Εκδρομή στο Καρναβάλι της Ξάνθης

3ήμερη οδική εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη & στην Ξάνθη

Εκδρομή στο Καρναβάλι Ξάνθης, Απόκριες 2020


Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Κάθε χρόνο στην περίοδο του τριωδίου διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Κορυφαίες στιγμές η Παρέλαση των παραδοσιακών συλλόγων, η παιδική παρέλαση των σχολείων και φυσικά η Κεντρική παρέλαση την Κυριακή 01 Μαρτίου και το κάψιμο του Τζάρου…
Το φετινό θέμα στολών θα είναι: «Όνειρα Χρώματα Μυρωδιές και Αρώματα»!

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 
Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Κομοτηνή. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού και τα Τενεκετζίδικα, τα μαγαζάκια των Χριστιανών και τον Μουσουλμάνων , τα μουφτεία και το Εσκί Τζαμί, ένα μοναδικό τέμενος με μαρμαρόγλυπτα μπαλκόνια. Εδώ θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Στη συνέχεια άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

2η ημέρα: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ

 
Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Καρναβάλι της Ξάνθης. Το μοναδικό σκηνικό της ρομαντικής ιστορίας της παλιάς πόλης με τα αναπαλαιωμένα σπίτια των καπνεμπόρων και τους πλακόστρωτους δρόμους, σήμερα κατακλύζεται από τραγούδια και μασκαράδες. Ξέφρενοι ρυθμοί, χαρούμενες φιγούρες καρναβαλιστών, φαντασμαγορικά άρματα, χοροί σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί, θα μας βάλουν σε κλίμα ξεφαντώματος... όπως μόνο οι ξανθιώτες ξέρουν. Επιστροφή το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη και το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ

 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη μας, όπου με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα φτάσουμε το βράδυ.

  • Αλεξανδρούπολη
  • Καρναβάλι Ξάνθης
  • Αδριανούπολη
  • Καβάλα

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να εκτυπώσετε το πρόγραμμα & τον τιμοκατάλογο.