Αναχωρήσεις στις 1/7 & 29/7

Άγιοι Τόποι 7 ημέρες

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ


Αναχωρήσεις 1 & 29/7


1η μέρα, Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

 
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 10.00  η ώρα, πτήση προς Αθήνα στις 12.05, άφιξη στις 12.55 Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30μ.μ. Άφιξη στο Ισραήλ στις 18.30μ.μ. η ώρα. Για αναχώρηση από την ΑθήναΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στην Πύλη 4, στις 14.30μ.μ. η ώρα. Check inn και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30μ.μ. Άφιξη στις 18.30μ.μ. η ώρα. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κυριακή 30 Ιουλίου 2015 Ιερουσαλήμ

ΙερουσαλήμΜετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία.  Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 17 Πατριαρχείο/Ιερουσαλήμ/Όρος των Ελαιών

Πρωινό. Μετάβαση στην κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και στην συνέχεια αναχώρηση για το Πατριαρχείο μας.  Επίσκεψη στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄., Θα μεταβούμε στην πόλη των Ιεροσολύμων, για να  επισκεφθούμε τα μοναστήρια της παλιάς πόλης, τον τίμιο Πρόδρομο, την Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος μέσα στην παλιά πόλη για περιήγηση μέσα στα στενά σοκάκια και στην αγορά για ψώνια. Ακολούθως θα μεταβούμε στο όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 Γαλιλαία - Τιβεριάδα

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα, Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Νεκρά θάλασσα

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου και των αδελφών αυτού Μάρθας και Μαρίας. Προσκύνημα στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε έπειτα για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και ακολουθεί η πόλη Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στη Νεκρά Θάλασσα, εκεί όπου βρίσκονται «καταποντισμένα» τα Σόδομα και Γόμορρα, σύμφωνα με την Παλιά Διαθήκη. Στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα το κολύμπι ασκεί ιδιαίτερα χαλαρωτική επίδραση, ενώ τόσο η πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, μαύρη λάσπη, όσο και οι θερμές θειούχες πηγές κατά μήκος των ακτών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πολλών ασθενειών του δέρματος και αρθριτικών παθήσεων. Θα έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να αγοράσουμε και διάφορα προϊόντα της Νεκράς Θάλασσας από τα καταστήματα που υπάρχουν εκεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 Βηθλεέμ - Σαμάρεια

ΒηθλεέμΠρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Θα τελειώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα, Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 Γεθσημανή Θεία Λειτουργία /Όρος του Ναού / Πανάγιος Τάφος Πτήση επιστροφής

Πανάγιος τάφοςΠρωινή μετάβαση στην Γεθσημανή όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία λειτουργία στον Τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή. Μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου ήταν κτισμένος ο Ναός του Σολωμόντος, σήμερα υπάρχουν τα μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ θα δούμε και το Τείχος των Δακρύων.   Μετάβαση στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας για ένα τελευταίο προσκύνημα.  Χρόνος ελεύθερος μέχρι την 15.30 η ώρα, όπου θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 μ.μ. η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20 μ.μ.. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 μ.μ. η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00 μ.μ. η ώρα.
 


Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο για την αναχώρηση στις 1/7:
Αναχώρηση από Αθήνα: € 700
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 720
Διαφορά Μονόκλινου: € 120
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +10 ευρώ (υποχρεωτικά)

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο για την αναχώρηση στις 29/7:
Αναχώρηση από Αθήνα: € 710
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 730
Διαφορά Μονόκλινου: € 120
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +10 ευρώ (υποχρεωτικά)
Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* superior
Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού
Ημιδιατροφή καθημερινά
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

 
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί