Βενετία - Μιλάνο - Λίμνες Λομβαρδίας

6 ημέρες

Εκδρομή σε Βενετία, Μιλάνο και Λίμνες Λομβαρδίας, Πάσχα 2022

ΤΡΕΒΙΖΟ - ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ - ΣΙΡΜΙΟΝΕ - ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - LAKE MAGGIORE

 

Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συγκεντρώσει τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Βόρειων αυτών περιοχών της Ιταλίας, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε σε 5 ημέρες. Φροντίσαμε επίσης να υπάρχει χρόνος για να κάνετε τις επισκέψεις που ταιριάζουν σε εσάς, με τη δική μας καθοδήγηση.

Με απευθείας πτήσεις, κεντρικά ξενοδοχεία και σωστό πρόγραμμα δεν χρειάζεστε κάτι περισσότερο, απλά ετοιμάστε βαλίτσα και καλό ταξίδι..

Γνωρίστε αυτά τα μέρη μαζί μας γιατί σας προσφέρουμε:

 • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα 
 • Μόνο απευθείας πτήσεις με RYANAIR με ιδανικά ωράρια πτήσεων προς Βενετία και επιστροφή από Μιλάνο για την αποφυγή περιττών χιλιομέτρων
 • Διαμονή μόνο σε ξενοδοχεία 4* 
 • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων στις καλύτερες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας
 • Επίσκεψη και στην λίμνη Maggiore τη μεγαλύτερη της περιοχής  
 • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
 • Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό 
 • Έλεγχο τήρησης των υγειονομικών κανόνων

 

1η ημέρα: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΒΕΝΕΤΙΑ - ΜΕΣΤΡΕ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο το πρωί και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο. Μετά την άφιξή μας κάνουμε μια πρώτη επίσκεψη στην πόλη Τρεβίζο της ομώνυμης ιταλικής επαρχίας. Μια πόλη  χτισμένη σε πεδινή έκταση, στη συμβολή των ποταμών Σίλε και Μποτενίτζα, γεμάτη κανάλια, στενά σοκάκια, στοές, διατηρημένους τοίχους του 15ου αιώνα και πλούσια ιστορία. Μετά από αυτή την πρώτη μας ευχάριστη επίσκεψη θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε, την “είσοδο” της Βενετίας. 

2η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη πανέμορφη Βενετία, που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες.   Μια πόλη ρομαντική και υπέροχη, μια πόλη μουσείο. Κανάλια και γεφυράκια, παλάτια, μουσεία και αίθουσες τέχνης, μια ατμόσφαιρα τόσο υγρή και τόσο ρομαντική ταυτόχρονα, τόσο όμορφη αλλά και τόσο σκοτεινή. Θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και με βαπορετα θα φτάσουμε στην πλατεία Αγίου Μάρκου με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την “πόλη των Δόγηδων” την μοναδική Βενετία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Μέστρε.

3η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ - ΜΙΛΑΝΟ

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και αφήνοντας πίσω την υπέροχη Βενετία κατευθυνόμαστε για νέα μοναδικά μέρη με πρώτη στάση στην περίφημη πόλη των αιώνιων εραστών του Σαιξπηρ, την γραφική Βερόνα. Θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, οι οποίες περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και φυσικά το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. 

Συνεχίζουμε για την τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Στη λίμνη εκβάλλει τα νερά του ο ποταμός Σάρκα και άλλοι 24 μικρότεροι ποταμοί. Το βόρειο τμήμα της λόγω των ανέμων που κατεβαίνουν από τις Άλπεις είναι ο παράδεισος αυτών που κάνουν θαλάσσια σπορ, όπως σκι με αλεξίπτωτο, σερφ, παραπέντε και άλλα τολμηρά αθλήματα. Το παλιό όνομα της λίμνης ήταν Benaco από τους πύργους που υπάρχουν στο χωριό Torri di Benaco. Το τωρινό της όνομα Garda βγαίνει από την λέξη guardia (φρουρός), επειδή στο όρος Baldo υπήρχε φρούριο που έλεγχε την περιοχή.

Η νότια πλευρά της χαρακτηρίζεται από χαμηλούς λόφους, ενώ στα βόρεια δεσπόζουν απότομες, βραχώδεις ακτές. Θα δούμε την πόλη Sirmione, μια χερσόνησο που εκτείνεται μέσα στη λίμνη Γκάρντα και αποκαλείται «Πέρλα της Λίμνης». Είναι μια μικρή παλιά πόλη, ένας μικρός παράδεισος, που έχει τόσα πολλά στοιχεία για να θαυμάσουμε. Στην αρχή της πόλης, αφού περάσουμε από θαυμάσιους κήπους αριστερά και δεξιά, θα φτάσουμε στην επιβλητική Rocca Scaligera, που χτίστηκε τον 12ο αι για προστασία από τον στόλο των Scaligeri.  Είναι πραγματικά μια θαυμάσια πόλη που το μισό της χερσονήσου, καταλαμβάνεται από δρομάκια που αποτελούν και το ιστορικό της κέντρο. Θα δούμε ακόμη το μεσαιωνικό κάστρο Scaliger, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται το 1277 σε ένα στρατηγικό σημείο στην είσοδο της χερσονήσου για να προστατευτεί το λιμάνι και περιτριγυρίζεται με τάφρο νερού. Η βόλτα μας στο Σιρμιόνε θα είναι σαν ένα ταξίδι από τη ρωμαϊκή εποχή και τον μεσαίωνα έως σήμερα. Συνεχίζουμε για το  Μιλάνο, για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 
Σήμερα η μέρα μας θα είναι λίγο πιο ξεκούραστη, χωρίς πολλά χλμ, αφιερωμένη στην φημισμένη πόλη. Θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση πόλης όπου θα δούμε το Castello d’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emanuele II, την περίφημη Σκάλα, το χρυσό τετράγωνο της μόδας, το Δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο. Στη συνέχεια ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας. Είναι τόσα αυτά που μπορείς να δείς σε αυτή την πόλη που πραγματικά πρέπει να επιλέξεις. Ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.

5η ημέρα: ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ - ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ MAGGIORE

 
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μια ακόμα υπέροχη μέρα μας περιμένει. Μπαίνουμε στο λεωφορείο και διασχίζοντας τους δρόμους της Λομβαρδίας, φτάνουμε στην πόλη του μεταξιού, μια από τις ομορφότερες της Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, το περίφημο Κόμο. Στην περιήγησή μας, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Παλιό Δημαρχείο, το ναό Σαν Φεντελε, την παραδοσιακή πλατεία του ιστορικού κέντρου με τα μεσαιωνικά κτίρια, θα περπατήσουμε στον παραλίμνιο δρόμο. Συνεχίζουμε για την Ελβετία και για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική και τουριστική πόλη εδώ είναι το Λουγκάνο, χτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρεντίου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης, το Δημοτικό πάρκο με τη Βίλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρο. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για τη λίμνη Maggiore, που βρίσκεται στη νότια πλευρά των Άλπεων και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Οργιώδες πράσινο που θα σας εντυπωσιάσει, καθώς η περιοχή είναι κατάφυτη με μεσογειακή βλάστηση και εξωτικά φυτά. Η λίμνη Maggiore είναι ακόμη γνωστή από το σπουδαίο μυθιστόρημα «Αποχαιρετισμός στα Όπλα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Ernest Hemingway), όταν ο πρωταγωνιστής και η ερωμένη του πρέπει να διασχίσουν τη λίμνη κωπηλατώντας για να ξεφύγουν από την ιταλική αστυνομία (Καραμπινιέροι). Ελπίζουμε εσείς να μην έχετε τέτοιου είδους μπλεξίματα. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 • ΤΡΕΒΙΖΟ
 • ΒΕΡΟΝΑ
 • ΒΕΝΕΤΙΑ
 • ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ
 • ΣΙΡΜΙΟΝΕ
 • ΜΙΛΑΝΟ
 • ΚΟΜΟ
 • ΛΟΥΓΚΑΝΟ
 • LAKE MAGGIORE

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις 
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
 • Διαμονή για 5 διαν/σεις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία 
 • Πρωινό καθημερινά 
 • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα 
 • Συνοδός εκδρομής 
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
 • Προαιρετικές δραστηριότητες
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.