Δαλματία - Ντουμπρόβνικ

Δαλματία - Ντουμπρόβνικ | Deluxe

Άγιο Πνεύμα '24 | 5 ημέρες

Δαλματία - Ντουμπρόβνικ

Αγίου Πνεύματος '24 | 5 ημέρες

 

To ταξίδι αυτό είναι από τα δημοφιλέστερα των δαλματικών ακτών γιατί είναι ιδιαίτερα μελετημένο ώστε σε διάστημα 5 ημερών, να καταφέρουμε να δούμε τα καλύτερα αξιοθέατα των μοναδικών αυτών περιοχών, έχοντας παράλληλα ελεύθερο χρόνο για να τα απολαύσουμε. Μια ολόκληρη ημέρα στο “στολίδι” των δαλματικών ακτών, το Ντουμπρόβνικ και η εκδρομή στο μεσαιωνικό Μόσταρ θα σας συναρπάσουν.  Η διαμονή μας προσεγμένη. Η πρώτη μας διανυκτέρευση γίνεται στην παραθαλάσσια Μπούτβα. Η διαμονή εδώ είναι ακριβή τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά εμείς  σας εξασφαλίσαμε  μια ιδιαίτερα καλή τιμή. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να να μειώσουμε την μεγάλη διαδρομή για το Ντουμπρόβνικ, να δούμε αυτή την όμορφη καλοκαιρινή πόλη και στη συνέχεια το μαγευτικό μεσαιωνικό Κότορ. Η επόμενη μας διαμονή στο περίφημο Τρέμπινιε, μια ιδιαίτερα γραφική πόλη, ιδανική αφετηρία για το πρόγραμμα αυτό. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα οδικά ταξίδια που σας προσφέρουμε, σε μια ιδανική περίοδο με καλοκαιρινό περιβάλλον..Το μόνο που χρειάζεστε είναι κράτηση, βαλίτσα και υπέροχη διάθεση..

 

  Ελάτε μαζί μας στις Δαλματικές ακτές γιατί : 

  • Διαμονή σε αξιόλογα ξενοδοχεία με τιμές γκρουπ 
  • ΔΩΡΟ 3 δείπνα στο ξενοδοχείο Leotar 4*
  • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο για την περίοδο του Αγίου Πνεύματος 
  • Δυνατότητα εκδρομής στο μεσαιωνικό Σπλιτ και στην πόλη - νησί Τρογκίρ 
  • Πολυτελές, άνετο και ειδικά κλιματιζόμενο λεωφορείο γιατί η διαδρομή δεν είναι μικρή!
  • Εμπειρία και εξειδίκευση στη Δαλματία…εδώ και 3 δεκαετίες μας εμπιστεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιωτών.

 

1n ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΙΡΑΝΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΜΠΟΥΤΒΑ

 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί και μέσω Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, στο Μαυροβούνιο, την παραθαλάσσια κοσμοπολίτικη περιοχή της Budva. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : ΠΟΥΤΒΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και περιήγηση σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500 ετών) την γραφική Μπούντβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούτβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής. Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Ακολουθεί η μεταφορά μας στο Τρέμπινιε και το ξενοδοχείο. Δείπνο και χρόνος για μια βραδινή βόλτα στην γραφική πόλη.

3n ημέρα : ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - GAME OF THRONES WALLS - LOKRUM ISLAND - ΜΙΝΙ CRUISE - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - CABLE CAR

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αφιερώνουμε την σημερινή ημέρα στο  Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης , αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κοντινό νησάκι Lokrum. Οι κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται το “νησί χωρίς αυτοκίνητα” γιατί αποτελεί μια γαλήνια απόδραση από την πόλη. Ένα όμορφο περιβάλλον με βοτανικούς κήπους, εξωτικά δέντρα, λουλούδια, λαγούς, παγώνια και ένα μεσαιωνικό Μοναστήρι Βενεδικτίνων. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα των τειχών της παλιάς πόλης μέσα από το πλοίο και θα επιστρέψουμε στο Ντουμπρόβνικ. Στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Απολάυστε ένα καλό εστιατόριο ή ένα καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στο φεστιβάλ κρασιού ή στο ενυδρείο που βρίσκεται μέσα στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου του Αγ.Ιωάννη (St Ivan). Άλλη μια επιλογή είναι να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου η θέα σε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της είναι υπέροχη. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.  Αφήνουμε αυτήν την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη, γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στην περαιτέρω γνωριμία με την πόλη. Η συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Αργά το απόγευμα και αφού είχαμε αρκετό χρόνο στην πόλη, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.

4n ημέρα : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΛΙΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ

Η σημερινή ημέρα είναι στη διάθεσή σας να την αξιοποιήσετε με τον τρόπο που επιθυμείτε. Εναλλακτικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή σε 2 από τις ομορφότερες πόλεις των δαλματικών ακτών. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών θα δούμε την πρώτη από αυτές το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί-μουσείο) και άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια γεφυρούλα, περιβάλλεται από οχυρό που βέβαια δεν εμπόδισε τους Σαρακηνούς, τους Ενετούς, τον στρατό της Αυστροουγγαρίας και τους Γάλλους να επιβάλουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το πολιτιστικό τους στίγμα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται­ υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου­ Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν. Στο Τρογκίρ θα βιώσετε ένα ιστορικό και εικονικό άλμα στο παρελθόν, από το οποίο δεν θα θέλετε να επανέλθετε. Μόλις 35χλμ μακριά απέχει το γραφικό Σπλιτ, η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και ναύσταθμος της Γιουγκοσλαβίας. Το Σπλιτ μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός έφτιαξε εδώ το πελώριο παλάτι του, για να περάσει άνετα και ωραία τα γεράματά του. Και μάλλον είχε ένστικτο, διότι αυτός ο σκληρός τύπος, που γεννήθηκε στη γειτονική Solona, είναι ο μόνος αυτοκράτορας που πέθανε από φυσικά αίτια! Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Θα έχουμε χρόνο στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ ή φαγητό. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

5n ημέρα : ΝΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, θα πάρουμε νωρίς το πρωί το πρωινό μας και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα. Συνεχίζουμε μέσω Πόγραδετς προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Σύντομα διαθέσιμο