Παράλια Μικράς Ασίας

Παράλια Μικράς Ασίας

Αγίου Πνεύματος '24 | 5 ημέρες

Παράλια Μικράς Ασίας

Αγίου Πνεύματος '24 | 5 ημέρες

 

Ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά, λουλουδιασμένες αυλές και πέτρινα σοκάκια, πόλεις μαγικές, φτιαγμένες από το υλικό των παραμυθιών, της Ιστορίας και του Αιγαίου. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις είναι τα χρώματα. Μια υπέροχα ασυνάρτητη αλληλουχία χρωμάτων να κορνιζάρει κάθε πέτρινο καλντερίμι που διασχίζεις έχοντας διαρκώς την αίσθηση ότι είσαι σε παραμύθι. Το πρόγραμμά μας είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα των ιστορικών αυτών περιοχών σε 5 ημέρες. Είμαστε ιδιαίτερα σίγουροι πως το πετύχαμε, άλλωστε το ταξίδι αυτό το πραγματοποιούμε από το 1988! τα ξενοδοχεία μας είναι μόνο 4* και περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να γνωρίσουμε αυτές τις περιοχές, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κράτηση και βαλίτσα..καλό σας ταξίδι!

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα και περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων και το κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE θα συνεχίσουμε στην Ανατολική Θράκη. Περνάμε πρώτα έξω από την Κεσσάνη, στη συνέχεια δυτικά της Καλλίπολης, πατρίδας της Σοφίας Βέμπο, και μέσω της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, την Τσανάκαλε 1915, με μήκος 2023 μ., έργο του 2022, από την ήπειρο της Ευρώπης περνάμε πάνω από τα Δαρδανέλια στην ήπειρο της Ασίας. Άφιξη στο Τσανάκαλε, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατος στην παραλία – όπου βρίσκεται ο Δούρειος Ίππος της ταινίας Τροία και η προτομή και έργα του μεγαλύτερου οθωμανού γεωγράφου, του Πιρί Ρεΐς  και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΦΩΚΑΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την Σμύρνη. Κατευθυνόμαστε νότια και μετά από μία καταπράσινη διαδρομή μέσω της μυθικής οροσειράς της Ίδης και του απέραντου κάμπου με ελαιόδεντρα στο Αδραμύτιο, περνώντας ανατολικά από το Αϊβαλί φτάνουμε στη Φώκαια, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ελληνικής αρχαιότητας στη ναυτιλία και στην ίδρυση αποικιών. Θα περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια της και θα γοητευθούμε από την υπέροχη αρχιτεκτονική των παλιών ελληνικών σπιτιών. Θα καταλήξουμε στο γραφικό λιμανάκι της για καφέ. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και μέσω Μενεμένης και Κορδελιού φτάνουμε στην πολύπαθη κοσμοπολίτισσα Σμύρνη. Η περιήγηση περιλαμβάνει το Διοικητήριο (Κονάκ) με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της – το Κορντόν, τον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκκλησίες και την αρχαία Αγορά. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την πλούσια αγορά της πόλης, το Κεμέραλτι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, και  προαιρετική έξοδος στην παραλία.

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΤΖΕ - ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο και περνώντας έξω από την Έφεσο θα επισκεφτούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ». Στον δρόμο της επιστροφής αντικρίζουμε ένα μεγαλοπρεπές σελτζουκικό κάστρο (14ος αι.) και μία εκπληκτικής ομορφιάς πύλη σε βυζαντινό κάστρο, εντός του οποίου βρίσκεται ο Ναός και ο τάφος του Ευαγγελιστή Ιωάννη (6ος αι.). Επιστροφή στη Σμύρνη, χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΙΒΑΛΙ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Πρόγευμα και αναχώρηση με κατεύθυνση βόρεια και προορισμό την αρχαία Πέργαμο, της δυναστείας των Ατταλιδών και της περγαμηνής, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας, Θα περιηγηθούμε στο Ασκληπιείο, στο Σεραπείον ή Κόκκινη Αυλή ή Βασιλική του Αγίου Ιωάννου. Στάση για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε βορειότερα για την πατρίδα του Φώτη Κόντογλου, το Αϊβαλί και τα Μοσχονήσια, με έντονο το ελληνικό χρώμα στην αρχιτεκτονική των σπιτιών και εκκλησιών, τις ανθοστόλιστες αυλές, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και τις περίφημες εγκαταστάσεις ελαιουργίας και σαπωνοποιίας, ενώ θα επισκεφτούμε ειδικότερα κοινωφελή ιδρύματα Ελλήνων του 18ου και 19ου αι. και τις εκκλησίες – τώρα μουσουλμανικά τεμένη, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Ιωάννη και τον Ταξιάρχη. Η επίσκεψη στα Μοσχονήσια με την απαράμιλλη ομορφιά παράλληλα με τον επιβλητικό ναό των Ταξιαρχών – Μουσείο παιχνιδιών Κοτς ικανοποιεί κάθε ταξιδιώτη. Ελεύθερος χρόνος στα παραθαλάσσια καφέ. Αναχωρούμε βορειότερα για Τσανάκκαλε, διασχίζουμε την οροσειρά της Ίδης, φτάνουμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα και αφού βεβαιωθούμε ότι φεύγουμε από το δωμάτιο με όλα μας τα πράγματα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα επισκεφθούμε στην διαδρομή μας τις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη της Ιλιάδας και του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια της παλιάς πόλης και σύγχρονο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα μέσω της κρεμαστής γέφυρας Τσανάκαλε 1915 στα Δαρδανέλια. Άφιξη στα σύνορα και μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους και τις ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Κάποιες λεπτομέρειες για:

  • Τσανάκαλε: Το Canakkale είναι μια τυπική τουρκική πόλη, στην οποία όμως πρέπει να κάνετε τη βόλτα σας στο λιμάνι και τα μαγαζιά του το βράδυ, αλλά και να δείτε το πάρκο δίπλα από το κάστρο του Cimerlik, με την έκθεση πολεμικών όπλων από τη μάχη που έγινε εκεί στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο. ( Θα δείτε παντού γραμμένη την ηρωική για τους Τούρκους ημερομηνία 18 Μαρτίου 1915). Εκεί βρίσκεται και το πολεμικό μουσείο, αν το προλάβετε ανοιχτό αξίζει ο κόπος να πάρετε μια γεύση από άλλη εποχή. Στην παραλία θα δείτε το περίφημο ναρκαλιευτικό Nurset που είχε διακριθεί στις μάχες εκείνες.

 

  • Σμύρνη: Γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Τόσο πολλές και τόσο αντιθετικές μεταξύ τους, που είναι σαν να συμπυκνώνεται εδώ πέρα όλο το «είναι» της Τουρκίας, ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου η Δύση συναντά την Ανατολή. Και έχει κι απ’ τα δύο. Και Δύση, και Ανατολή. Κι έχει και λίγη... Ελλάδα, παρόλο που αυτό δεν το καταλαβαίνεις για κανένα λόγο αν δεν πας διαβασμένος ή αν δεν «κρατάς» από εδώ. Θυμίζει λίγο τη Θεσσαλονίκη. Ολόκληρη βλέπει τη θάλασσα, ο κόσμος της κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς απ’ ό,τι στην Κωνσταντινούπολη, την ίδια στιγμή ωστόσο που -για εμάς τουλάχιστον τους επισκέπτες της- προσφέρει όλα τα καλά της Πόλης. Μπορεί να μην έχει Βόσπορο και Αγια-Σοφιά, αλλά δεν έχει επίσης και εκείνο τον συνωστισμό, που κουράζει και... τρομάζει. Εδώ κυκλοφορείς άνετα, τρως πολύ, καλά και φθηνά, πιάνεις κουβέντα με τον κόσμο -οι περισσότεροι δεν μιλούν Αγγλικά, αλλά θέλουν οπωσδήποτε να σε κεράσουν έναν τούρκικο καφέ ή τσάι, κάνεις αγορές (κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων) στο τεράστιο υπαίθριο παζάρι της, που η έκτασή του είναι όσο πενήντα γήπεδα ποδοσφαίρου. Καφέ, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια γεμάτα κόσμο, άλλοι βολτάρουν με ποδήλατα και άλλοι με τα πόδια, άλλοι ψαρεύουν και άλλοι σηκώνουν χαρταετούς. Φωτογραφίες μπροστά στα σπουδαία μνημεία, αγάλματα και γλυπτά της παραλίας, σέλφι με φόντο το ηλιοβασίλεμα, πικνίκ, αυτοσχέδιες μουσικές και μπίρες στα γρασίδια. Όλοι είναι εδώ. Όλοι απολαμβάνουν την πόλη, κάτοικοι και επισκέπτες. Όλοι χαζεύουν το Αιγαίο και το κόκκινο σημαδάκι που βουτάει στη θάλασσα μέχρι να σκοτεινιάσει εντελώς και η κίνηση να μεταφερθεί πιο μέσα, στα στενά και στους κεντρικούς δρόμους της ωραίας γειτονιάς, που το πρωί είναι γεμάτοι εμπορικά καταστήματα και το βράδυ, φαγάδικα, καφέ και μπαρ. Γεμάτη φοιτητές, η Σμύρνη έχει ζωή όλες τις ημέρες και τις νύχτες της εβδομάδας. Έχει εστιατόρια και ταβέρνες γεμάτες κόσμο μέχρι αργά, έχει κάτι για τον καθένα. Σαν και ‘δω. Μια γειτονιά είμαστε άλλωστε!

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*