Δαλματικές ακτές - Λίμνες Πλίτβιτσε

Δαλματικές ακτές

Πάσχα '24 | 6 ημέρες

Δαλματικές ακτές - Λίμνες Πλίτβιτσε

Πάσχα '24 | 6 ημέρες

 

Οι ακτές της Δαλματίας έχουν φτάσει σε πολύ υψηλή θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και όχι άδικα. Φυσική ομορφιά, ιστορία, μεσαιωνικά κάστρα, γαστρονομία και κοσμοπολίτικη ζωή είναι αρκετά για να γοητεύσουν κάθε επισκέπτη. Οι ξακουστές ακτές με τα γαλαζοπράσινα νερά, το απίστευτου κάλλους Εθνικό Πάρκο – οι λίμνες Πλίτβιτσε, το μεσαιωνικό Σπλιτ αλλά και το ξεχωριστό Ντουμπρόβνικ ή αλλιώς το...”μαργαριτάρι της Αδριατικής”, είναι μόνο μερικές από τις μοναδικές ομορφιές της χώρας που θα εξερευνήσουμε. Το πρόγραμμα αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ξεκινήσουμε από το Ζάγκρεμπ και “κατεβαίνοντας” να δούμε τα καλύτερα αξιοθέατα της ακτογραμμής. Εσείς απλά εξασφαλίστε την κράτησή σας και ετοιμάστε βαλίτσα..

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ

 

Η συγκέντρωσή μας θα είναι την Μεγάλη Πέμπτη στις 04.00 το πρωί στο σημείο αναχώρησης, όπου θα γνωριστούμε και θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας διαδρομή. Πρώτα θα σταματήσουμε στα σύνορα Ευζώνων, έπειτα θα περάσουμε από Νις, Βελιγράδι και περνώντας τα σύνορα Κροατίας, θα φτάσουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και θα ξεκουραστούμε.

2η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΣΙΜΠΕΝΙΚ

 

Μετά το πρωινό μας ξεκιναμε την περιηγηση στο Ζάγκρεμπ το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλα και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μιμάρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για το εθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε, ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοανατολική Ευρώπη, το μεγαλύτερο στην Κροατία και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα φυσικό συγκρότημα από 16 λίμνες άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο Σίμπενικ για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά της πόλης. Μετά το δείπνο, απολαύστε μια βόλτα στην παραλία με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

3η ημέρα: ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΥ - ΝΕΟΥΜ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί) που ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι μία ακόμη πόλη με αρχαίο ελληνικό όνομα, το Τρογκίρ (Τραγούριον, από τη λέξη “τράγος”). Όπως το Σπλιτ που θα δούμε στη συνέχεια, έτσι και το Τρόγκιρ ιδρύθηκε από Έλληνες, ενώ αργότερα υπήρξε ένα από τα βασικά ρωμαϊκά λιμάνια στην Αδριατική. Η πόλη εξελίχθηκε την περίοδο των Βενετών (15ο – 18ο αιώνα) σε μία από τις πλουσιότερες της περιοχής. Στην περιήγησή στο ιστορικό κέντρο θα θαυμάσουμε κτίσματα που διατηρούνται από τη ρωμαϊκή εποχή έως και την εποχή του Μπαρόκ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Σπλιτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Το ενδιαφέρον της ξενάγησης του Σπλιτ επικεντρώνεται στο περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, που χτίστηκε μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Το αρχιτεκτονικό του στυλ είναι κλασικό ρωμαϊκό κι αποτελείται από ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τείχη και πύργους. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα και από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Το παλάτι παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπειά του θα παραμείνει σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στην περιήγησή μας θα δούμε επίσης το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα. Θα συνεχίσουμε για την τελευταία μας στάση για σήμερα την τουριστική πόλη Neum και το ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΝΕΟΥΜ - ΜΟΣΤΑΡ - BLAGAJ

 

Κυριακή του Πάσχα σήμερα αλλά εμείς ώς γνήσιοι ταξιδιώτες συνεχίζουμε την γνωριμία με τις υπέροχες αυτές περιοχές. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το μεσαιωνικό Μόσταρ που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημά της πόλης το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν ήταν κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Επόμενη στάση το περίφημο Blagaj όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο στις πηγές του ποταμού Buna. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

5η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - CABLE CAR - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ

 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αφήνουμε πίσω το Νέουμ και πηγαίνουμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις των Δαλματικών ακτών. Η γνωριμία μας με το Ντουμπρόβνικ θα ξεκινήσει από την περίφημη παλιά πόλη, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου η θέα σε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της είναι υπέροχη. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής. Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Τελευταία μας στάση για σήμερα η Μπούτβα, γνωριμία με μια από από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500ετών) γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια ακόμα ανοιξιάτικη βραδινή βόλτα.

6η ημέρα: ΜΠΟΥΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Πρόγευμα και αφήνοντας το Μαυροβούνιο και παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, θα σταματήσουμε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, όπου θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τον Ορθόδοξο Ναό Αναστάσεως του Χριστού που χτίστηκε το 1865, αλλά κατεδαφίστηκε το 1967, προκειμένου να χτιστεί στη θέση του πολυώροφο ξενοδοχείο. Μετά από πολλούς αγώνες με τις Αλβανικές Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, κατάφερε να του παραχωρήσουν σε παρακείμενο (πέριξ της Πλατείας Σκεντέρμπεη) σημείο, παρόμοιο χώρο, προκειμένου να οικοδομήσει εκ νέου Ορθόδοξη εκκλησία. Η αρχιτεκτονική σύλληψη του ναού στηρίζεται στον κύκλο, που εμπεριέχει την έννοια του αιώνιου χρόνου και στον κατακόρυφο άξονά του, που συνδέει τη γη με τον ουρανό. Συνέχεια έχει η πλατεία Σκεντέρμπεη. Η τεράστια αυτή κεντρική πλατεία της πόλης, πήρε το όνομά της από τον Εθνικό ήρωα της Αλβανίας, Γεώργιο Καστριώτη, το άγαλμα του οποίου στέκεται επιβλητικό στο κέντρο της. Στην πλατεία βρίσκεται επίσης το Μουσουλμανικό τέμενος Ετχεμ Μπέη με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο που εξωτερικά εντυπωσιάζει η μεγάλη τοιχογραφία και εσωτερικά γίνεται μία αναδρομή της ιστορίας της Αλβανίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για να περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα. Συνεχίζουμε μέσω Πόγραδετς προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

ΔΑΛΜΑΤΙΑ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

02 Μαϊ 2024
6 ημέρες ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4* - Ημιδιατροφή
415,00 €
175,00 €
605,00 €

07 Μαϊ 2024
6 ημέρες ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4* - Ημιδιατροφή
385,00 €
145,00 €
575,00 €