Εκδρομή στην Τήνο - 3 ημέρες, Αγίου Πνεύματος 2021

“Δώρο Γύρος νησιού + Επίσκεψη στην Αγία Πελαγία”
“το λεωφορείο μπαίνει στο πλοίο μαζί σας ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρετε τις αποσκευές σας”

 

Η Τήνος με την Παναγιά της Τήνου χαρακτηρίζεται ως το νησί της Πίστης, με εκατοντάδες εκκλησιές και ξωκλήσια να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό. Οι περιηγητές την αποκαλούν όμορφη νύφη των Κυκλάδων. Είναι όμορφη, διότι πέρα από τη φυσική της ομορφιά, παρουσιάζει και μία εξαιρετική Αιγαιοπελαγίτικη Αρχιτεκτονική στα μοναδικά χωριά της. Με υλικά το γρανίτη το μάρμαρο και το σχιστόλιθο χτίστηκαν όμορφα και αισθητικά καμπαναριά, εκκλησιές και σπίτια.
Ιστορία, έντονο Θρησκευτικό στοιχείο, παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική, χρυσαφένιες ακρογιαλιές και καλή τουριστική υποδομή είναι αυτά που θα συναντήσετε στο φημισμένο νησί.
Το ήπιο κλίµα του νησιού ευνοεί κάθε είδους δραστηριότητα, ενώ τα «δυνατά» µελτέµια δικαιολογούν έναν ακόμη χαρακτηρισµό που έχει αποδοθεί στην Τήνο «Το νησί του Αιόλου».

Ελάτε μαζί μας στην Τήνο γιατί :

 • Τα ξενοδοχεία που προσφέρουμε βρίσκονται μόνο μέσα στη χώρα, σε ιδανικά σημεία και είναι ποιοτικά ελεγμένα
 • Το λεωφορείο είναι συνεχώς μαζί σας και στο πλοίο ώστε να μην χρειαστεί να κατεβάσετε και να μεταφέρετε τις βαλίτσες σας
 • Φροντίζουμε στα μέσα μεταφοράς και στα ξενοδοχεία να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα
 • Στην Τήνο σας υποδέχεται και σας ξεναγεί ο έμπειρος συνοδός μας, κ. Στρατής Κελαδίτης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και θα σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία
 • Οι τιμές των πακέτων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές
 • Διοργανώνουμε εκδρομές στην Τήνο από το 1988..

 

1η ημέρα: Ραφήνα - Τήνος

 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σημείο συνάντησης και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Ραφήνα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Τήνο. Άφιξη στο νησί της Μεγαλόχαρης, γνωριμία με τον τοπικό μας συνοδό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η διαμονή μας είναι μέσα στη χώρα, οπότε αφού πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία θέλουμε από τον συνοδό μας, μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γραφική Χώρα της Τήνου.

2η ημέρα: Τήνος - Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας - Γύρος νησιού - Μονή Αγίας Πελαγίας - Βωλάξ - Καθολικά χωριά - Πύργος - Πάνορμος - Κιόνια

 
Πρωινό και επίσκεψη για περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας. Θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο Βυζαντινών εικόνων και την πινακοθήκη. Μια υπέροχη θρησκευτική και ιστορική αναδρομή στο σημαντικό αυτό μέρος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το γύρο του νησιού με πρώτη στάση την περίφημη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (της Κυρίας των Αγγέλων) – το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του ελλαδικού χώρου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από το Εξώμβουργο (Αρχαία Ακρόπολη του νησιού και επιβλητικό κάστρο) για να καταλήξουμε στο Βωλάξ που είναι χτισμένο σε οροπέδιο στο κέντρο της Τήνου. Το “σεληνιακό” τοπίο του χωριού είναι μοναδικό. Η προέλευση των βράχων απασχόλησε την φαντασία των κατοίκων αλλά και την επιστήμη. Ανεξάρτητα με το πως δημιουργήθηκαν οι ογκώδεις, ολοστρόγγυλοι, συχνά ζωόμορφοι βράχοι από γρανίτη, το σίγουρο είναι ότι προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό θέαμα που δεν έχετε ξανασυναντήσει. Συνεχίζουμε περνώντας από τα καθολικά χωριά Λουτρά, Κρόκος, Κώμη, Καλλονή, Αγ.Μαρίνα, Καρδιανή φανερά επηρεασμένα από την περίοδο των Ενετών, καταλήγουμε στον Πύργο όπου θα δούμε το σπίτι και μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά. Επόμενη στάση είναι στο χωριό Πάνορμος, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στην υπόλοιπη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε τις όμορφες παραλίες του Αγίου Φωκά, του Αγίου Σώστη, το Λαούτι και θα τελειώσουμε τη βόλτα μας με μια τελευταία στάση στην περιοχή Κιόνια.

3η ημέρα: Τήνος Ιερός Ναός Μεγαλόχαρης - Ραφήνα - Επιστροφή

 
Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη και για όποιον επιθυμεί Θεία κοινωνία, στο ναό της Μεγαλόχαρης, το σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα στην Ελλάδα και ένα από τα γνωστότερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ιερός Ναός χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (με θαυματουργό τρόπο) μετά από όραμα της Μοναχής Πελαγίας. Η Εικόνα είναι για τους πιστούς θαυματουργή και συνδέεται με συγκλονιστικές αναφορές στην λυτρωτική παρέμβαση της Θεοτόκου που αξιώθηκαν να βιώσουν σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους, μετά από θερμή προσευχή, ενώπιον Της. Ελεύθερος χρόνος και απόπλους για Ραφήνα. Στην άφιξη μας στη Ραφήνα, περιμένει το λεωφορείο με τον συνοδό για να επιστρέψουμε, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην πόλη μας.

 • Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας
 • Γύρος νησιού
 • Μονή Αγίας Πελαγίας
 • Βωλάξ
 • Καθολικά χωριά
 • Πύργος
 • Πάνορμος
 • Κιόνια
 • Εκδρομή στην παραλία Κολυμπήθρα - προτεινόμενες εξορμήσεις σε κοντινά νησιά
 • Ιερός Ναός Μεγαλόχαρης

Οι τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν :

 1. Μεταφορά με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο από την ώρα αναχώρησης, εντός του πλοίου, εντός της Τήνου και καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής για την εκτέλεση του προγράμματος 
 2. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή με τα πλοία της FAST FERRIES (economy class)
 3. Γύρος νησιού και επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Πελαγίας 
 4. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας 
 5. Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (εκτός Flora & Hermes)
 6. Συνοδό του γραφείου για την διαδρομή προς\από Ραφήνα και στις περιηγήσεις στην Τήνο 
 7. Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο

Ειδική πολιτική ακυρώσεων μόνο για φέτος..! 

 1. Δωρεάν ακύρωση μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο 
 2. Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας έως 2 ημέρες πριν την αναχώρηση 
 3. Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση αστικής ευθύνης 

 

Σημειώσεις :

Όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Τρίτος ενήλικας (σε τρίκλινο) έχει έκπτωση 10%. Επιβάρυνση μονόκλινου +35%. Έκπτωση παιδιού (2-12 ετών) 30% για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο γονέων. Η σειρά των περιηγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος. Υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης κατόπιν ζήτησης. Για τυχόν διαφοροποιήσεις/ακυρώσεις στα δρομολόγια των πλοίων το γραφείο μας δεν φέρει ευθύνη. Τα τρίκλινα & τετράκλινα δωμάτια συνήθως περιλαμβάνουν επιπλέον κρεβάτι (πτυσσόμενο extra bed). 

Εφόσον υπάρχουν εκδρομείς από Βόλο η επιβίβαση και αποβίβαση τους γίνεται από την οδό Λαρίσης.

Η επιβίβαση από Σέρρες έχει επιβάρυνση 12ε / άτομο/διαδρομή και από Καβάλα 17ε / άτομο/διαδρομή 

Με την οριστικοποίηση της κράτησης αποδέχεστε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής 

(βρείτε τους στο athoshellas.gr ή ζητήστε τους από το κατάστημά μας) 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.