Άγιοι Τόποι 01-06/09

1η ημέρα Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 12.45 στο γκισέ της Aegean Airlines, τακτοποίηση αποσκευών, πτήση προς Αθήνα, στις 14.45 η ώρα, άφιξη στις 15.35, έλεγχος διαβατηρίων  και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30 η ώρα, άφιξη μετά από μία δίωρη πτήση, στις 18.30 τοπική ώρα. Για αναχωρήσεις από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών στις 14.00 η ώρα στο γκισέ της Aegean Airlines, τακτοποίηση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων,  και πτήση από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30 η ώρα, άφιξη μετά από μία δίωρη πτήση, στις 18.30 τοπική ώρα.   Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λήδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – Παναγιος Τάφος – Οδός του Μαρτυρίου-Όρος Ελαιών

Πρωινό και αναχώρηση  για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, Μη μου Άπτου και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, στάσεις του Χριστού προ του Φριχτού Γολγοθά. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Συνεχίζουμε με την μετάβασή μας, στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017 Εκκλησιασμός - Ιορδάνης ποταμός - Ιεριχώ

Εκκλησιασμός. Αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Τιβεριάδα - Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ, (αν το επιτρέψει ο χρόνος μας). Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 Γεθσημανή, Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας- Βηθλεέμ.

Το πρωί, μετάβαση στην Γεθσημανή για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και προσκύνημα του Σώματος της Παναγίας. Στην συνέχεια θα συμμετέχουμε με περισσή ευλάβεια και γεμάτοι συγκίνηση, στην πομπή ανόδου, προς το Μετόχι της Γεθσημανής, μεταφέροντας το Σώμα της Παναγίας, όπου θα φυλαχθεί μέχρι το επόμενο έτος, για την κάθοδο Του και πάλι, για την εορτή της Κοιμήσεως. Μετάβαση στην Βηθλεέμ. Εδώ θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και θα γίνει ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου.  Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 Ιερουσαλήμ - Πατριαρχείο - Πτήση επιστροφής

Πρωινό. Προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στο Κατά Μόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών Συμεών του Θεοδόχου. Μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντήσουμε την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο τον Γ.  Χρόνος ελεύθερος στην Παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο, για ένα τελευταίο προσκύνημα. Στις 15.30 η ώρα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20   η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις  21.20 Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55  η ώρα.
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 750
Αναχώρηση από Αθήνα €750
Μονόκλινο + €120
Φιλοδωρήματα €10 το άτομο για όλες τις ημέρες (υποχρεωτικά).

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ημιδιατροφή καθημερινά
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
ΦΠΑ
Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €13
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί