Αίγυπτος & Ελληνισμός - Πάσχα στο Σινά

Αίγυπτος & Ελληνισμός - Πάσχα στο Σινά

Πάσχα 2023 | 8 ημέρες

 

‘Σινά – Αγία Αικατερίνη – Φαράν – Ερυθρά Θάλασσα – Σουέζ – Πατριαρχείο & Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας – Σπίτι Καβάφη – Άγιος Σάββας – Πυραμίδες – Σφίγγα – Αρχαιολογικό Μουσείο Κάιρου – Χαν Ελ Χαλίλι – Άγιος Νικόλαος /Κελί Αγίου Νεκταρίου’

 

1η Ημέρα : Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συνάντηση στις 13.30 με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο γκισέ της Aegean. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών.

Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, με άφιξη στην Αθήνα στις 15.40. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 17.15 με άφιξη στις  18.10 (τοπική ώρα).

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συνάντηση στις 14.45  με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 17.15 με άφιξη στις  18.10 (τοπική ώρα).

Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 - ΣΙΝΑ / ΣΟΥΕΖ – ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ)

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το Σουέζ, όπου θα έχουμε την διέλευση του υποθαλάσσιου τούνελ, τυπικές διαδικασίες και άφιξη στην Χερσόνησο του Σινά.  Αναχωρούμε για την Αγία Αικατερίνη, στην διαδρομή μας θα διασχίσουμε την μοναδική ομορφιάς χρωματιστή έρημο του Σινά, με τους γραφικούς Βεδουίνους.

Άφιξη στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη (σε υψόμετρο 1.570 μέτρα) στους πρόποδες του Θεοβάδιστου Όρους Σινά.

Τακτοποίηση στους ξενώνες της Ιερά Μονής, δείπνο και παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 - ΣΙΝΑ: ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΚΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του Θείου δράματος και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Χριστού μας.Το πρωί, θα συμμετέχουμε στην Ακολουθία των Βασιλικών Ωρών, του Μεγάλου Εσπερινού και της Αποκαθήλωσης.Μετά το τέλος, οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν στο καθολικό της Μονής και θα ακολουθήσει προσκύνημα στο λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, όπου και είθισται να δωρίζεται στους προσκυνητές ένα δακτυλίδι ως ευλογία.

Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον χώρο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης βάτου», στο πηγάδι του Ιοθώρ, στο μουσείο, όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί, όπως οι αρχαιότερες σωζόμενες εικόνες (κάποιες με εγκαυστική τεχνοτροπία), αρχαία βιβλία, άμφια, σκεύη κ.α. και τέλος στο Κοιμητήριο της Μονής.

Στην συνέχεια,  για όσους επιθυμούν, θα γίνει μετάβαση στο Ασκητήριο του Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος. Συμμετοχή στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και της Περιφοράς του Επιταφίου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Προαιρετική, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

4η Ημέρα : Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 - ΣΙΝΑ: ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ) –  ΚΕΛΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ – ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Σήμερα το πρωί, θα συμμετέχουμε στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου.

Μετάβαση (για όσους επιθυμούν), στο κελί που ασκήτευσε ο Αγιος Παίσιος, για ένα διάστημα της ζωής του,  στο Όρος Γαλακτίωνος και Επιστήμης.

Το βράδυ συμμετοχή στην Ακολουθία της Πανυχίδος, Όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.  Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023 - ΣΙΝΑ – ΦΑΡΑΝ – ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΣΟΥΕΖ – ΚΑΙΡΟ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Όαση Φαράν, όπου:

«τον αχανή φοινικώνα διάλεξαν ἀπὸ ἀρχαιοτάτων χρόνων οἱ κάτοικοι τῆς χερσονήσου γιὰ νὰ κατοικήσουν καὶ νὰ παρηγορηθοῦν ἀπὸ τὴν σκληρότητα τῆς ἐρήμου. Κατὰ τὸν 4ο αἰῶνα, σύμφωνα μὲ τὶς ἱστορικὲς πηγές, οἱ Φαρανίτες σύσσωμοι προσχώρησαν στὸν χριστιανισμό»

 όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Ιεράς Μονής.

Στο Ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Φαράν, Μετόχι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, σήμερα ζει γυναικεία Αδελφότητα η οποία θα μας υποδεχθεί και θα μας ξεναγήσει στο Ησυχαστήριο.

Συνεχίζουμε κατά μήκος της Ερυθράς Θαλάσσης, με την άφιξή μας στο Σουέζ, διάβαση του υποθαλάσσιου τούνελ, μήκους 1500 μέτρων περίπου,  από όπου από την Χερσόνησο του Σινά και την Ήπειρο της Ασίας, θα μεταβούμε στην Αφρική, στην Αίγυπτο. ‘Άφιξη στο Κάιρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : Δευτέρα Διακαινησίμου 17 Απριλίου 2023 - ΚΑΙΡΟ: ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το παλιό Κάιρο, όπου βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου και στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας και σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, Ναούς και νεκροταφεία. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, του Ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η λεγόμενη Φαραωνική Διώρυγα, που συνέδεε τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συμμετοχή στην Ακολουθία το πρωί της Μ. Πέμπτης θα ξεναγηθούμε στον Ναό και στις πρόσφατα ανακαινισμένες κατακόμβες, που φιλοξενούν Βυζαντινές αγιογραφίες και μεταξύ άλλων θα δούμε το νειλόμετρο, το οποίο μετρούσε την στάθμη του ποταμού. Συνεχίζουμε με το ελληνικό κοιμητήριο και το παρεκκλήσι όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Παναγία με τον Ιωσήφ και το Θείο Βρέφος. Μετάβαση στην περιοχή Γκίζας, στη δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε από τον Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο, εντός του οποίου βρίσκονται οι επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε αρκετά στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας επίσκεψη σε διπλανά εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από τη ν αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά. Μετάβαση στο σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, στο οποίο θα θαυμάσουμε διάφορους θησαυρούς της φαραωνικής Αιγύπτου, όπως αγάλματα, στήλες, κοσμήματα, μούμιες, ανάμεσά τους και τον Θησαυρό του Τουτ Ανκ Αμόν. Γεύμα σε εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Για το βράδυ σας προτείνουμε μία προαιρετική νυχτερινή βόλτα με δείπνο, στην μεγαλύτερη πόλη της Αφρικανικής Ηπείρου, όπου θα ζήσουμε και θα νοιώσουμε τον παλμό της Αφρικής. Θα δούμε φωτισμένες τις όχθες του ποταμού Νείλου, τον κόσμονα πηγαινοέρχεται στο κέντρο της πόλης, στο οποίο και εμείς θα κάνουμε στάση για να περπατήσουμε ανάμεσα στο πλήθος και ίσως αγοράσουμε κάποιο μεταξωτό από τα καταστήματα που είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

7η Ημέρα : Τρίτη Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

Αναχώρηση νωρίς (μετά το πρωινό μας)  για να γνωρίσουμε  την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος βασισμένος στις Ομηρικές αφηγήσεις και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο αλλά και έδρα του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την Βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας.

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, όπου θα επισκεφτούμε  τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές  και αφιερώματα των Ελλήνων της Αιγύπτου. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την Πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα καθώς και σπάνια ιερατικά κειμήλια.

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο (αν βρίσκεται στην έδρα του, διαφορετικά με εκπρόσωπό του).

Μετάβαση στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα που αποτέλεσε παλαιότερα την έδρα του Πατριαρχείου. Εδώ βρίσκεται η στήλη στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.

Επίσκεψη στο γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, όπου σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του και θα ακούσουμε ηχογραφημένα την Έλλη Λαμπέτη να απαγγέλει το εξαιρετικό ποίημα «Η ΠΟΛΙΣ» του αγαπημένου μας ποιητή.  Την αναστήλωση του σπιτιού του μεγάλου ποιητή την οφείλουμε στον Κωστή Μοσκώφ.

Στη συνέχεια θα δούμε την Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο.

Θα συνδυάσουμε το διάλειμμα μας με το προβλεπόμενο γεύμα και συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου, όπου θα δούμε και το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου της Αλεξάνδρειας).

Επίσκεψη στα Ελληνικά νεκροταφεία, όπου ανάμεσα τους βρίσκεται  ο τάφος του Κωνσταντίνου Καβάφη και πολλών επιφανών Ελλήνων και σπουδαίων Ευεργετών. 

Επιστροφή στο Κάιρο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα : Τετάρτη Διακαινησίμου 19 Απριλίου 2023 - ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ / ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση να δούμε πανοραμικά την υπόλοιπη πόλη του Καΐρου για και την παραδοσιακή αγορά Χαν Ελ Χαλίλι. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα πολλά καταστήματα και τους πωλητές να μας προτρέπουν να αγοράσουμε από τα μοναδικά τους ενθύμια στις καλύτερες τιμές!

Εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και υπάρχει διαθέσιμος χρόνος θα επισκεφτούμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και το κελί του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως και τον πρόσφατα ανακαινισμένο και περικαλλή  Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έδρα της Ελληνικής παροικίας στο Κάιρο.

Πτήση επιστροφής προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 16.00 για το αεροδρόμιο, έλεγχος διαβατηρίων και διαδικασίες αεροδρομίου.

Πτήση επιστροφής στην Αθήνα, 19.05 με άφιξη στις 22.15.

Συνεχίζουμε με πτήση στην Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 

 

   Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean.
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων και Σουέζ.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, σε ξενοδοχείο 5* Stars Standard.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο/ξενώνα 3* της ΙΜ Σινά (με ημιδιατροφή).
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
 • Δυο (2) Δείπνα και Ένα (1) γεύμα στο Κάιρο – Ένα (1) Γεύμα στην Αλεξάνδρεια.
 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνoς  ξεναγός, όπου απαιτείται.
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξέα περιστατικά.

   Δεν περιλαβάνονται:

 • Προαιρετική Βραδινή βόλτα στο Κάιρο με μεταφορά και φαγητό.
 • Κόστος Βίζας Αιγύπτου €30 το άτομο.
 • Φιλοδωρήματα €30 το άτομο.
 • Αναψυκτικά, Ποτά και Γλυκά στα γεύματα / Τηλεφωνήματα.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Η Χρέωση του Μονόκλινου καλύπτει την διαμονή ΜΟΝΟ στο Κάιρο.
 • Στην Ιερά Μονή Σινά, δεν παρέχονται μονόκλινα δωμάτια.

 

 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

     *TΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ*

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300, 2310 284880, 2310 284113.