Μουσείο Madame Tussauds

Το μουσείο Madame Tussauds του Λονδίνου είναι ίσως το δημοφιλέστερο αξιοθέατο στον κόσμο, καθώς αποτελεί ένα από τα must σημεία που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στην Αγγλική πρωτεύουσα. Ακόμη και όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το Λονδίνο γνωρίζουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μουσείου, το οποίο φρόντισε να διαδώσει τη φήμη του ως το καλύτερο μουσείο στον κόσμο με κέρινα ομοιώματα.

 

Το 1761 γεννιέται η Madame Tussauds ως Marie Grosholtz, στο Στρασβούργο, ενώ το 1777 φιλοτεχνεί το πρώτο κέρινο ομοίωμα, αυτό του Βολταίρου. Το 1780 μετακομίζει στις Βερσαλλίες, όπου και αναλαμβάνει να διδάξει τη μοναδική αυτή τέχνη στην αδελφή του Βασιλιά Louis XVI. Με τη λήξη της Γαλλικής επανάστασης, η Marie Tussaud κληρονομεί τη συλλογή κέρινων ομοιωμάτων του Philippe Curtius, ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος της.

 

Το 1835 η Marie Tussaud ιδρύει το ομώνυμο μουσείο στη Baker street του Λονδίνου, όπου δημιουργεί και τη “βάση” της. Μετά το θάνατο της (1850), το μουσείο μεταφέρεται στις σημερινές εγκαταστάσεις (1884), ενώ το 1925 προκαλείται καταστροφή των εγκαταστάσεων από πυρκαγιά. Η αποκατάσταση ολοκληρώνεται το 1928, με την προσθήκη ενός κινηματογράφου και ενός εστιατορίου. Λίγο αργότερα (1940), οι εγκαταστάσεις του μουσείου δέχονται νέο χτύπημα από Γερμανικό βομβαρδισμό.

 

Στη σύγχονη ιστορία του, το γνωστό μουσείο του Λονδίνου, εμπλουτίζει τη συλλογή του με κέρινα ομοιώματα πολιτικών, αστέρων του σινεμά και του ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ομοιώματα είναι σε πραγματικό μέγεθος και αποτελούν πιστά αντίγραφα των προσωπικοτήτων που απεικονίζουν. Παραρτήματα του γνωστού μουσείου έχουν δημιουργηθεί και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, όπως στο Άμστερνταμ, στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, κ.α.

 

 

Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί