όπως ονομάζεται, καθώς είναι χτισμένο και αυτό σε επτά λόφους. Αποτέλεσε θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο για περισσότερους από 5 αιώνες. Τα 1.300 και πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης συνέβαλαν στην ένταξή της στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1993. Κατά την περιήγησή μας θα σταθούμε στην μοναδική γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου στεγάζεται το κτίριο-κόσμημα του παλιού Δημαρχείου, θα ανεβούμε πεζοί μέχρι την πλατεία Dom, όπου θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Γεωργίου (10ου-13ου αιώνα) , έναν από τους μεγαλύτερους ναούς Ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία και το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι Neue Residenze, στο οποίο έζησαν εξόριστοι τα τελευταία χρόνια της ζωής τους ο Όθωνας και η Αμαλία. Σήμερα, η πόλη του Μπάμπεργκ φημίζεται για τις περισσότερες από 50 τοπικές ζυθοποιίες, που μεταξύ άλλων παράγουν και την φημισμένη καπνιστή μπύρα, για τα πολυάριθμα καταστήματα με αντίκες και για τα υπέροχα κανάλια της γειτονιάς της "Μικρής Βενετίας". Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στη Νυρεμβέργη.

3η ημέρα: Νυρεμβέργη – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Ντίνκελσμπιλ – Νυρεμβέργη

 

Πρωινό και αναχώρηση με σκοπό να γνωρίσουμε ένα τμήμα της Ρομαντικής Οδού, με κορωνίδες τις πόλεις Ρότενμπουργκ ομπ-ντερ-Τάουμπερ και Ντίνκελσμπιλ.  Η Ρομαντική οδός εκτείνεται σε μια διαδρομή 350 χλμ. περίπου που ξεκινά από το Βύρτσμπουργκ και κατεβαίνει μέχρι τις Άλπεις στην πόλη Φύσεν. Πήρε αυτή την ονομασία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους συμμάχους, για τα παραμυθένια τοπία, χαρακτηριστικά χωριά την αρχιτεκτονική, τις οχυρωμένες πόλεις και τα κάστρα. Άφιξη στο μοναδικό Ρότενμπουργκ και περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο. Το μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, βρίσκεται στην περιοχή της Φραγκονίας που είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς το Ντίνκελσμπιλ , μια ακόμη μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη με τάφρους και μεσαιωνικές πύλες. Ο Ναός του Αγ. Γεωργίου από τον 15 αιώνα είναι από τους παλαιότερους καλύτερα διατηρημένους στην Γερμανία. Μπροστά από την εκκλησία απλώνεται η Βάινμάρκετ, η κεντρική πλατεία με τα εντυπωσιακά σπίτια των εμπόρων κ.α. Ευτυχώς γλύτωσε κατά τον τριακονταετή πόλεμο και έκτοτε το γεγονός εορτάζεται τον Ιούλιο με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση την «Κιντερτσεχε». Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό. Στη συνέχεια επιστροφή στη Νυρεμβέργη.

4η ημέρα: Νυρεμβέργη – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη και ξεκινάμε με μία ενδιαφέρουσα περιήγηση σε μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει την πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους . Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό και αναμνηστικές αγορές. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Στρασβούργο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με το κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Στρασβούργο – Ριμπωβιλ – Έγκισχαιμ – Κολμάρ

 

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβιλ στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής.  Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε. Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Εγκισχάϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar), το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Επιστροφή στο Στρασβούργο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να κινηθείτε στο Στρασβούργο. Εμείς σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περιβλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Αλσατίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, όπως τη γνωστή τάρτα φλαμπέ.

6η ημέρα: Στρασβούργο – Φράιμπουργκ – Λίμνη Τίτιζε – Καταρράκτες Τρίμπεργκ – Στρασβούργο

 

Πρωινό και σήμερα για όποιον επιθυμεί προαιρετικά, θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο του περίφημου Μέλανα Δρυμού με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και τα χωριά με τα ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Πρώτη μας στάση θα είναι στο το Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας που  όχι άδικα, χαρακτηρίζεται ως η "περιβαλλοντική πρωτεύουσα της Ευρώπης", λόγω της έξυπνης αξιοποίησης της ενέργειας από τον ήλιο, τον οποίο απολαμβάνει μεγάλο μέρος του χρόνου. Θα περιηγηθούμε στο πολύ προσεκτικά αποκατεστημένο στην αρχική του μορφή και πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό, ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα γοτθικής τέχνης στη Γερμανία, το κατακόκκινο Koifhus, το πρώτο πολυκατάστημα στον κόσμο, τις όμορφες κρήνες της πλατείας, το όχι ένα, αλλά δύο Δημαρχεία, αλλά και το αρτ νουβό κεντρικό κτίριο ενός από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ’ ου και η ονομασία) ακολουθώντας τον γερμανικό "Δρόμο του Ρολογιού" με τα αμέτρητα εργαστήρια ρολογιών-κούκων και φτάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζε. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, το Τρίμπεργκ. Επιστροφή στο Στρασβούργο.

7η ημέρα: Στρασβούργο περιήγηση – Μπάντεν Μπάντεν – Αεροδρόμιο Στουγκάρδης

 

Η σημερινή περιήγησή μας στο Στρασβούργο ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Συνοικία της Πόλης, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Κτίριο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Παλάτι της Ευρώπης που στεγάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, το αγαπημένο σε όλους πάρκο Orangerie. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο - μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1988 (πρώτη φορά που αποδόθηκε τέτοια τιμή σε ολόκληρο κέντρο πόλης) - που έχει κτιστεί πάνω σε ένα νησί στον ποταμό Ιλ (γνωστό ως Μεγάλο Νησί) και χαρακτηρίζεται από γραφικούς δρόμους, ξύλινα σπιτάκια, λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην κουκλίστικη "Petite France" (Μικρή Γαλλία), την πιο γραφική από όλες τις συνοικίες, με τα κουκλίστικα σπίτια του 16ου και 17ου αιώνα (με τις ξυλοδεσιές, τις επικλινείς στέγες και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια), τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια (winstubs) και τις γέφυρες των καναλιών του ποταμού Ιλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλ". Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η πόλη είναι γνωστή από τα ρωμαϊκά χρόνια για τις ιαματικές πηγές της, αλλά και για το ιστορικό της Καζίνο, ένα κτίριο-κόσμημα που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα καζίνο του κόσμου. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε τη βόλτα σας και να απολαύσετε έναν καφέ στην πανέμορφη πόλη. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης για την πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

Ramada Park 4* 

Απολαύστε τη διαμονή σας με την εγγύηση της Ramada

To Ramada Nurnberg Parkhotel βρίσκεται στην περιοχή Mitte, 3 χλμ. μακριά από το κέντρο της πόλης Νυρεμβέργη. Aποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ξεκούραση και ανανέωση. Γνωστό για το οικογενειακό του περιβάλλον και την ιδανική του τοποθεσία κοντά σε υπέροχα εστιατόρια και αξιοθέατα, το Ramada Nuernberg Parkhotel διευκολύνει όσους μένουν εδώ να ανακαλύψουν κάποια από τα καλύτερα μέρη της Νυρεμβέργης.

Θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας, αφού τα δωμάτια στο ξενοδοχείο προσφέρουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, κλιματισμό και μίνι μπαρ, ενώ είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Ίντερνετ με το δωρεάν wifi που είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες. Υπάρχει πρόσβαση σε 24ωρη υπηρεσία δωματίου & reception.

 

Residence Inn by Marriot 4*                              

Απολαύστε τη διαμονή σας με την εγγύηση των Μarriot

Το Residence Inn by Marriott Strasbourg προσφέρει δωμάτια 4 αστέρων με δωρεάν WiFi στην περιοχή Quartier Européen - Orangerie του προορισμού Στρασβούργο. Το ξενοδοχείο διαθέτει μπαρ, καθώς και εστιατόριο που σερβίρει γαλλική κουζίνα, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 2,3 χλμ από Καθεδρικός Ναός Στρασβούργου και 2,5 χλμ από Jardin botanique de l'Université de Strasbourg. Το Residence Inn by Marriott Strasbourg προσφέρει στους επισκέπτες κλιματιζόμενα δωμάτια με επιφάνεια εργασίας, καφετιέρα, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Τα δωμάτια έχουν λευκά είδη και πετσέτες.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

05 Αυγ 2024
7 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
749,00 €
635,00 €
1.024,00 €

12 Αυγ 2024
7 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
749,00 €
635,00 €
1.024,00 €

19 Αυγ 2024
7 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
749,00 €
635,00 €
1.024,00 €
Σύνολο φόρων: 165,00 €