Ιερουσαλήμ, Πατριαρχείο, Όρος Ελαιών, Ιορδάνης ποταμός, Τιβεριάδα, Γαλιλαία

Άγιοι Τόποι 11 - 15/06

1η ημέρα    Δευτέρα 11 Ιουνίου  2017 Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Βόλος - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  Θεσσαλονίκης στις  13.00  η ώρα, στην Πύλη Α. Πτήση με την Aegean για την Αθήνα, στις 14.45, άφιξη στις 15.35 η ώρα.   
Για αναχωρήσεις από Λάρισα
Συγκέντρωση στο TRAVEL STOP, στις 07.00  η ώρα το πρωί, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Αθήνας,
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.  στην Πύλη 4.
Για αναχωρήσεις από Βόλο
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο στον Βόλο, στις  08.00  η ώρα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Αθήνας,
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.  στην Πύλη 4.
Για αναχωρήσεις από Λαμία  
Συγκέντρωση στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις  10.00 το πρωί  η ώρα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Αθήνας,
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.  στην Πύλη 4.
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  Αθήνας στις  14.30  η ώρα, στην Πύλη 4,

Όλοι μαζί, πτήση με την Aegean προς το Τελ Αβίβ στις 16.30, άφιξη στις 18.30 η ώρα.   
Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για να προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Μοναστηριακό συγκρότημα στην διπλανή Λήδα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα  Τρίτη 12 Ιουνίου 2017, Ιερουσαλήμ - Πατριαρχείο - Όρος των Ελαιών

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον Τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς και σε άλλα προσκυνήματα εντός του Ναού. Μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής, όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας του Κυρίου μας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ολοκληρώνουμε με την μετάβαση μας, στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην Μικρή Γαλιλαία, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. διανυκτέρευση.

3η  ημέρα Τετάρτη 13 Ιουνίου  2017 Άγιος Σάββας - Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Βηθανία

Πρωινό και αναχώρηση  για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ολοκληρώνουμε με την μετάβασή μας στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα  Πέμπτη 14 Ιουνίου  2017 Τιβεριάδα - Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα  Παρασκευή 15 Ιουνίου 2017 Βηθλεέμ - Σιών - Ιερουσαλήμ - πτήση επιστροφής

Πρωινό. Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων.  Μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,  ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο, για ένα τελευταίο προσκύνημα. Στις 15.00 η ώρα αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 η ώρα  άφιξη στην Αθήνα στις  21.20


Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη €680 ευρώ και Αθήνα: €660,
Από Βόλο και Λαμία €700, από Λάρισσα €720
Μονόκλινο + 100 ευρώ.
φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +10 (υποχρεωτικά).


Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.


Δεν περιλαμβάνονται: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €12 Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί