Παραμυθένια κάστρα Βαυαρίας - Αυστριακά θέρετρα

Εκδρομή στη Βαυαρία & στην Αυστρία, Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια 2017 - 2018

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.Απευθείας πτήση προς Μόναχο, την τελευταία ημέρα εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ & απευθείας πτήση επιστροφής από Σάλτσμπουργκ

 

1n ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ (Ξενάγηση πόλης)

 
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μόναχο. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την ‘Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κα. Κατόπιν με τα πόδια, θα δούμε την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο την Viktualienmarkt και ολοκληρώνουμε με τα χει- μερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν αποτελώντας σύμβολο της Βαυαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στο Χριστουγεννιάτικο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

2n ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΚΑΣΤΡΑ ΒΑΥΑΡΙΑΣ (Κάστρο Νοισβανστάιν - Ομπεραμεργκάου Γκαρμίς Πάρτενκίρχεν)

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα το παραμυθένιο κάστρο Νοισβανστάιν, το πιο φημισμένο και πολυφωτογραφημένο κάστρο της Ευρώπης, δεσπόζει στο μέσο του επιβλητικού τοπίου και σε ύψος 965 καθηλώνει με την πολυτέλεια και την μεγαλοπρέπεια του. Η ομορφιά του και το ρομαντισμός που απέπνεε, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Disney, η οποία το χρησιμοποίησε για παραμύθι της. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε την μοναδική βαυαρική Πόλη Όµπεραµεργκάου με τα ζωγραφισµένα σπίτια και το ιδιαίτερο Βαυαρικό χρώµα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγµατοποιείται κάθε 10 χρόνια προς τιµή τάµατος για την αναχαίτιση της πανούκλας στη κεντρική Ευρώπη. Τέλος θα δούµε το φηµισµένο χιονοδροµικό κέντρο της Γερµανίας, το Γκάρµις Πάρτενκίρχεν στους πρόποδες των γερµανικών Άλπεων, με τα γραφικά δροµάκια του και τους υπέροχους κήπους του, όπου πραγµατοποιούνται υπέροχες συναυλίες κλασσικής µουσικής το καλοκαίρι. Είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστούµε από την υπέροχη τοποθεσία του και τη εξαίρετη γραφικότητα του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας.

3η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (Μοναδικά Αυστριακά θέρετρα)

Χριστούγεννα και Αυστρία είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, όπως το χιόνι με τις χαρές του χειμώνα. Πρώτος μας σταθμός το πανέμορφο Κίτσμπουχελ με τα χρωματιστά κουκλόσπιτα  και τα μικρά Χριστουγεννιάτικα μαγαζάκια να ξεπερνά σε γραφικότητα τα ποιο ωραία εικονογραφημένα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας. Θα έχουμε  χρόνο στην διάθεση μας  στην πανέμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά. Συνεχίζουμε με το γραφικό Τσέλαμζεε, το πανέμορφο χωριό που βρίσκεται πάνω στη λίμνη Ζελερζέε που μοιάζει ονειρική, παγωμένη ή όχι, ανάμεσα στα βουνά, θα περπατήσουμε στο κέντρο, θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά και θα απολαύσουμε ζεστή σοκολάτα. Επιστροφή στο Μόναχο το απόγευμα.

4n ημέρα: MONAXO - ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ (προαιρετική)

Πρωινό και αναχώρηση για Ρέγκενσµπουργκ ή και Ρατισβόνη µε 145.000 που βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας. Είναι πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας του Άνω Παλατινάτου. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωµαίους, αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονοµικό κέντρο της Γερµανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά µεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Εξαιρετικό ενδιαφέρον δείγµα της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής είναι ο Καθεδρικός του Ρέγκενσμπουργκ και θεωρείται ως το κορυφαίο έργο Γοτθικής Αρχιτεκτονικής στη Βαυαρία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1275 και ολοκληρώθηκε το 1634, µε εξαίρεση τους πύργους, οι οποίοι ολοκλη- ρώθηκαν το 1869. Το εσωτερικό του ναού περιλαµβάνει αρκετά μνηµεία, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου τέχνης του Peter Vischer. Επίσης η Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας. Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίαςτη χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τον Δούναβη στο δρόµο τους για τους Αγίους Τόπους. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο. 

5n ημέρα: MONAXO - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό και αναχώρηση για τη πόλη του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Θα ξεναγηθούμε στην αυτοκρατορική πόλη. Θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. 

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  3. Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Photo gallery


Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί