Εκδρομή στην Αρκαδία, Καλοκαίρι 2021

Πλούσια ιστορία και άγρια φυσική ομορφιά Παραδοσιακοί οικισμοί, πύργοι και αρχοντικά, πέτρινα γεφύρια και νερόμυλοι, άφθονα νερά, μοναστήρια, βιβλιοθήκες και μουσεία.

1η ημέρα: Αναχώρηση για την Τρίπολη

 
Αναχώρηση νωρίς το πρωί με εξαιρετική διάθεση και προσμονή για τα μαγευτικά όσο και ιστορικά μέρη που προκειται να επισκευθούμε τις επόμενες ημέρες . Μετα τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την ιστορική Τρίπολη τακτοποιούματσε στο ξενοδοχείο , ξεκουραζόμαστε και με την βοήθεια του συνοδού μας , ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη. Οι όμορφες, ζωντανές πλατείες της, με κορυφαία την πλατεία Άρεως, τα νεοκλασικά μέγαρα, τα πράσινα άλση, τα γραφικά μαγειρεία γύρω από τη λαϊκή αγορά με τις πυραμίδες από μήλα και τις πλεξούδες με τα σκόρδα (αυτά είναι και τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα της περιοχής), ο πεζόδρομος της Δεληγιάννη με τα μπαράκια και τη μόνιμη κίνηση είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές όψεις της πόλης

2η ημέρα: Λεβίδι, Βύτινα, Δημητσάνα, Στέμνιτσα, Ζατούνα, Καρύταινα Ομορφία και ιστορία που συναρπάζουν

 
Θα μας χρειαστεί καλό πρωινό και καλή διάθεση γιατί τα μέρη που θα επισκευθούμε θα μας δημιουργήσουν εικόνες και αναμνήσεις για μια ζωή !! θα ξεκινήσουμε με το Λεβίδι, το χωριό-πύλη της ορεινής Αρκαδίας αλλά και της Μαντίνειας στους πρόποδες του Μαινάλου. Ακολουθεί η Βυτίνα από τα ποιό γραφικά χωριά Παλιά πέτρινα αρχοντικά µαρτυρούν την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του τόπου, µε το περίφηµο µαύρο µάρµαρο της περιοχής να δεσπόζει, ενώ στην καρδιά του χωριού η ολοζώντανη κεντρική πλατεία –µε το µπρούτζινο άγαλµα του πρωτοπόρου Βυτιναίου µαθητή της Αντίστασης Ματθαίου Πόταγα– συγκεντρώνει γύρω της παραδοσιακά ταβερνάκια, ατµοσφαιρικά cafés και τουριστικά µαγαζάκια µε τοπικά προϊόντα. Επόμενη μας στάση η πανέμορφη και ιστορική Δημητσάνα Από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Αρκαδίας με εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο. Στη Δημητσάνα θα βρούμε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Λίγο έξω από το χωριό, το εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μοναδικό στην Ελλάδα, μας ξεναγεί στην προβιομηχανική τεχνολογία της περιοχής, ενώ θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα στη φύση ακολουθώντας τη ροή του νερού από τον αλευρόμυλο προς το βυρσοδεψείο και τον μπαρουτομυλο. Συνεχίζουμε στην Στεμνίτσα Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες (θυμίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών και χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλατάνων και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Η μαγεία της φύσης συνεχίζεται στην Ζατούνα, χτισμένη αμφιθεατρικά και ο παραδοσιακός οικισμός θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό. Τα πετρόχτιστα σπίτια «σκαρφαλώνουν» στο λόφο, άλλα πιο καλοδιατηρημένα και άλλα εγκαταλελειμμένα. Χαρακτηριστικό σημείο του χωριού είναι η πετρόχτιστη πλατεία του με την εκκλησία της Παναγίας και το παλαιό δημοτικό σχολείο με τα υπεραιωνόβια πλατάνια.Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η μεσαιωνική Καρυταινα Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 582 μέτρων, με το κάστρο του 13ου αιώνα να στέκει ακοίμητος φρουρός στην κορυφή του βράχου πίσω της και τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές της να δημιουργούν την τέλεια αντίθεση με το πράσινο του φόντου της, Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , αργά το απόγευμα.

3η ημέρα: Ανδρίτσαινα, ναός του Επικούρειου Απόλλωνα

 
Καλό πρωινό και η εκδρομή μας σήμερα θα αρχίσει από την Ανδρίτσαινα Μοιάζει περισσότερο με παλιά φωτογραφία παρά με αληθινό, σύγχρονο, τουριστικό χωριό του 2018. Είναι κατά βάση φτιαγμένη από πέτρα –τα αρχοντικά, τα στενά, τα σκαλιά είναι όλα πέτρινα– και διατηρεί το λιτό ύφος που είχαν τα παλιά ορεινά κεφαλοχώρια, Το πλέον ενδιαφέρον αξιοθέατο της Ανδρίτσαινας είναι το Λαογραφικό Μουσείο , που στεγάζεται σε κτίσμα του 1847 και φιλοξενεί μια πρωτότυπη συλλογή περίπου 4.000 εκθεμάτων: μια παγωτομηχανή, μια προβατοψαλίδα, παντόφλες κεντημένες στο χέρι που έπαιρναν για προίκα οι γυναίκες, μια μαύρη κάπα από κατσικίσιο μαλλί υφασμένη στον αργαλειό.Πολύ αξιόλογη είναι και η Νικολοπούλειος Βιβλιοθήκη , με εκδόσεις των Ελλήνων κλασικών και αντίτυπα της πρώιμης εποχής της τυπογραφίας. Τέλος, σε απόσταση μόλις 14 χλμ. βρίσκεται ο καταπληκτικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, που χτίστηκε από τον Ικτίνο το 420-400 π.Χ., γνωστός ως ο «Παρθενώνας της Πελοποννήσου». Το πανανθρώπινο αυτό στολίδι της αρχιτεκτονικής ήταν το πρώτο από τα θαυμαστά μνημεία της Ελλάδας, το οποίο αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το 1986.Επιστροφή στην Τρίπολη το απόγευμα.

4η ημέρα: Ροεινό, Χρυσοβίτσι, Λιμποβίσι, Αρκουδόρεμα, επιστροφη στην πόλη μας

 
Καλό πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση στο Ροεινό , στην στην καρδιά του δάσους της ελάτης παραδοσιακό χωριό, με μεσαιωνική ιστορία, γραφικό, πανέμορφο, με πολλά νερά. Στην καρδιά του πολύκορφου και ελατοσκέπαστου Μαινάλου, όπου η μουσική από το σουραύλι του Πάνα μπερδεύεται με το βουητό του έλατου και το κελάρυσμα των νερών του ξεροπόταμου που κατεβαίνει από το Αρκουδόρεμα σμίγει με την απέραντη γαλήνη της φύσης, εκεί σε μια γωνιά βρίσκεται κουρνιασμένο το χωριό της Ελλάδας, το χωριό του Κολοκοτρώνη, το όμορφο Λιμποβίσι. Σήμερα είναι ακατοίκητο. Όμως ο ιστορικός ναός του Αγίου Ιωάννου και το ανακαινισμένο σπίτι του Κολοκοτρώνη από τον Π. Αγγελόπουλο μαρτυρούν την ύπαρξή του.Δίπλα ακριβώς είναι και το περίφημο Αρκουδόρεμα ένα μέρος παρθένο, σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Επί Τουρκοκρατίας χρησιμοποιήθηκε η χαράδρα ως κρησφύγετο από τους Κολοκοτρωναίους, λόγω του απρόσιτου της τοποθεσίας, για να εγκαταλειφθεί στη συνέχεια. Με αυτές τις εξαιρετικές εικόνες από την σπάνια ομορφία αλλά και την ιστορικότητα της περιοχής , παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 • Τρίπολη
 • Λεβίδι
 • Βύτινα
 • Δημητσάνα
 • Στέμνιτσα
 • Ζατούνα
 • Καρύταινα
 • Ανδρίτσαινα
 • Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα
 • Ροεινό
 • Χρυσοβίτσι
 • Λιμποβίσι
 • Αρκουδόρεμα

Περιλαμβάνονται:

 1. Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο
 2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
 5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και προαιρετικές εκδηλώσεις.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.