Αίγινα - Σαλαμίνα

Αίγινα - Σαλαμίνα

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

Αίγινα - Σαλαμίνα

Πάσχα '24 | 4 ημέρες

 

1n ημέρα : Μ. Παρασκευή | Αναχώρηση για Αίγινα - Αγία Μαρίνα

 

Αναχώρηση στις 06:30 και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό φθάνουμε στο λιμάνι του  Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Αίγινα. Άφιξη και  μετάβαση για το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Μετάβαση για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή για δείπνο εξ ιδίων σε κάποιο από τα γραφικά παραλιακά ταβερνάκια. Διανυκτέρευση.Αναχώρηση στις 06:30 και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Αίγινα. Άφιξη και μετάβαση για το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Μετάβαση για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή για δείπνο εξ ιδίων σε κάποιο από τα γραφικά παραλιακά ταβερνάκια. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Μ. Σάββατο | Αίγινα - Ξενάγηση πόλης - Αναστάσιμη λειτουργία 

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Ναό της Αφαίας Αθηνάς του 500 π.Χ.. Μετάβαση στη χώρα και στην πεζή περιήγηση μας θα δούμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει στο Μόλο, τα αρχοντικά με τους γέρικους φοίνικες, το κυβερνείο του Καποδίστρια, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Σχολή Ευελπίδων, τον κοκκινωπό Πύργο του Μαρκέλλου του 1802 που είναι σήμα κατατεθέν του νησιού, την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου που είναι η Μητρόπολη της Αίγινας και στην αυλή της βρίσκεται το Εϋνάρδειο σχολείο που αποτελούσε τη Σχολή των Δασκάλων του περασμένου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Aίγινα - Ναός Αγ.Νεκταρίου - Περδίκα

Πρόγευμα αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τη Δεύτερη Ανάσταση στο εντυπωσιακό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας – Αγίου Νεκταρίου όπου βρίσκεται ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Επιστροφή στην Αγία Μαρίνα για το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα με οβελία στη σούβλα κλπ.. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα μετάβαση στην Πέρδικα στη νότια πλευρά της Αίγινας όπου αναβιώνει ένα από τα παλαιότερα έθιμα, το κάψιμο του Ιούδα. Το ομοίωμα του οποίου κάνει το γύρο της Πέρδικας, μέσα από τα γραφικά σοκάκια και καταλήγει σε μία μικρή προβλήτα από την πλευρά των «οχυρών», οπότε και ξεκινάει η διαδικασία για το κάψιμό του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Αίγινα - Σαλαμίνα - Επιστροφή στην πόλη μας

Πρόγευμα και μετάβαση στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και αναχώρηση μέσω Δραπετσώνας για το Πέραμα, επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ και απόπλους για τα Παλούκια Σαλαμίνας. Άφιξη στο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στην Ελλάδα. Στο νησί γνωστό διεθνώς από την ομώνυμη ναυμαχία του 480 μ.Χ. θα περιηγηθούμε και θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με τον τάφο του Γ. Καραϊσκάκη, την οικία του Άγγελου Σικελιανού, στο κέντρο της πόλης την προτομή του Γ. Καραϊσκάκη, το νέο Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Μηνά Μητρόπολη της Σαλαμίνας με τον Άμβωνα και το δεσποτικό να είναι έργο του Τήνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης με τις Αγιογραφίες 3500 μορφών και τον τάφο του οπλαρχηγού Γιάννη Γκούρα. Επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ και απόπλους για Μεγαρίδα, άφιξη και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, φαγητό ή καφέ, φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας γοητευμένοι από τις εικόνες της εκδρομής μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300