Εκδρομή στο Βόλο και στο Πήλιο

Οδική εκδρομή για την περίοδο Απόκριες & 25η Μαρτίου 2020

Βόλος - Γύρος Πηλίου, Απόκριες & 25η Μαρτίου 2020

Όλο το «ζουμί» του Βόλου, ένα εικοσιπενταράκι τσίπουρο. Μέσα στους ναούς του θεσσαλικού «εθνικού ποτού» μπορεί να γνωρίσει κανείς όλες τις όψεις της πόλης. Τους θρυλικούς μεζέδες κατευθείαν από το καΐκι και τις συγκλονιστικές γεύσεις που κατρακυλούν από το Πήλιο. Την χαλαρότητα και την καλοπέραση. Ευτυχώς λοιπόν για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες, ο Βόλος είναι εξοπλισμένος με πάνω από 600 τσιπουράδικα. Αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτά. Μαζί θα ανακαλύψουμε την ιστορία του και τα μυστικά του….. 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ

 
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08.00 με προορισμό την πόλη του Βόλου. Άφιξη και επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα μουσειακά ιδρύματα της χώρας μας που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1909. Θα ανηφορίσουμε για το «Μπαλκόνι του Πηλίου», την ξακουστή Μακρυνίτσα. Βόλτα στην κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα δούμε την μαρμάρινη βρύση «αθάνατο νερό» με τους λεοντόμορφους κρούνους και χρόνος για καφέ στον ξακουστό «Θεόφιλο». Συνεχίζουμε για την Πορταριά, το παλαιότερο και κυριότερο χωριό του Πηλίου και έπειτα στα Χάνια. Από εκεί κατηφορίζουμε αργά το απόγευμα στην πόλη του Βόλου όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη, την παραλία της και τα ξακουστά τσιπουράδικα με τις γνωστές θαλασσινές λιχουδιές.

2η ημέρα: ΜΗΛΙΕΣ – ΒΥΖΙΤΣΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ

 
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τις Μηλιές. Μια ιδανική περιοχή που τα έχει όλα: παραδοσιακή αρχιτεκτονική, φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα, δυνατότητα για δραστηριότητες και εκδρομές. Ένα ιστορικό χωριό, χτισμένο σε μια κατάφυτη πλευρά του Πηλίου και σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 250 μ. στο χαμηλότερο σημείο του (περιοχή σιδηροδρομικού σταθμού) μέχρι 450 μ. περίπου στο υψηλότερο. Πρόκειται για το κεφαλοχώρι της περιοχής, γεμάτο μηλιές, καστανιές και λιόδεντρα, με υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το νότιο Πήλιο. Η περιοχή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μαγνησίας και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα, καθώς η ονομαστή «Σχολή των Μηλεών» που ίδρυσαν οι Γαζής, Κωνσταντάς και Φιλιππίδης, αποτέλεσε σημαντική πνευματική εστία της εποχής και κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Η πλατεία του χωριού περιστοιχίζεται από μια σειρά χαρακτηριστικών κτιρίων, όπως η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το καμπαναριό της και η βιβλιοθήκη, ενώ πολύ κοντά της βρίσκονται το κτίριο του Δήμου, το οποίο στεγάζει και το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς επίσης και το κτίριο του Ευδόξειου Πνευματικού Κέντρου, όπου γίνονται διάφορες πολιτιστικές κυρίως εκδηλώσεις. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας και θα επισκεφθούμε την Βυζίτσα που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο χωριό και εντυπωσιάζει για τα αρχοντικά και τις φυσικές ομορφιές της, αποτελώντας ένα «ζωντανό» μουσείο. Κέρδισε το “Χρυσό Μήλο”, σαν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με τα ωραία και εντυπωσιακά αρχοντικά. Θα κατηφορίσουμε προς το Νεοχώρι, στο οποίο βρίσκεται η έκθεση CERN, η πρώτη μόνιμη έκθεση σε ολόκληρο τον κόσμο! Θα παρουσιάζεται υλικό από τις δράσεις των επιστημόνων, καθώς και τα τελευταία αποτελέσματα του πειράματος σε πραγματικό χρόνο και απευθείας σύνδεση με τη Γενεύη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή μας για να περιπλανηθούμε στα σοκάκια της πόλης.

3η ημέρα: ΒΟΛΟΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
Σήμερα θα επισκεφτούμε τον Τύρναβο, γνωστό για τα γαλακτοκομικά του προιόντα αλλά και για την σημερινή ημέρα. Το καρναβάλι αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα, μοναδικό παγκοσμίως με ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης. Ουσιαστικά το λεγόμενο “Μπουρανί” είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων με διονυσιακό τελετουργικό, μία μοναδική στην Ελλάδα γιορτή η οποία συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και την βλάστηση. Οι τοπικοί δεν το αντιλαμβάνονται ως κάτι πρόστυχο αλλά ως μια παράδοση με έντονη δόση χιούμορ! Αν πάλι δεν επιθυμείτε τις εκδηλώσεις αυτές, μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα παραδοσιακό γεύμα σε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη μας.

Photo gallery • Βόλος
 • Μακρυνίτσα
 • Πορταριά
 • Βυζίτσα
 • Νεοχώρι
 • Τύρναβος


Περιλαμβάνονται:

 1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
 2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 3. Πρωινό
 4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
 5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να εκτυπώσετε το πρόγραμμα & τον τιμοκατάλογο.