Για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης

Σινά - Αγία Αικατερίνη

1η ημέρα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, Πτήση από Αθήνα – Σαρμ Ελ Σέιχ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 14:00μ.μ.  Συνάντηση με εκπρόσωπο του γραφείου μας στο γκισέ των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τυπικές διαδικασίες.  Πτήση στις 16:00μ.μ. για το Κάιρο, άφιξη στις 17:50μ.μ. και με την πτήση στις 20:15μ.μ., αναχωρούμε για το Σαρμ Ελ Σέιχ.  Άφιξη στις 21:15μ.μ. και μετά τις τυπικές διαδικασίες, μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο μας.  Τακτοποίηση και δείπνο. (Υπάρχει περίπτωση, λόγω της ώρας άφιξης, το δείπνο να σερβιριστεί στα δωμάτια), διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, Αγία Αικατερίνη - Σινά

Πρωινό και μεταφορά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, το αρχαιότερο χριστιανικό καθίδρυμα με αδιάλειπτη λειτουργία στον κόσμο.  Θα διασχίσουμε μέρος της ερήμου του Σινά, και θα φτάσουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση του εσπερινού, οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου» (χτισμένο τον 4ο αιώνα από την Αγ. Αυτοκράτειρα Ελένη), το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, Εορτή της Αγίας Αικατερίνης, Παρακολούθηση της Κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας.

Συνομιλία με τους Σιναΐτες Πατέρες.  Γεύμα. Όσοι  επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο Όρος Αγ. Γαλακτιώνος και Επιστήμης, όπου βρίσκεται το ασκητήριο όπου έμεινε για δύο χρόνια ο Άγ. Παΐσιος.  Δείπνο και διανυκτέρευση. Στις 12 τα μεσάνυχτα,  όσοι μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση με βεδουίνο οδηγό συνεργάτη μας, στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

4η ημέρα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Φαράν – Ραϊθώ – Σαρμ Ελ Σέιχ

Παρακολούθηση της πρωινής Θείας Λειτουργίας.  Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση το Σαρμ Ελ Σέιχ.  Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν.  Η Όαση Φαράν υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου.  Σήμερα διασώζονται τα ερείπια της παλαιάς επισκοπικής πεντάκλιτης Βασιλικής, όπου πλησίον της σήμερα λειτουργεί Γυναικείο Ησυχαστήριο και μικρό ιατρείο για τους Βεδουίνους της περιοχής.  Το Ησυχαστήριο ευρίσκεται μέσα σε ένα ευπορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως, με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από την ερειπωμένη παρακείμενη Βασιλική.  Συνεχίζουμε για την Ραϊθώ (Ελ Τορ), παλαιό λιμάνι των Φοινίκων στην Ερυθρά Θάλασσα που στη γλώσσα τους σήμαινε 'Τόπος Καρπών" λόγω των πολλών φοινικόδεντρων.  Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών.  Πρόκειται για το μέρος όπου ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ'27).  Από τον 4ο αιώνα η πόλη έγινε Χριστιανική.  Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια της Μονής που έκτισε εδώ ο Ιουστινιανός, της περίφημης Λαύρας της Ραϊθώ, καθώς και το εν λειτουργία Μετόχι της Μονής, με το Ναό του Αγίου Γεωργίου.  Μετάβαση στο διάσημο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.  Γεύμα και δείπνο.

5η ημέρα, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο.  Πρωινή πτήση για Κάιρο και συνεχίζουμε από Κάιρο στις 10:30π.μ. για Αθήνα με άφιξη στις 12:30μ.μ.


Τιμή συμμετοχής: € 660 (Περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων)
Διαφορά μονόκλινου: € 100 
Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά – δίνονται στον αρχηγό): € 10


Περιλαμβάνονται: 
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Σαρμ Ελ Σέιχ – Κάιρο – Αθήνα με την Egypt Air.
Φόροι αεροδρομίων.
Διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Σαρμ Ελ Σέιχ, για 2 νύχτες.
Διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στο Σινά, για 2 νύχτες.
Βίζα Αιγύπτου.
Πλήρης διατροφή (πρωινό-γεύμα και δείπνο).
Μεταφορές με κλιματιζόμενο/καινούργιο λεωφορείο.
'Εμπειρος αρχηγός.
ΦΠΑ και ασφάλεια αστικής ευθύνης/ατυχημάτων. 


Δεν περιλαμβάνονται:
Ποτά.
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
Φιλοδωρήματα 10 ευρώ το άτομο για όλο το ταξίδι.

Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί