Αεροπορική εκδρομή στην Αυστρία διάρκειας 8 ημερών

Αυστριακές Άλπεις

Οδική εκδρομή στις Αυστριακές Άλπεις, 8 ημέρες.

 

Εκδρομή στις Αυστριακές Άλπεις, Χριστούγεννα 2017 :

 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

 
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Ύστερα από μια όμορφη διαδρομή και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ιταλία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ 

Άφιξη στην Ανκόνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Αυστριακό Τυρόλο, διασχίζοντας πανέμορφα Αλπικά τοπία. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ίνσμπρουκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Πρώτη γνωριμία με την πολιτεία.

3η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΒΑΪΝΣΤΑΙΝ

Πρωινό και περιήγηση στην καταστόλιστη πόλη, που γνώρισε λαμπρές μέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων, πρωτεύουσα του Τυρόλο. Θα δούμε τη χρυσή στέγη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη λεωφόρο της Θηρεσίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Νότια Βαυαρία, όπου ανάμεσα σε λίμνες και ποτάμια κυριαρχεί το Κάστρο Νοϊσβαϊνστάιν, το τελευταίο που έκτισε ο θρυλικός βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΙ, γύρω στο 1879 με εκπληκτική αρχιτεκτονική, πάνω σ’ ένα λόφο και θέα στο παραμυθένιο τοπίο της περιοχής. Επιστροφή στο Ίνσμπρουκ. Δείπνο.

4η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΤΥΡΟΛΕΖΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΚ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Τυρολέζικες Άλπεις. Διασχίζοντας ολόλευκες Αλπικές πλαγιές που κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους, φθάνουμε στο Κίτσμπύχελ, το αριστοκρατικό και διάσημο χειμερινό θέρετρο της περιοχής. Θα περιδιαβούμε την παλιά πόλη με τα κτίρια του 14ου αιώνα και τα γραφικά καφέ και θα έχουμε χρόνο, όσοι θέλουν, να επισκεφθούμε με το τελεφερίκ το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, απ’ όπου με μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι θ’ απολαύσουμε την πανοραμική θέα των Άλπεων. Συνεχίζουμε προς το Σάλτσμπουργκ περνώντας και άλλα γνωστά θέρετρα της περιοχής, φθάνοντας αργά το απόγευμα στο Σάλτσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με τη Χριστουγεννιάτικα στολισμένη πόλη του Μότσαρτ. Δείπνο.

5η ημέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΜΝΩΝ

Πρωινό και περιήγηση στη μαγευτική πόλη, πρωτεύουσα του Μπαρόκ και γενέτειρα του Μότσαρτ. Θα δούμε το ανάκτορο του Μιραμπέλ και τους κήπους του, θα περάσουμε τον ποταμό Σάλτσαχ και θα περάσουμε από μια από τις πόρτες που οδηγούν στο ιστορικό κέντρο. Θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακότερο Καθεδρικό Ναό, θα δούμε τα σπίτια που γεννήθηκε κι έζησε τα εφηβικά του χρόνια ο Μότσαρτ, το δρόμο Γκεντράιντε στράσσε με τα μεσαιωνικά κτίρια, το Ρέζιντενς (κατοικία των Αρχιεπισκόπων), το Αβαείο του Αγ. Πέτρου, την εκκλησία των Φραγκισκανών, την πλατεία του Μότσαρτ με το παγοδρόμιο, το παλιό Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού με τις 35 καμπάνες. Στη συνέχεια θ’ αναχωρήσουμε για τις λίμνες Σαλτσκάμπεργκουτ, απ’ τις ομορφότερες περιοχές της Αυστρίας, με δεκάδες λίμνες και τρία ποτάμια να τη διασχίζουν. Πρώτη στάση μας το Γκμούντεν, στις όχθες της λίμνης Τράουνζεε. Κοσμοπολίτικη πολιτεία, θέρετρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ακολουθώντας τον παραλίμνιο δρόμο και μετά δίπλα στον ποταμό Traun, περνώντας δίπλα από τη λουτρόπολη του Bad Ichle, αυτοκρατορικό θέρετρο του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, φθάνουμε στη γραφική μικρή πολιτεία του Σανκτ Βόλφγκανγκ, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, που θεωρείται από τις ομορφότερες της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για να περιδιαβούμε τα στενά δρομάκια θαυμάζοντας τις προσόψεις των κτιρίων με τα ξύλινα μπαλκόνια και δοκιμάζουμε ζεστό κρασί στα υπαίθρια μαγαζάκια. Αφού περάσουμε το Σανκτ Γκίλγκεν, μια ακόμη πολιτεία με χιονοδρομικό κέντρο και δίπλα από τη λίμνη Μόντζεε, γνωστή και από τη Μελωδία της Ευτυχίας, επιστροφή στο Σάλτσμπουργκ. Δείπνο.

6η ημέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιταλία. Μέσω της Καρινθίας, της Νότιας Αυστρίας, διασχίζουμε τα σύνορα των δύο χωρών στο Φίλαχ. Άφιξη στη Βενετία. Περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, τη λαμπρή βασιλική του Αγ. Μάρκου και την ομώνυμη φημισμένη πλατεία, το μεγάλο Κανάλι, τις γέφυρες των Στεναγμών και του Ριάλτο, τη σκάλα των Γιγάντων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές και τις αμέτρητες εκκλησίες. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο. στην περιοχή Μέστρε. Δείπνο.

7η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ - ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα γραφικά Ιωάννινα. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην πόλη μας.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4 με ντους και WC
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, τοπικοί φόροι πόλεων, βαπορέτα Βενετίας, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο

Photo gallery


Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί