Άγιοι Τόποι 17-23/11

1η μέρα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη 
Συγκέντρωση και συνάντηση με τον αρχηγό μας, στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 19.20μμ, πτήση προς Αθήνα στις 20.50 μμ., άφιξη στις 21.40μμ. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 22.50μμ. Άφιξη στις 00.50πμ.
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Πύλη 4,  στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 20.50μμ. Παράδοση αποσκευών. Συνάντηση με τον αρχηγό μας στον έλεγχο διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 10.50μμ, Άφιξη στις 00.50πμ. Διαδικασίες διαβατηρίων, αποσκευές και επιβίβαση στο πούλμαν.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, και ξεκούραση.

2η μέρα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 Ιερουσαλήμ-Ναός Αναστάσεως

Πρωινό και στις 9.30 η ώρα αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος στον Πανάγιο Τάφο και στην αγορά. Το απόγευμα, θα μεταβούμε στο όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία.  Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, καθώς επίσης και τον τόπο, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 Γαλιλαία - Τιβεριάδα

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.  

5η μέρα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 Ιερουσαλήμ - Βηθλεέμ

Πρωινό. Μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος ο Γ΄. Μετάβαση στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη, όσοι επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στα μοναστήρια εντός της παλιάς πόλης, της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαιδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων. Στις 13.00 η ώρα αναχώρηση για προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός (Αγιασμός) - Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου και των αδελφών αυτού Μάρθας και Μαρίας. Προσκύνημα στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε έπειτα για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και ακολουθεί η πόλη Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Θα τελειώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 πτήση επιστροφής

Αναχώρηση πολύ πρωί από το ξενοδοχείο μας (θα προσφερθεί καφές), φόρτωση αποσκευών και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Διαδικασίες αεροδρομίου και πτήση με την Aegean στις 05.40πμ για την Αθήνα, άφιξη στις 07.40πμ. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη 08.45πμ με άφιξη στην συμπρωτεύουσα στις 09.40πμ.


Τιμή Συμμετοχής:
Αναχώρηση Αθήνα €675 το άτομο σε δίκλινο
Αναχώρηση Θεσσαλονίκη €695 το άτομο σε δίκλινο
Διαφορά Μονόκλινου: € 120
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +€10 (υποχρεωτικά)
Παιδιά στο δωμάτιο των γονέων -15% της τιμής.
 
Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή σύμφωνα με τις ώρες που είναι γραμμένες στο πρόγραμμα
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* superior
Ημιδιατροφή καθημερινά
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
Προσκυνήματα - ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί