Οδική εκδρομή στη Μάνη - 4 ημέρες

Καρναβάλι Κροκέων - Λακωνική Μάνη

Εκδρομή στη Μάνη  για τις ΑπόκριεςΚάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.


1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΕΜΕΑ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ 760 ΧΛΜ

 
Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί μέσω της νέας Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθήνας  και με ενδιάμεσες στάσεις  (θα σταματήσουμε για μια σύντομη περιήγηση στην αρχαία Νεμέα) θα φτάσουμε  στην Λακωνική Μάνη (Αερόπολη) . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας

2η ημέρα: ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 110 ΧΛΜ)

Πρωινό και ξεκινάμε να ξεναγηθούμε στα σπήλαια Διρού που θεωρούνται από’ τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου  δούμε το νησιώτικο Γύθειο που θεωρείται και η πύλη της Μάνης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σπήλαια Διρού που θεωρούνται από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Κατόπιν αναχώρηση για την υπέροχη Μονεμβασιά. Τόπος ιστορικός, με τον επιβλητικό βράχο της και τη φημισμένη μεσαιωνική καστροπολιτεία της αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Χρόνος να θαυμάσουμε την παλιά και τη νέα πόλη. Κατόπιν με την επιστροφή μας στην Αρεόπολη σύντομή περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο από όπου ξεκίνησε και η Επανάσταση του 1821 .  

3η ημέρα: ΑΕΡΟΠΟΛΗ - ΓΥΘΕΙΟ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 

Πρόγευμα και αφού κάνουμε μια στάση για να δούμε το νησιώτικο Γύθειο  και να απολαύσουμε τον καφέ μας στην νεοκλασικά κτισμένη παραλία του Κατόπιν  αναχωρούμε για το περίφημο καρναβάλι  στις Κροκεές (Κροκεαί ή Λεβέτσοβα όπως παλιά ονομάζονταν), μια μικρή κωμόπολη 1300 κατοίκων στο κέντρο του Νομού Λακωνίας, μεταξύ των βουνών Ταϋγέτου και Πάρνωνα, νότια της Σπάρτης και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τον Λακωνικό κόλπο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή προετοιμάζονται για την μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς! Το Καρναβάλι Κροκεών, που ξεκίνησε το 1961 είναι από τα ποιό φημισμένα της Πελοποννήσου και γνωστό σε όλη την Ελλάδα. τα χώματα που γεννήθηκε και μεγάλωσε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, στη γη που έβγαζε τον περίφημο Κροκεάτη λίθο, στο μέρος που παράγεται ελαιόλαδο παγκοσμίου φήμης, στις Κροκεές, άνθρωποι όλων των ηλικιών με αγάπη, μεράκι και πείσμα, αγνοούν τις αντιξοότητες, και δίνουν εθελοντικά κάθε χρόνο τον καλύτερο τους εαυτό, κατασκευάζοντας χειροποίητα καρναβαλικά άρματα, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο μια παράδοση πολλών ετών.... Πολύ πριν συσταθεί ο Σύλλογος Φίλων Καρνάβαλου Κροκεών, που αναλαμβάνει όλη τη διοργάνωση, το αποκριάτικο event ήταν κυρίως στα χέρια πολιτιστικών συλλόγων, ενώ πριν την δεκαετία του ‘60, παρέες ντύνονταν και άναβαν φωτιές σε γειτονιές και γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι!Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, η προετοιμασία του Καρναβαλιού ξεκινά στις Κροκεές διαρκεί τρεις μήνες. Επί 90 μέρες μικροί και μεγάλοι εργάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη παρέλαση αρμάτων. Νύχτα και μέρα, εμπνεόμενοι από την επικαιρότητα, φτιάχνουν μοναδικές κατασκευές με σατιρικό χαρακτήρα, με ένα και μόνο σκοπό:  ΤΟ ΓΕΛΙΟ!

4η ημέρα: ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΜΥΣΤΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 760 ΧΛΜ

Πρόγευμα και αναχωρούμε  με τις αποσκευές μας για τον γραφικό Μυστρά, Περιήγηση  στο προστατευόμενο μνημείο της UNESCO και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται:
  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Photo gallery


Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί